Osaajille on tarvetta: Kansanlähetysopisto aloittaa uuden opintolinjan

31.5.2023

Kansanlähetysopisto suuntaa vapaan sivistystyön koulutustarjontaa nuorille, jotka etsivät itselleen sopivaa koulutusalaa tai haluavat tutustua lähemmin tapahtumatuotannon eri osa-alueisiin. Syksyllä 2023 alkavalla Tapahtumatuotannon linjalla opiskelijat voivat syventyä opinnoissa yhteen osa-alueeseen tai olla monitaitajana avustamassa eri rooleissa.

Kansanlähetyksen viestintäjohtaja Sanna Myllärinen toteaa, että Kansanlähetys haluaa olla laadukkaiden kristillisten tapahtumien tuottaja. Tässä tapahtumatuotanto ja -tekniikka ovat avainasemassa. Alan osaajille on tarvetta sekä yhteiskunnassa yleisesti että kristillisessä kentässä.
− Moni ei tule ajatelleeksi, että jokaisen konsertin, webinaarin, hybridikurssin saati live-tapahtuman taustalla on monta osaajaa, jotta kaikki sujuu moitteettomasti. Tapahtumatuotannon tekijöillä on innostava aitiopaikka tapahtumiin.

Kaksi suuntautumisvaihtoehtoa

Linjavastaava Harri Turunen on koulutukseltaan audiovisuaalisen median taiteiden kandidaatti. Hän kertoo, että Tapahtumatuotantolinjalla oppiminen on käytännöllispainotteista. Opiskelijat voivat valita suuntautumisvaihtoehdon kiinnostuksensa mukaan kahdesta vaihtoehdosta.
− Teknisen suuntautumisen valitsevat pääsevät toteuttamaan Kansanlähetysopiston tapahtumien tekniikkaa yhdessä taitavien teknikoiden kanssa. Olipa kyseessä äänentoisto, striimaus, valo- tai projisiotekniikka – opistolla on laadukkaat laitteet ja puitteet päästä oppimaan kaikkia tapahtumatekniikan osa-alueita. Kokeneemmat teknikot toimivat tapahtumissa mentoreina ja opastavat opiskelijoita tehtäviin.

Harri Turunen kuvassa keskellä Kansanlähetyspäivillä 2019. Kuva: Philippe Gueissaz
Harri Turunen (kuvassa toinen vasemmalta) vuoden 2019 Kansanlähetyspäivien näyttämön takana hoitamassa tiiminsä kanssa tapahtuman äänentoistoa ja kuvatekniikkaa. Kuva: Philippe Gueissaz

Linjalla voi opiskella myös tapahtumien tuotannollista puolta. Opintosuunnitelma sisältää Turusen mukaan yleisötapahtuman järjestämiseen liittyvien perustaitojen sekä velvollisuuksien kokonaisuuden hallinnan. Näitä ovat muun muassa tapahtuman rakenne, kohderyhmä, budjetointi, raportointi, vaikuttavuus ja viestintä sekä lakisääteiset ilmoitukset ja luvat.
− Opiskelijat ovat osana tapahtumatuotannon prosessia tuottamassa eri kokoisia ja eri kohderyhmille suunnattuja tapahtumia sekä leirejä. Opiskelut sisältävät laaja-alaisesti harjoitustyötä sekä aitoja tehtäviä tapahtumatuotannossa. Opiskelijaa ohjaamassa ja tukemassa on tapahtumatiimin monipuolinen osaajajoukko.

Olipa valinta tekninen tai tuotannollinen, tapahtumatuotantolinjalla opintosuunnitelmaan kuuluu myös raamattuluentoja yhdessä muiden linjaopiskelijoiden kanssa. Kansanlähetysopiston rehtori Niilo Räsänen toteaa, että opiston kampuksella rakennetaan turvallista ja hoitavaa yhteisöä kotoisassa ja inspiroivassa ympäristössä.
− Tarjoamme olosuhteet solmia kauas kantavia ystävyyssuhteita. Uskomme opiskelijoiden lahjoihin ja yhteisömme voimaan saada heidät kukoistamaan.

Opintoihin Kansanlähetysopistossa voi saada valtion opintotukea. Peruskoulun päättänyt, ilman jatkokoulutuspaikkaa oleva tai työtön voi kysyä myös mahdollisuutta opintoseteliavustukseen.

Anne Lepikko
Kuva: Philippe Gueissaz

Ota yhteyttä

Turunen Harri

infrastruktuuriasiantuntija, Kansanlähetys

harri.turunen@sekl.fi

+358 44 4477835

Tue opiston työtä

Opiskelu Kansanlähetysopistossa on monille nuorille ja aikuisille elämän parasta aikaa. Evankeliumi on tänäänkin Jumalan voima jokaisen kristityn elämässä.
Tue opiston toimintaa ja lahjoita oheisesta painikkeesta tai suoraan pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Opiston viitenumero on 40002.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This