Verkkokurssi: Kristillisen etiikan perusteet

5.7. - 29.8.2021

Maanantai 5.7. 08:00

Sunnuntai 29.8. 23:59

Sisältö

Kurssilla perehdytään kristilliseen etiikkaan niin yleisten etiikan teorioiden kuin kristinuskon moraaliperiaatteiden kautta. Tutustumme siihen mitä etiikka oikeastaan on ja tarkoittaa, sekä milloin voidaan puhua kristillisestä etiikasta. Kurssilla syvennytään Jeesuksen elämän moraaliin, Jumalan valtakunnan periaatteisiin ja kasvuun kristillisissä hyveissä. Pohdimme myös nykyajan eettisiä haasteita ja miten kristinusko voi vastata niihin. Kurssin kokonaisuus johtaa päätökseen, missä tarkastellaan kristittynä elämistä kurssilla opitun valossa. Kokonaisuuden suorittamisen jälkeen tietää niin keskeiset eettiset teoriat kuin kristilliset hyveetkin.

Kurssin opetuksesta vastaa teologian maisteri Henri Häkkinen

 

Olen teologi ja elämän suurten kysymysten pohtija. Rakastan kaikenlaisia tarinoita, sillä niissä opin lisää Jumalan luomakunnan rikkaudesta. Kurssilla jaan pohdintojeni ja opiskeluideni hedelmiä eteenpäin.”

 

Aikataulu

Kurssin opetusviikot ja -aiheet

  • Viikko 1: Mitä etiikka on?
  • Viikko 2: Keskeiset etiikan teoriat
  • Viikko 3: Mitä on kristillinen etiikka?
  • Viikko 4: Jeesus Kristus ja moraali
  • Viikko 5: Jumalan valtakunnan moraaliset periaatteet
  • Viikko 6: Kasvu kristillisiin hyveisiin
  • Viikko 7: Kristinusko ja nykyajan eettiset haasteet
  • Viikko 8: Kristittynä eläminen

Työmuodot

Kurssilla opiskellaan verkossa. Työtavat vaihtelevat laajasti opetusvideoista itsenäiseen lukemiseen, tehtäviin ja keskusteluun. Kursseja suorittaakseen ei tarvitse sitoutua tiettyihin ajankohtiin. Kaikki opetusmateriaali on kuunneltavissa Moodle-alustalta oman aikataulusi mukaan. Mikäli live-luentoja järjestetään, ne nauhoitetaan myöhemmin katsottaviksi.

Kurssit jaottuvat viikoittaisiin jaksoihin. Pitkin kurssia Moodle-sivulle ilmestyy opiskelumateriaalia sekä viikkotehtävät. Kurssin tahti ei ole liian nopea ja sen pystyy suorittamaan myös työelämän keskellä. Kurssi on suunniteltu niin, että sen suorittamiseksi ei vaadita samanaikaista läsnäoloa, näin pyritään huomioimaan esimerkiksi kolmivuorotyöläiset. Kurssin suorittamiseen kuluu arviolta maksimissaan 3-4 tuntia opiskelijan työaikaa viikossa.

Oppimateriaali

Käytämme opiskelussa Moodle-verkkoalustaa. Kaikki opiskelumateriaali on saatavilla verkossa. Kurssin mittaan opettaja saattaa suositella vapaaehtoista lisälukemista, jota saa useimmista kirjastoista tai kirjakaupoista. Kurssimateriaalia on ladattavissa kurssin jälkeen.

 

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

Hintatiedot

Verkkokurssin hinta: 40e

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Yhteyshenkilöt tähän kurssiin liittyen:

Share This