Tunturivaellus 2024

24.6. - 4.7.2024

Maanantai 24.6. 06:00

Torstai 4.7. 22:00

Kaipaatko virkistystä? Oletko kunnon tuuletuksen ja maiseman vaihdon tarpeessa? Haluatko lepoa ja liikuntaa? Uusia tuttavuuksia?

Nyt voit päästä todella irti arjesta, keskelle lumoavan upeita maisemia. Nauttimaan Lapin kesäisen luonnon ihmeellisestä rauhasta ja kauneudesta, aistimaan sen valoa tulvivaa yötöntä yötä. Lähde näkemään ja kokemaan Jumalan luomakunnan hienoja aarteita, jotka odottavat löytämistään!

Nyt tähän on oiva tilaisuus. Kesä-heinäkuun vaihteessa on luvassa tunturivaellus Pohjois-Norjassa, Finnmarkin tuntureiden ja vesien karunkauniissa maastoissa. Ajankohta on 24.6.-4.7.2024.

Edessä odottaa 8 päivän vaellus maastossa. Pakkaamme rinkkaan tarvittavat varusteet ja riittävästi ruokaa.

Päivämatkat ovat – reitistä, säästä ja maastosta riippuen – reilu viidestä hieman yli kymmeneen kilometriin. Parina, kolmena päivänä, vaellusreitin puitteissa, teemme leiristä käsin päiväretkiä kevyemmillä kantamuksilla. Tällöin päivämatka voi olla hieman pidempi.

Yöpyminen tapahtuu 2-3 hengelle sopivissa teltoissa. Yksinkin voi yöpyä. Hyvä teltta- ja leiripaikka on oleellinen osa vaellusta.

Telttakunnat voivat myös muodostaa niin sovittaessa ruokakunnan, eli käyttää samaa retkikeitintä ja valmistaa ainakin joitakin aterioita yhteisesti.

Vaelluspäivän ohjelmaan kuuluu myös hartaus- ja keskusteluhetki, raamattuopetusta ja leppoisaa yhteiselämää leirissä. Päivän kulkuun vaikuttaa olennaisesti myös sää. Jos reissuun osuu hellejakso tai sadepäivä, niin se on syytä huomioida matkantekoa ajatellen. Mikäli kalastat, Finnmarkin vedet tarjoavat hienoja jalokalapitoisia vesiä joka puolella. Viikon kalastuslupa maksaa n. 70-80 €.

Matkustaminen pohjoiseen ja takaisin tapahtuu henkilöautoilla. Mennessä yövymme joko tien/autojen läheisyydessä teltoissa, tai huonommalla säällä voimme etsiytyä leirintäalueelle yöpymään mökeissä. Tämä mahdollinen mökkiyöpyminen ei kuulu hintaan. Paluumatkan 2 yötä Levillä korkeatasoisessa majoituksessa sitä vastoin kuuluvat. Levillä huollamme varusteet, palaudumme vaelluksen rasituksista, pidämme palautekeskustelun, sekä saamme tavata mielenkiintoisen paikallisen yllätysvieraan.

Jos sinulta puuttuu varusteita, lainattavissa on telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä, makuupusseja ja makuualustoja. Saat myös apua varusteiden valintaan ja mahdolliseen hankintaan, jos päädyt ostamaan jotakin. Matkalle tarvitset hyvät vaelluskengät sekä sateenkestävät vaatteet. Toki sateella pyrimme tekemään matkaa mahdollisimman vähän.

Matkan hinta on 480 €, sisältäen kuljetuksen, tarvittaessa lainattavat varusteet, opastuksen, opetukset, mökkimajoituksen palatessa Levillä. Ota Levin yöpymistä varten mukaan pyyhe ja vuodevaatteet.

Ruoka, matkavakuutus, kalastuslupa ja menomatkan mahdollinen mökkiyöpyminen eivät kuulu hintaan. Autonsa matkustamista varten käyttöön antavan hinnasta vähennetään kaikki polttoainekulut.

Matkalle lähtevät otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ennakkomaksua ei ole, vaan matka laskutetaan matkan jälkeen. Käytettävissä olevista autoista riippuen paikkoja on kaikkiaan 12-14.

Matkanjohtajana toimii Kansanlähetyksen raamattukouluttaja, pastori Ilkka Rytilahti. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä 041 545 3045/Ilkka.

Lämpimästi tervetuloa! Nähdään tuntureilla!

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Hintatiedot

Matkan hinta on 480 €, sisältäen kuljetuksen, tarvittaessa lainattavat varusteet, opastuksen, opetukset, mökkimajoituksen palatessa Levillä. Ota Levin yöpymistä varten mukaan pyyhe ja vuodevaatteet. Ennakkomaksua ei ole, vaan matka laskutetaan matkan jälkeen.

Ruoka, matkavakuutus, kalastuslupa ja menomatkan mahdollinen mökkiyöpyminen eivät kuulu hintaan.

Autonsa matkustamista varten käyttöön antavan hinnasta vähennetään kaikki polttoainekulut.

Matkalle lähtevät otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Käytettävissä olevista autoista riippuen paikkoja on kaikkiaan 12-14.

Share This