Tunturivaellus 2023

26.6. - 6.7.2023

Maanantai 26.6. 06:00

Torstai 6.7. 22:00

Kaipaatko virkistystä? Tarvitsetko kunnon tuuletusta ja maiseman vaihtoa? Lepoa ja liikuntaa? Uusia tuttavuuksia?

Haluatko päästä todella irti arjesta, keskelle lumoavan upeita maisemia? Nauttimaan Lapin kesäisen luonnon ihmeellisestä rauhasta ja kauneudesta, aistimaan sen yötöntä yötä? Lähde näkemään ja kokemaan Jumalan luomakunnan hienoja aarteita, jotka odottavat löytämistään.

Nyt tähän on oiva tilaisuus. Kesä-heinäkuun vaihteessa on luvassa tunturivaellus Pohjois-Norjassa, Finnmarkin tuntureiden ja vesien karunkauniissa maastoissa. Ajankohta on 26.6.-6.7.2023.

Edessä odottaa 8 päivän vaellus maastossa. Eli kannamme reissun varusteet ja ruoat mukanamme. Päivämatkat ovat – reitistä, säästä ja maastosta riippuen – alle kymmenestä hieman yli kymmeneen kilometriin. Parina, kolmena päivänä, vaellusreitin puitteissa, teemme leiristä käsin päiväretkiä kevyemmillä kantamuksilla.
Yöpyminen tapahtuu 2-3 hengelle sopivissa teltoissa. Yksinkin voi yöpyä halutessaan. Telttakunnat voivat myös muodostaa halutessaan ruokakunnan, eli käyttää samaa retkikeitintä ja valmistaa ainakin joitakin aterioita yhteisesti, kuten osapuolet sopivat.

Vaelluspäivän ohjelmaan kuuluu myös hartaus- ja keskusteluhetki, raamattuopetusta, leppoisaa yhteiselämää leirissä. Päivän kulkuun vaikuttaa olennaisesti myös sää, hellejakso tai sadepäivä on syytä huomioida matkantekoa ajatellen. Mikäli kalastat, Finnmarkin vedet tarjoavat hienoja jalokalapitoisia vesiä joka puolella. Viikon kalastuslupa maksaa muutaman kympin.

Matkustaminen pohjoiseen ja takaisin tapahtuu henkilöautoilla. Mennessä yövymme joko tien/autojen läheisyydessä teltoissa, tai huonommalla säällä voimme etsiytyä leirintäalueelle yöpymään mökeissä. Tämä mahdollinen mökkiyöpyminen ei kuulu hintaan. Paluumatkan 2 yötä Levillä korkeatasoisessa majoituksessa sitä vastoin kuuluvat. Levillä huollamme varusteet, palaudumme vaelluksen rasituksista, pidämme palautekeskustelun, sekä saamme tavata mielenkiintoisen paikallisen yllätysvieraan.

Jos sinulta puuttuu varusteita, lainattavissa on telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä, makuupusseja ja makuualustoja. Saat myös apua varusteiden valintaan ja mahdolliseen hankintaan, jos päädyt ostamaan jotakin. Matkalle tarvitset hyvät vaelluskengät sekä sateenkestävät vaatteet. Toki sateella pyrimme tekemään matkaa mahdollisimman vähän.

Matkan hinta on 470 €, sisältäen kuljetuksen, opastuksen, opetukset, mökkimajoituksen palatessa Levillä. Ota Levin yöpymistä varten mukaan pyyhe ja vuodevaatteet. Ruoka, matkavakuutus, kalastuslupa ja menomatkan mahdollinen mökkiyöpyminen eivät kuulu hintaan. Autonsa matkustamista varten käyttöön antavat saavat hinnasta alennuksen.

Matkalle lähtevät otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ennakkomaksua ei ole, vaan matka laskutetaan matkan jälkeen. Käytettävissä olevista autoista riippuen paikkoja on kaikkiaan 12-14.

Matkanjohtajina toimivat Kansanlähetyksen raamattukouluttaja, pastori Ilkka Rytilahti sekä Uuden Tien toimituspäällikkö Matti Korhonen. Matka on samalla Kansanlähetyksen kansanopistokurssi, yhteistyössä Uuden Tien kanssa. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä 041 545 3045/Ilkka.

Lämpimästi tervetuloa! Nähdään tuntureilla!

Linkki ilmoittautumiseen:

 

Hintatiedot

470 €.

Sisältää kuljetuksen Etelä-Suomesta Pohjois-Norjaan ja takaisin, matkan opastuksen, raamattuopetukset ja hartaudet, paluumatkalla yöpymiset Levillä.
Tarvittaessa lainaan saa vaellusvarusteita (teltta, rinkka, makuupussi, makuualusta, retkikeitin).

Share This