Kognitiiviset ilmiöt uskonelämässä

12.6. - 14.8.2023

Maanantai 12.6. 18:00

Maanantai 14.8. 18:00

Koe jotain, mitä et löydä muualta: klassikoksi muodostuneelle psykologian kurssille pääsee jälleen tänä kesänä! Osallistua voit maanantaisin klo 18-20 joko Zoomin kautta etänä tai paikallisesti Helsingissä, Turussa ja Joensuussa. Opetukset saat myös ääni- ja videotallenteina.

Miten tulkita kokemuksia mielen sisäisestä Jumalan puheesta? Miten kognitiiviset ilmiöt vaikuttavat Jumalan johdatuksen ja Raamatun tulkitsemiseen? Miten ymmärtää sattumia, “merkkejä” ja jänniä elämäntapahtumia psykologian avulla? Miten psykologinen tieto voi tukea tasapainoista uskonelämää ja tervettä karismaattisuutta?

Tällä nuorille ja nuorille aikuisille suunnatulla 10 viikkoa kestävällä kurssilla tutustutaan siihen, miten ihmisen mieli toimii suhteessa hengellisyyteen. Kaikki ajattelumme, tekemisemme ja kokemisemme kun tapahtuu samoilla aivoilla. Siksi ihmisen tiedonkäsittelyyn eli kognitioon liittyvät ilmiöt koskettavat myös uskonelämää. Samasta syystä kyky tasapainoiseen ajatteluun on tärkeää paitsi mielenterveydelle, myös tasapainoiselle hengellisyydelle.

Tämä kurssi on sinulle, joka haluat esimerkiksi:

 • Etsiä selkeyttä hengellisiin kokemuksiin ja Jumalan äänen kuulemiseen
 • Oppia uutta itsestäsi ja omista ajatusprosesseistasi
 • Syventää ymmärrystäsi psyykkisesti ja eettisesti terveestä hengellisyydestä
 • Kehittää kykyäsi ymmärtää ja auttaa muita ihmisiä
 • Kerrata lukion psykologian oppisisältöjä tai tutustua niihin ensimmäistä kertaa kristillisessä ympäristössä
 • Saada uusia kavereita ja jutella ihmisten kanssa, joita nämä asiat kiinnostavat

 

Kurssin opetuksesta vastaa uskonnon ja psykologian opettaja, Helsingin Kansanlähetyksen mediateologi Mikael Elmolhoda

 

Kurssin sisältöjä tuottavat myös aiempien kurssien opiskelijat. Uskomme, että löydät varsin monipuolisen kattauksen mielenkiintoisia ihmisiä!

Kurssin perushinta on 50e, mutta edullisimmillaan koko kurssi lähtee 30 eurolla. Tarjoamme seuraavat alennukset:

 • Opiskelijoille ja työttömille -10e alennus
 • Jos osallistut kaverisi kanssa, niin saatte molemmat -10e alennuksen! Kaveriale onnistuu helposti, kun kaverisi kirjoittaa ilmoittautuessaan lisätietoihin nimesi.

→ Voit napata molemmat alennukset. Ota vastaan! 🙏🏻
→ Osallistumalla tälle kurssille saat lisäksi 20% alennuksen valituista Kansanlähetysopiston tapahtumista. Ks. tapahtumat alhaalta

Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää kognitiivisen psykologian peruskäsitteistöä ja ihmisen tietojenkäsittelyn ominaispiirteitä ja rajoitteita. Opiskelija on tutustunut syvemmin useisiin uskonelämän kannalta merkityksellisiin kognitiivisiin vinoumiin ja osaa tulkita niiden vaikutuksia hengellisyyteen. Opiskelija on myös saanut käytännöllisiä työkaluja ajattelunsa kehittämiseen, hengellisten kokemusten tulkintaan ja tasapainoiseen hengelliseen elämään.

Työmuodot

Opetussessio on maanantaisin klo 18-20. Osallistua voit valintasi mukaan:

 • Etänä Zoomin kautta
 • Paikallisessa ryhmässä Helsingissä, Turussa tai Joensuussa (tarkemmat tiedot tukevat sähköpostiin)

Paikalletulijoiden kanssa pidetään myös nyyttäri-iltapala. Jos et jollain viikolla kerkiä Zoomiin tai paikan päälle, voit katsoa opetuksen myös tallenteelta.

Annamme lisäksi viikoittain Moodle-oppimisalustan kautta lyhyen oppimispäiväkirjatehtävän, jonka kautta voit jakaa ajatuksiasi muille ja pohtia viikon aihetta. Samalla pääset lukemaan, mitä muut pohtivat samojen kysymysten äärellä.

Katso lisää Verkkoraamattukoulusta >>

 

Usein kysyttyä:

Usein kysyttyä:

K: Mistä tapahtumista voin saada 20% alennuksen?

V: Tapahtumavaihtoehdoiksi sopivat Ryttylässä järjestettävät Kansanlähetysopiston tapahtumat ja arkiperiodit

K: Olen vähän kiireinen, mutta aihe kiinnostaa. Sopiiko tämä minulle?

V: Jo vain! Opetus mukaan lukien kurssin voi hyvin suorittaa käyttäen vain 3-4 tuntia aikaa viikossa. Tallennamme opetukset myös tallenteiksi, jotta voit katsoa ne silloinkin, kun et pääse maanantaina paikalle tai Zoomin ääreen. Esim. jos oot välillä ihan lomalla. Kannattaa muuten lomailla.

K: Mitä tarkoittaa ”nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu”?

V: Noo sitä voi tulkita aika laajasti, sanotaan vaikka 17-32v. Eikä pari vuotta sinne tai tänne nyt oo niin justiinsa. Tervetuloa vaan 🙂

K: Sopiiko kurssi eritaustaisille ja eri kirkkokunnista tuleville?

V: Ilman muuta. Aiemmatkin opiskelijat ovat olleet monista eri kirkkokunnista, on helluntailaisia, luterilaisia, vapaakirkollisia, adventisteja, katolilaisia ja monia muitakin! Kansanlähetyksen perinteeseen kuuluu myös avoimuus karismaattisuudelle, joten samaistumispintaa löytynee varsin laajasti. Ja joka tapauksessa jokainen on tervetullut uskontoon katsomatta, jos nämä aiheet kiinnostavat. Mitä erilaisempia ihmisiä, sitä mielenkiintoisempi kurssi!

 

Hintatiedot

Perushinta: 50e
Alennukset:

 • Opiskelijoille ja työttömille -10e alennus

 • Jos osallistut kaverisi kanssa, niin saatte molemmat -10e alennuksen! Kaveriale onnistuu helposti, kun kaverisi kirjoittaa ilmoittautuessaan lisätietoihin nimesi.

→ Voit napata molemmat alennukset.

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Share This