Nuorten aikuisten Raamattubreikki – Yhteydessä PERUTTU

4. - 6.12.2020

Perjantai 4.12. 16:30

Sunnuntai 6.12. 14:30

PÄIVITYS 27.11.: Jouduimme tekemään ikävän päätöksen Raamattubreikin perumisesta kiristyvän yhteiskunnallisen ja alueellisen pandemiatilanteen vuoksi. Mietimme erilaisia vaihtoehtoja tapahtuman järjestämiseksi, mutta edes etäkurssi erilaisissa muodoissaan ei näyttänyt tapahtuman yhteisöllisen luonteen vuoksi mielekkäältä.

Olemme tästä tosi pahoillamme. Tiedämme, että tapahtuma on monille tosi tärkeä ja tilanteessa kuvastui se, että helposti olisimme saaneet mukaan tuplaten nyt 80:en rajatun osallistujamäärän.

Tulevan kevään Raamattubreikki järjestetään, jos Luoja suo, 28.–30.5.2021. Laitathan sen jo nyt kalenteriisi! Toivomme ja rukoilemme, että viimein silloin Breikki voitaisiin toteuttaa.

Pidäthän joka tapauksessa itsesi ja läheistesi hengellisyydestä huolta. Sovi vaikkapa jonkun/joidenkin kanssa päivittäinen/viikottainen yhteinen lyhyt rukoushetki, jossa myös jaatte toisillenne siitä, mitä Jumala on kullekin puhunut. Pituus tällaisissa hetkissä ei ole tärkeää, vaan säännöllisyys. Muistathan myös, että Raamatussa Jumala haluaa itse kohdata sinut. Sitä on siis hyvä lukea, ei päällä, vaan sydämellä, rukoillen. Tärkeintä ei ole, mitä luet, vaan kuka sinut kohtaa.

Kuulisimme myös mielellämme täällä opistolla, jos voimme tuottaa jotakin hengellistä elämääsi tukevaa materiaalia. Voisimmeko esim. järjestää yhteisiä rukoushetkiä etänä? Jotakin hartausmateriaalia? Olemme miettineet monenlaista, mutta tarve pitäisi tulla teiltä, joita varten teemme tätä työtä.

Siunattua adventin aikaa sinulle ja läheisillesi!


Nuorten aikuisten Raamattubreikki-viikonlopussa on tajolla hyvää ja luotettavaa raamattuopetusta, rentoa yhdessäoloa, hyvää musiikkia, mukavaa tekemistä ja valmista ruokaa.

Tänä vuonna teemana on yhteydessä oleminen. Mitä on yhteys Jumalaan ja muihin kristittyihin, ja mitä Raamattu siitä puhuu? Miksi yhteys on välillä niin vaikeaa ja mitä sille olisi tehtävissä? Näihin kysymyksiin etsimme ja löydämme yhdessä vastauksia.

Samalla juhlistamme sunnuntaina 6.12. Suomen itsenäisyyttä gaalalounaan merkeissä! Huomioithan siis itsenäisyyspäiväjuhlan: Itsenäisyyspäivän juhlan pukukoodina on juhlava pukeutuminen.

Tervetuloa mukaan – ota kaverisikin!


PÄIVITYS 10.11.: Raamattubreikin live-osallistumispaikat ovat tällä hetkellä täynnä. Rajoitamme koronatilanteen vuoksi osallistujamäärän 80 henkilöön. Voit kuitenkin ilmoittaa alla olevalla linkillä yhteystietosi, jos haluat meidän olevan yhteydessä sinuun mahdollisten peruutuspaikkojen auetessa.

Seuraamme tiiviisti epidemiatilannetta. Tällä hetkellä tapahtuman järjestämiselle ei ole estettä, kun toteutamme sen asianmukaisin turvatoimin. Ilmoittautuneille lähetämme vielä lähempänä toimintaohjeita, joita jokaisen osallistujan tulee noudattaa.
 

Raamattubreikkiin on vaihtoehtoisesti mahdollista osallistua myös etänä striimauksen kautta. Tällöin osallistumismaksu on 20 €, jota emme palauta jos osallistumisesi peruutetaan. Lähetämme tapahtumaan ilmoittautuneille tarkennetun infon liittyen koronaohjeistuksiin sekä striimauksen kautta osallistuville linkin tapahtumaan sähköpostitse. 


Tilaisuusjärjestelyt ja Covid-19 

Noudatamme tilaisuuksissamme THL:n ja Valtioneuvoston ohjeistuksia ja määräyksiä. Olemme ryhmän luonteesta riippuen rajoittaneet osallistujamääriä. Pyydämmekin sinua ilmoittautumaan hyvissä ajoin mukaan. Tulethan vain terveenä paikalle. Vieraidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Turvallisuuden lisäksi panostamme siihen, että meillä vierailu olisi mahdollisimman sujuvaa ja samalla kodikasta.   Tästä linkistä pääset lukemaan lisää toimenpiteistämme vallitsevan tilanteen suhteen >> 

Päivitys 19.11. Valitettavasti Rymypaja ja Askartelupaja on jouduttu perumaan.

PERJANTAI 4.12.
16:00           Ilmoittautuminen
17:00           Päivällinen
18:00           ”Luojan yhteydessä”

   • raamattuopetus: Markus Korri

20:00           Ehtoollishetki ja rukouspalvelua

   • liturgi: Markus Korri

21:30           Iltapala
21:30           Iltakahvila
21:30           Saunat

LAUANTAI 5.12.
09:00           Aamupala
10:00           Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään”

   • raamattuopetus: Jaakko Sahimaa

12:00           Lounas
13:00           Kanavat

 1. Yhteyttä yli rajojen: Anne Tuovinen
  Jutellaan lähetystyöstä lintuperspektiivistä ruohonjuuritasolle: iranilaisyhteisö Saksassa, japanilainen lähetystyöntekijä Hongkongissa, vainotut kristityt television äärellä pimennysverhot kiinni. Maailma on suuri ja pieni, samoin lähetystyö. Molemmat ovat kokonaan Jumalan ja molemmissa on sinulle paikka.
 2. Raastava yhteys: Jarkko Haapanen
  Jumala loi ihmiset yhteyteensä ja toistensa yhteyteen. Synti kuitenkin jatkuvasti rikkoo ihmissuhteita ja teemme ja sanomme asioita, joita myöhemmin kadumme. Toisaalta meitäkin on voitu satuttaa. Raamattu kehottaa kuitenkin anteeksiantoon. Mistä saan voimaa antaa anteeksi? Pitääkö minun antaa anteeksi? Mitä edes on anteeksiantamus?
 3. Naiset seurakunnassa: Iida Halme
  Mitä Raamattu opettaa naisen kutsumuksesta ja tehtävästä? Luemme yhdessä naisista Raamatussa sekä Paavalin ja Jeesuksen opetuksesta tämän äärellä.
 4. Päätösten tekeminen –parisuhdekanava: Susanna ja Jasu Markkane                              ”Päättääkö perheenpää? Johdattaako Jumala? Miten yhteisiin ratkaisuihin päädytään ja miten niissä pysytään?”
 5. Taivaan ja maan väliltä: sinä kysyt, Vesa vastaa: Vesa Ollilainen

14:30           Päiväkahvi
15:00           Pajat

 1. Zumba: Miisa Järvinen
 2. Nuotiokokkailu: Topias Meriö
  Pajassa kokataan jälkiruokaa nuotiolla/trangialla ja nautitaan raittiista ulkoilmasta.
 3. Musapaja: Glissando-yhtye
 4. Roolipelipaja: Mikko Koppelomäki (HUOM! Peliin mahtuu max. 5 osallistujaa)
  Haluaisitko vaihtoehtoa perinteiselle pelaamiselle? Haluaisitko itse päästä vaikuttamaan pelin tarinaan? Roolipelipaja antaa pintaraapaisun siitä mitä roolipelaaminen pitää sisällään. Kyseessä on siis tarinankerronta johon pelaajat voivat vaikuttaa omilla valinnoillaan… Ja tuurillaan.
 5. Rohkaisuna vainotuille kristityille: Esko ja Sandi Mäki-Soini

17:00           Päivällinen
18:00           ”Kristittyjen yhteys”

   • raamattuopetus: Tuomo Talja
   • Konsertti: Satu Sinikumpu
    ”Satu Sinikumpu on lappilainen laulaja-lauluntekijä, joka tekee lauluja elämän eri käänteissä ja tunteissa. Laulut ovat usein rukouksia ja henkäyksiä Jumalan puoleen.” 

20:00           Iltapala
21:00           Rukous- ja ylistysilta
21:00           Saunat ja kahvila

SUNNUNTAI 6.12.
09:00           Aamupala
10:00           Jumalanpalvelus

   • saarna: Tuomo Talja
   • liturgi: Vesa Ollilainen

12:30           Itsenäisyyspäivän gaalalounas ruokasalissa


Paikkatiedot

Kansanlähetysopisto
Opistotie 6
12310 Ryttylä

Puh. 044 4477 923

Hintatiedot

Pe-su 75€/90€
Pe 25€/35€
La 40€/50€
Su 20€/30€
(Halvempi hinta: opiskelija/työtön/kotiäiti tai -isä/varusmies tai -nainen. Ilmoita mahdollinen alennukseen oikeuttaminen ilmoittautumislomakkeen Lisätiedot-kentässä.)

Päivähinnat sisältävät ruokailut ja ohjelman, viikonloppupaketti sisältää lisäksi majoituksen (omin lakanoin).

Huomaathan, että osallistumismaksuja emme pilko pienempiin osiin kuin edellä.

Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Tapahtumasta vastaa

Korri Markus

kurssivastaava, Kansanlähetysopisto

markus.korri@sekl.fi

050 565 1352

Halme Iida

juniorityöntekijä, Nuorten Maailma, SEKL

iida.halme@sekl.fi

045 120 1058

Share This