Nuorten aikuisten Raamattubreikki: Joosef – vuoristorataelämää

17. - 19.5.2024

Perjantai 17.5. 16:30

Sunnuntai 19.5. 15:00

Joosef – vuoristorataelämää

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Syksyn Raamattubreikki järjestetään 29.11.-1.12.2024. Ilmoittautuminen avautuu pikapuolin!

Tänä keväänä Raamattubreikissä lähdetään vuoristorata-ajelulle Joosefin kanssa. Seuraamme hänen matkaansa rikkaan Isän lemmikin paikalta orjuuteen ja vankityrmien syövereihin sekä sieltä Egyptin kakkosmieheksi ja kansojen pelastajaksi. Millaisia ovatkaan oman elämämme ylä- ja alamäet tai suoranaiset kuolonsyöksyt vatsaavääntävine kieputuksineen, Joosefin tarina rohkaisee meitä uskomaan Paavalin tavoin: ”Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa.”

 

Nuorten aikuisten Raamattubreikki-viikonlopussa on tarjolla hyvää ja luotettavaa raamattuopetusta, rentoa yhdessäoloa, hyvää musiikkia ja mukavaa tekemistä.

HUOM! Tapahtuma on suunnattu 18-30-vuotiaille.

 

PERJANTAI 17.5. 

16:30 Ilmoittautuminen 

16:30-
17:50 Päivällinen 

18:00 Riidoissa 

 • Raamattuopetus: Piia-Maaria Matkoski

20:00 Iltapala 

21.00 Ehtoollishetki ja rukouspalvelu

 • Jarkko Haapanen

22:00 Iltakahvila 

22:00 Naisten sauna

 

LAUANTAI 18.5. 

09:00-
09:45 Aamupala

09:45 Kun Jumala laittaa odottamaan 

 • Raamattuopetus: Miikka Niiranen 

11:15 Kanavat I

 • Kanavatiedot alempana

12:30 Lounas 

13:30 Kanavat II

 • Kanavatiedot alempana

14:45 Päiväkahvi 

15:30 Pajat 

 • Pajatiedot alempana  

17:00 Päivällinen 

18:00 Vuoristorataelämää

 • Trubakeikka: Mikko Nikula, 
 • Pieni ihminen suuressa mukana –podcast live: Daniel Nummela ja Mikko Nikula 

20:00  Iltapala 

21:30 Rukous- ja ylistysilta 

22:00 Miesten sauna 

22:30 Iltakahvila 

 

SUNNUNTAI 19.5. 

09:00 Aamupala 

10:00 Anteeksiantamus 

 • Raamattuopetus: Iida Halme

12.00 Lounas 

13:00 Jumalanpalvelus 

 • liturgi: Mika Tuovinen
 • saarna: Mattias Kaitainen

14:30 Lähtökahvit 

 

Lauantain kanavat:

 • Eutanasia (VAIN AAMUPÄIVÄLLÄ)
  Eutanasiakeskustelu on Suomessa ajankohtaista, sillä eduskuntaan on tulossa kansalaisaloite sen laillistamiseksi. Eutanasialain tarvetta perustellaan parantumattomasti sairaan potilaan kärsimyksillä ja hänen itsemääräämisoikeudestaan johdetulla oikeudella kuolla. Kristittyinä uskomme kuitenkin, että elämä on Jumalan lahja. Vain Jumalalla, elämän antajalla, on oikeus ottaa tämä lahja pois. Kanavassa kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen avaa nyt käytävää eutanasiakeskustelua, mahdollisen lakimuutoksen oletettavia seurauksia ja eutanasian vaihtoehtoja. Kanava pidetään Juhlasalissa.
 • Lähetystyö: Ahdistettujen rinnalla
  Kaikki ihmiset eivät voi vapaasti seurata Jeesusta, vaan se voi maksaa jopa henkesi. Jumalalle kaikki on kuitenkin mahdollista ja hänen valtakuntansa kasvaa myös suljetuissa maissa. Tule kuuntelemaan Heidi Alajoen kokemuksia lähetyskentältä. Kanava pidetään Sirkansalissa.
 • Tule jos uskallat – kanava pelkääville. Mitä sinä pelkäät? Onko kaikki pelko pahaa vai voisiko siitä olla joskus hyötyäkin? Miten voisin pelätä vähemmän? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastauksia Kansanlähetysopiston Raamattulinjan vastuuopettajan Jarkko Haapasen kanssa. Kanavassa hän kertoo myös siitä, mitkä asiat ovat auttaneet häntä taistelussa omia pelkoja vastaan. Kanava pidetään Kappelin seminaariluokassa.
 • Raamattuopetus: Kuuliaisuus
  ”Mitä kuuliaisuus on? Joosefin elämästä näemme, että kuuliaisuus johti ongelmiin. Toisaalta näemme, että se johti myös maan johtajaksi. Kannattaako olla kuuliainen silloin, kun tietää, että siitä seuraa ongelmia? Entä onko kuuliaisuudesta aina lopulta myös ajallista hyötyä? Onko väliä, miksi olen kuuliainen?” Näihin kysymyksiin vastauksia kanssanne on etsimässä Etelä-Pohjanmaan Kansanlähetyksen nuorisotyöntekijä Piia-Maaria Matkoski eli Pitzku. Kanava pidetään Kappelin luokassa.
 • Kärsimys ja kasvu (EI AAMUPÄIVÄLLÄ, MUTTA UUDELLEEN PAJOJEN AIKANA)
  Tästä kanavasta saat rohkaisua hetkiin, joissa kärsit tai joissa sinulle tehdään pahaa. Jumalalla on voima kääntää paha hyväksi, ja kärsimys ja vastoinkäymiset voivat Jumalan kanssa kohdattuina tehdä hyvääkin ihmisen luonteelle. Ja kun antaa Pyhän Hengen vaikuttaa sydämeensä, voi kärsimyksen kautta syntyvä kasvu olla kestävää ja Jeesus-keskeistä. Kärsimyksen ja kasvun teemoja kanssanne pohtimassa Uskonnon ja psykologian aineenopettaja, Helsingin Kansanlähetyksen mediateologi Mikael Elmolhoda. Kanava pidetään Kappelin salissa.

Lauantain pajat

 • Tanssi
  Tule nauttimaan tanssimisen ilosta ja liikkeen lahjasta tanssipajaan! Pajassa päästään tutustumaan nykytanssiin sekä päästetään oma luovuus valloilleen impron ja ylistystanssin muodossa. Sopii ensikertalaisille sekä tanssia jo pidempään harrastaneille. Vetäjänä toimii tanssia jo yli 20 vuotta harrastanut Taija Sairanen. Tanssipaja pidetään Juhlasalissa.
 • Liikuntaa
  Liikuntapajassa liikutaan. Lähtökohtaisesti pihalla rennoissa meiningeissä. Lajista päätetään yhdessä. Vaihtoehtoja mm. Jalkapallo, rantalentopallo, ultimate, pesäpallo ja muut ulkopelit. Kansaa liikuttamassa Juha Alenius. Liikuntapaja starttaa Ruokala-rakennuksen pääoven edestä.
 • Taiteilua
  Tervetuloa maalaamaan/askartelemaan.Pajassa voit askarrella kirjanmerkin tai vapaasti maalata villeimpien visioidesi mukaan. Jos haluat nauttia rennosta meinigistä, (mahdollisesti hyvästä musiikista) hyvästä seurasta ja taiteilla, tää paja on just sulle. 🙂 Kanssasi taiteilemassa Annika Peltola ja Pinja Alenius. Pajan paikkana on Kappelin seminaariluokka.
 • Kärsimys ja kasvu -kanava uudelleen (katso kuvaus kanavaesittelystä) Opettajana Mikael Elmolhoda, paikkana Kappelin sali.
 • Speed friending
  Kaveria vailla? Hirmuinen halu tutustua uusiin ihmisiin? Tässä pajassa tarkoitus on tutustua mahdollisimman moneen ystäväehdokkaaseen. Täältä voi löytyä kaveri, jonka kanssa jamitella illan keikalla. Paja pidetään Kappelin luokassa. Ystävystymistä koordinoi Laura Järvinen.
 • Vapaa hengailu kahvilassa/tenttiin lukemista/päiväunet  

Muutokset ohjelmaan mahdollisia


Paikkatiedot

Kansanlähetysopisto
Opistotie 6
12310 Ryttylä

Puh. 044 4477 805

Hintatiedot

Koko viikonlopuu:

75€ opiskelijat /90€ muut

Ekaa kertaa Kansanlähetysopistolle tulevat 65€ (tarkistamme ensikertalaisuuden)
Peruutusehdot

Tutustu ehtoihin

Tapahtumasta vastaa

Järvinen Laura

nuorisotyölinjan, pavelutyölinjan ja seniorilinjan linjavastaava, Kansanlähetysopisto

laura.jarvinen@sekl.fi

+358 44 447 7805

Share This