Stuerttihaku on avattu!

15.1.2024

Kirkon kansainväliset lähetyskumppanuusneuvottelut Helsingissä 26.–30.8.2024

Stuerttiohjelmien tavoitteena on lisätä nuorten osallisuutta kirkon kansainvälisissä tapahtumissa sekä mahdollistaa kokouksien käytännön sujuvuus. Stuertit ovat 18–30-vuotiaita nuoria aikuisia. Etsimme nyt vapaaehtoisia stuertteja elokuussa 2024 järjestettäviin Lähetyskumppanuusneuvotteluihin.

Kenelle?

Kansainvälisyydestä ja kokonaisvaltaisesta lähetystyöstä kiinnostuneille 18–30-vuotiaille Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenille.

Stuerttiohjelma käytännössä

Stuertit auttavat kokouksen käytännön järjestelyissä ja osallistuvat kokoukseen. Stuerttiohjelma alkaa jo keväällä yhteisten tapaamisten merkeissä ja huipentuu Kulttuurikeskus Sofiassa järjestettävään tapahtumaan elokuussa 2024.

Kokouksen järjestämiseen kuuluu monipuolisia tehtäviä, esimerkiksi sosiaalinen media, striimaus, valokuvaus, hartauselämän, istuntojen ja työpajojen avustavat tehtävät, ajo- ja kuljetustehtävät sekä muut yleiset kokouksen avustavat tehtävät.

Stuerttina saat

· oppia lisää kirkon kokonaisvaltaisesta lähetystyöstä sekä vaikuttamismahdollisuuksista kirkossa sekä kirkon sopimusjärjestöissä

· kokemusta vapaaehtoistyöstä

· mahdollisuuden osallistua Suomen ev.-lut. kirkon merkittävimpään kansainväliseen tapahtumaan vuonna 2024

· mahdollisuuden tutustua kirkkomme kansainvälisiin kumppaneihin ja oppia itsestäsi, kirkostasi ja muista kumppanikirkoistamme maailmalla

· kokemusta ryhmässä työskentelystä ja yhteistyöstä

· parhaassa tapauksessa itsellesi myös uusia ystäviä!

Stuerttina eduksi on

· valmius joustavaan ja muuttuvaan työympäristöön sekä valmius auttaa ja olla oma-aloitteinen

· erilaisten kulttuurien ymmärtäminen ja monipuolinen kielitaito (vaatimuksena vähintään englannin kielen taito)

· ajokortti

· kokemus some-viestinnästä sekä video- ja valokuvaustaidot · aktiivisuus omassa taustayhteisössä (seurakunnissa, lähetystyön tai kansainvälisen diakonian järjestöissä) sekä kiinnostus ja kokemus kansainvälisyydestä esim. aikaisempi kokemus kansainvälisessä järjestötoiminnassa tai kirkkoliitossa.

Näin haet stuertiksi

Lähetä hakemuksesi viimeistään ke 31.1.2024 tämän linkin kautta. Hakemuksessa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi olisit sopiva stuertiksi.

Lisätiedot

Kiinnostuitko stuerttihausta? Mikäli sinulla herää lisäkysymyksiä, olethan rohkeasti yhteydessä projektikoordinaattori Maria Mountrakiin (maria.mountraki@evl.fi).

Taustaa

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on järjestänyt ensimmäisen kansainvälisen lähetyskumppanuusneuvottelunsa vuonna 2014 ja se oli ensimmäinen kerta, kun kirkko kutsui lähetyskumppaninsa ympäri maailmaa Suomeen. Vuonna 2024 on aika kokoontua jälleen yhteen.

Lähetyskumppanuusneuvotteluihin odotetaan kaikkien niiden yhteistyökirkkojen edustajia eri puolilta maailmaa, joiden kanssa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sopimusjärjestöillä on virallinen yhteistyösopimus.

Kumppanuusneuvotteluihin kutsutaan myös ekumeenisesti merkittäviä kansainvälisiä vieraita, kuten Luterilaisen maailmanliiton, Kirkkojen maailmanneuvoston ja Euroopan kirkkojen konferenssin edustajia. Suomesta kutsutaan kirkon johtoa, hiippakuntien edustajia sekä ekumeenisia yhteistyökumppaneita.

Lähetyskumppanuusneuvottelujen tarkoituksena on vahvistaa kirkon identiteettiä lähetyskirkkona. Neuvottelut vahvistavat vastavuoroista suhdetta kirkon ja sen globaalien kumppaneiden välillä sekä kirkon identiteettiä osana maailmanlaajuista Jeesuksen Kristuksen kirkkoa.

Share This