Slava Ostanin sai kutsun luvattuun maahan

20.1.2023

Inkerin kirkon Siperian vankilatyössä on tapahtunut viime syksyn jälkeen isoja muutoksia. Inkerin kirkko on lähettänyt vankilatyössä toimineen Slava Ostanin ja hänen vaimonsa Olgan Israeliin synnyttämään uutta seurakuntaa. Inkerin kirkko on aloittanut siellä työtä venäjänkielisten parissa.

Slava Ostanin siunattiin lähetystyöntekijäksi. Kuva: Ostaninin arkisto
Piispa Ivan Laptev avustajineen vihki Slava Ostaninin Inkerin kirkon papiksi. Kuva: Ostaninin arkisto

Slava Ostanin on jo siirtynyt Israeliin. Hän kertoo, että arkipäivät kuluvat tehdessä kotikäyntejä niiden seurakuntalaisten luokse, jotka eivät syystä tai toisesta pääse jumalanpalvelukseen.
– Jotkut asuvat niin kaukana, että heidän on vaikea päästä seurakuntaan ja toisilla on terveydellisiä rajoitteita. Yhtä seurakuntalaista käymme säännöllisesti tapaamassa hoitokodissa, ja samalla pidämme pienen kotijumalanpalveluksen ja ehtoollishetken, Ostanin kirjoittaa uutiskirjeessään.

Näillä vierailuilla Ostanin on saanut ilokseen tutustua myös uusiin ihmisiin. Hänen käydessään Nasaretissa  liikuntarajoitteisen seurakuntalaisen kotona joukkoon liittyi kazakstanilainen kristitty mies, joka on myös tunnustava kristitty.
– Hän oli hyvin kiitollinen vierailustamme ja siitä, ettemme torjuneet häntä. Mies toivotti meidät kädestä lämpimästi kiinni pitäen tervetulleeksi hänenkin kotiinsa pitämään jumalanpalvelusta ja ehtoollishetkeä.

Toiminta painottuu viikonloppuun

Seurakunnan viikkotoiminta painottuu loppuviikkoon. Perjantaisin Ostanin on kirkolla, missä hän kertoo turisteille seurakunnan toiminnasta ja jakaa evankeliumin sanomaa. Perjantai-iltapäivät on omistettu sielunhoidolle, jolloin on mahdollisuus keskustella ja ripittäytyä. Jumalanpalvelukset pidetään lauantaisin, joka on Israelissa pyhäpäivä ja ihmisten on ajan puolesta helpompi päästä mukaan. Tosin liikkumista rajoittaa se, että julkinen liikenne ei toimi sapattina.
– Jumalanpalvelusta ennen on raamattutunti ja jumalanpalveluksen jälkeen teehetki. Tällä hetkellä neljästä kuuteen ihmistä käy jumalanpalveluksissa. He tulevat pääosin muista kaupungeista.

Yhtenä Inkerin kirkon tavoitteena Israelissa on jatkaa vankilatyötä venäjänkielisten parissa. Joitakin kontakteja Onstaninilla onkin jo vankien tai heidän läheistensä kanssa. Myös muulle sosiaaliselle työlle on tarvetta erityisesti pakolaisten keskuudessa.
– Toiveenani on tutustua myös muihin kristillisiin järjestöihin ja tehdä mahdollisesti yhteistyötä niiden kanssa tai ainakin tutustua niiden työhön ja palveluihin.

Slava Ostanin lähettää sydämelliset kiitokset kaikille, jotka ovat tukeneet Inkerin kirkon vankilatyötä vuosien varrella.
– Kaikki se on ollut äärimmäisen arvokasta, eikä työ olisi ollut ilman teitä ja tukeanne mahdollista. Jeesus teitä runsaasti siunatkoon.

Vankilatyö jatkuu

Inkerin kirkon vankilatyö Venäjällä ei lopu Ostaninin siirryttyä muihin tehtäviin. Kerromme suunnitelmista mahdollisimman pian, kunhan ne Inkerin kirkon puolellakin selkenevät. Muistetaan tässä tilanteessa erityisesti Novosibirskin vankeja ja Puolimatkan kodissa asuneita ja tuettuja vankeja. Monet heistä käyvät edelleen Novosibirskin seurakunnassa. Pyydetään heille edelleen Jumalan huolenpitoa ja johdatusta. Vangit ja vankilasta vapautuneiden tarpeet eivät kuitenkaan ole loppumassa. Kiitos, jos voit heitä edelleen muistaa rukouksin.

Slava Ostaninin uutiskirjeen ja Saara Karttusen käännöksen pohjalta toimittanut Anne Lepikko.

24.1.23 korjattu kuvatekstiin, että kyseessä on pappisvihkimys. Tarkennettu myös muita tietoja.

Ota yhteyttä

Aitamäki Markus

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori: Inkerin kirkko, idän kirjallisuustyö, Viro. Lähetystyöntekijän tehtävät Inkerin kirkon työyhteydessä Venäjällä Suomesta käsin.

markus.aitamaki@sekl.fi

+358 44 099 5820

Share This