Sinne, missä Kristusta ei vielä tai enää tunneta

25.4.2024

Kuvassa elämäniloa Etiopiassa. Kuva: Mikael Halleen

Kansanlähetyksen lähetystyötä ohjaa viisi periaatetta.

1. Sitoudumme kokonaisvaltaiseen työnäkyyn pitämällä lähetystyössämme ensisijaisena Jeesusta Kristusta ja hänen evankeliumiaan.

Evankeliumin eteenpäin viemisen rinnalla kulkee diakonia, joka on luontevalla tavalla läsnä kaikessa lähetystyössämme. Meidät on kutsuttu olemaan Kristuksen käsinä ja jalkoina, suuna ja korvina tässä ajassa. Autamme ihmisiä heidän maallisissa tarpeissaan niillä resursseilla, joita meillä on. Kaiken keskiössä on kuitenkin sanoma Jeesuksessa olevasta syntien sovituksesta – juuri se saa meidät liikkeelle.

2. Toimimme lähetystyössä luterilaisten herätyskristillisten juuriemme pohjalta kristittyjen yhteyttä arvostaen.

Haluamme rakentaa yhteyttä myös oman viitekehyksemme ulkopuolella. Teemme yhteistyötä yli kirkkokuntarajojen medialähetystyössä, raamatunkäännöstyössä, vainotun seurakunnan tukemisessa sekä tavoittavassa ja evankelioivassa työssä. Samalla olemme kuitenkin rohkeasti herätyskristittyjä luterilaisia ja toimimme arvojemme mukaan.

3. Teemme työtä siellä, missä Kristusta ei vielä tai enää tunneta.

Koska lähetysnäkymme keskuksessa on sanoma Kristuksessa olevasta syntien sovituksesta, teemme työtä erityisesti siellä, missä häntä tunnetaan vähiten. Saavuttamattomien kansojen keskuudessa kristittyjen määrä suhteessa muuhun väestöön on hyvin pieni, eikä heillä vielä ole kansallista seurakuntaa tai kirkkoja, jotka pystyisivät ottamaan vastuulleen oman kansansa tavoittamisen.

Teemme työtä myös siellä, missä Kristusta ei enää tunneta. Esimerkiksi Eurooppa on yhä enemmän  tässä tilanteessa. Tällöin kysymys on ihmisten uudelleen tavoittamisesta ja evankelioimisesta.

4. Lähetämme lähetystyöntekijöitä.

Lähetystyöntekijöiden lähettäminen pohjautuu siihen, että ylösnoussut Jeesus Kristus on antanut lähetystehtävän seurakunnalleen eli myös meille. Se koskee kaikkia kristillisiä seurakuntia ja kirkkoja.

Yhteistyökirkot ja -järjestöt, joiden kanssa toimimme, ovat pyytäneet meitä lähettämään työntekijöitä. Kokemus osoittaa, että kun lähetetään työntekijöitä, sitoudutaan pitkäjänteiseen yhteistyöhön kumppaneiden kanssa. Tämä kantaa hyvää hedelmää ja välitön kosketus lähetyksen todellisuuteen säilyy. Lyhytaikaisella lähetystyöllä on paikkansa, mutta se ei pysty korvaamaan pitkäaikaista lähetystyötä.

Pyrimme rekrytoimaan ja lähettämään työntekijöitä sellaisiin tehtäviin, joissa yhteistyöjärjestön tai kansallisen kirkon tarve on ensisijainen ja joihin ne eivät itse pysty vastaamaan. Työntekijämme tuntevat paikallisen kielen ja kulttuurin. Saamme arvostavaa palautetta yhteistyökumppaneiltamme siitä, että olemme heidän kanssaan kantamassa yhteistä iestä.

5. Kutsumme kristityt, seurakunnat ja yhteistyökirkot mukaan lähetystehtävään.

Lähetystyö on kaikkien kristittyjen yhteinen tehtävä. Tahdomme kutsua sinutkin mukaan tähän työhön esirukoilijaksi ja taloudelliseksi tukijaksi. Lähetystyö ei voi koskaan rajoittua vain yksittäisten lähettäjien tukemaksi, vaan lähetystyön takana on aina lähettävä ja rukoileva seurakunta ja kirkko. Lähetystyöntekijät toteuttavat seurakunnan ydintehtävää lähtiessään. Seurakunta toteuttaa ydintehtäväänsä lähettäessään. Lisäksi haluamme olla mahdollistamassa myös sitä, että työalueidemme yhteistyökirkotkin voivat toimia lähetystyöntekijöitä lähettävinä kirkkoina.

 

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 3.4.2024. Lehden teemana oli tällä kertaa lähetystyömme ja näkymme.

KUUNTELE radio-ohjelma Kansanlähetyksen näystä silloin ja nyt >>tästä.
Miten Kansanlähetyksen näky on muuttunut vuosien aikana? Vai onko? Haastateltavana Juhani Koivisto, lähetysjohtaja Daniel Nummela, nuorisotyön aluekoordinaattori Toni Kokkonen sekä ulkomaantyöntekijä Mikko. Ohjelma oli Raamattuavain Extrassa Radio Deissä 30.3.2024.

***

Lahjoita lähetystyömme suurimpaan tarpeeseen

Kevätkeräys 1/2024. Kuva: Jarkko Viljanen

Jeesus on kutsunut sinutkin mukaan yhteiseen työhömme omalta kotioveltasi aina maailman ääriin asti. Yhdessä voimme kertoa evankeliumia heille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet.

Tule mukaan ja lahjoita Kotiovelta maailman ääriin -keräykseemme. Lahjoittamalla tuet niitä lähetystyömme kohteita, joissa on taloudellista vajetta. 

LAHJOITA helposti MobilePayn kautta, 34314.

Voit lahjoittaa myös pankissasi viitenumerolla 70315 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Lämmin kiitos lahjasta ja rukouksistasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lue lisää keräyksestämme >>tästä.

Share This