Sinä olet lahja lähetykselle

2.12.2022

Veteraanilähettinä tunnen suurta etuoikeutta saada kirjoittaa lähetyksestä ja roolistamme siinä. Lähetystyössä aikanaan mukana olleena taidan olla kokemusasiantuntija, kuten asia nykyään hienosti ilmaistaan.

Lähetyskutsumukseni kasvoi hitaasti. Ensimmäinen konkreettinen pysäytys tapahtui virkavallan toimesta. Olin Ryttylän nuorisotiimissä assistenttina, joten en voinut välttyä lähetyshapatukselta. Minussa ei varmaan nähty mitään potentiaalia, koska kukaan ei haastanut minua henkilökohtaisesti suhteessa lähetykseen, vaan haasteen teki vanhempi konstaapeli Riihimäellä, kun hän ratsiassa halusi nähdä Kansanlähetyksen omistaman auton rekisteriotteen.

“Olettekos itse ajatellut lähteä lähetystyöhön?”

En tiennyt missä rekisteriote sijaitsi. Todella pitkän etsimisen jälkeen sain ojentaa otteen konstaapelille, joka kaikessa rauhassa tavasi: “Auton omistaa Suomen Ev.lut. Kansanlähetys” ja kysyi spontaanisti perään: “Olettekos itse ajatellut lähteä lähetystyöhön?”

Olin siihen asti ollut mukana lähetystyössä tukien kotimaasta käsin niitä, jotka olivat lähteneet. Oma rippipappini oli lähtenyt Suomen Lähetysseuran kautta Hong Kongiin muutama vuosi rippikouluni jälkeen, mutta konstaapelin kysymys avasi uuden maailman: Voisinko minä olla mukana myös lähtijänä?

Anna-Maija Raittilan sanoittamassa virressä 428 todetaan: ”Yksin emme työtä tee, toinen toista tarvitsee”. Kuinka totta tämä onkaan hengellisessä työssä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kun Jeesus lähetti opetuslapset, niin hekin lähtivät matkaan pareittain.

Jokainen kristitty on kutsuttu ja lähetetty. Lähettäjä ja lähtijä toteuttavat Jeesuksen lähetyskäskyä omasta kutsumuksestaan käsin. Tämän kumppanuuslehden avulla haluamme auttaa sinua löytämään oman tehtäväsi Jumalan valtakunnan työssä.

Haastamme sinua rukoilemaan, mikä olisi juuri sinulle sopiva paikka tässä työssä. Mihin Jumala kutsuu sinua? Voisiko se olla uusien lähetystyöntekijöidemme lähettäjätiimissä? Lahjoittamassa tähän keräykseen? Kantamalla rukouksin työtämme? Vai kenties lähtemässä itse?

Jukka Repo
kotimaantyön johtaja
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Kuva: Philippe Gueissaz

Pääkirjoitus on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 4/2022.

***

Lahjoita Lahja lähetykselle -joulukeräykseen

Joulukeräys 2022 keräyskuva Lahja lähetykselle.

Tule kanssamme lähettämään kuusi uutta lähetystyöntekijäämme maailmalle. Kolme heistä suuntaa pakolaistyöhön Eurooppaan, kaksi juutalaistyöhön Lähi-itään ja yksi Inkerin kirkon palvelukseen. Tavoitteena on, että he pääsevät lähtemään työalueilleen vuoden 2023 aikana.

Kevät tulemaan olemaan työntäyteistä, kun uudet lähetit vierailevat seurakunnissa ja etsivät lähettäjiä. Yksikään lähtijä ei voi lähteä ilman satojen ihmisten tukiverkkoa: läheisiä, rukoilijoita, rohkaisijoita ja lahjoittajia.

Lahjoita Lahja lähetykselle -joulukeräykseen, jotta uudet lähetystyöntekijämme pääsevät aloittamaan työnsä ja ilosanoma Jeesuksesta etenee. Voit lahjoittaa nettipankkisi kautta sivun alaosassa olevan lahjoituspainikkeen kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lue lisää keräyksestä >>tästä.

Rahankeräyslupa nro. RA/2021/1202, voimassa 1.1.2022 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lahjoita Lahja lähetykselle -joulukeräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This