Selityksellinen Luukkaan evankeliumi ilmestyi Etu-Aasiassa

30.9.2019

Keväällä 2018 julkaistiin Etu-Aasiassa paikallisen luterilaisen kirkon ja Raamattuseuran yhteistyönä selityksellinen Johanneksen evankeliumi. Se sai paljon myönteistä palautetta yli kirkkokuntarajojen, koska se avaa lukijoille Raamatun kertomusten, opetusten ja vertausten merkityksiä uudella tavalla. Kirja oli ensimmäinen teos Tutkimusmatka Pyhiin Kirjoituksiin -sarjassa. Loppukesästä 2019 valmistui sarjan toinen osa, selityksellinen Luukkaan evankeliumi.

Kirja sisältää Luukkaan evankeliumitekstin ja sen jakeisiin sekä sanoihin liittyviä selityksiä ja artikkeleita. Kirjan alussa lukijaa ohjataan Raamatun lukemiseen ja kerrotaan mm. lain ja evankeliumin erottamisesta. Selitysosiot ja artikkelit on käännetty englanninkielisestä Lutheran Study Bible -kirjasta. Kirja julkaistiin kovakantisena teoksena, jotta se kestää kulutusta ja jotta ulkoasukin kertoo arvokkaasta sisällöstä.

Paikallisilla kristityillä on rajalliset mahdollisuudet tutustua syvemmin Raamatun teksteihin ja kristinuskon opetukseen. Monessa seurakunnassa saarnaajan saama koulutus ja kokemus on riittämätön. Hyviä Raamatun selitysteoksia on saatavilla vähän. Kristinuskon tuntemus kansan keskuudessa on olematon. Selityksellinen Luukkaan evankeliumi voi avata lukijoille Raamatun kertomusten, opetusten ja vertausten merkityksiä uudella tavalla. Jo kirjan työstämisvaiheessa teksti toi hyviä oppimiskokemuksia paikalliselle saarnaajalle, joka editoi tekstiä yhdessä suomalaisten kanssa.

Sarjaa jatketaan seuraavaksi Matteuksen ja Markuksen evankeliumien selitysosioilla. Yhteistyö paikallisen Raamattuseuran kanssa mahdollistaa kirjasarjan laajemman tunnettavuuden. Luterilainen kirkko Kansanlähetyksen työntekijöiden tukemana käännättää tekstit paikallisella kääntäjällä sekä tarkistaa ja korjaa tekstejä. Raamattuseuran työntekijät huolehtivat Raamatun tekstin ja selitysosioiden yhteen liittämisestä sekä kirjojen ulkoasun loppuun hiomisesta.

Teksti ja kuva: Kirsi
Kirjoittaja koordinoi kirjojen käännösprojekteja maahanmuuttajatyössä Saksassa.

 

Tue kirjallisuustyötä Etu-Aasiassa

Etu-Aasiassa kristityillä on rajalliset mahdollisuudet tutustua Raamatun teksteihin ja kristinuskon opetukseen. Tule mukaan kanssamme kääntämään raamattukirjallisuutta. Tarvitsemme esirukousta ja taloudellista tukea. Voit lahjoittaa alla olevan painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa näkyville tileille viitteellä 24400. Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This