SAT-7:n rukousviikko, neljäs päivä

29.11.2017

Varustamme lapsia seuraamaan Jeesusta.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa poliittinen tilanne on epävakaa ja vallan väärinkäyttö yleistä. Kansalaiset tarvitsevat hyviä roolimalleja. Meidän kristittyjen tärkein roolimalli on Jeesus ja pyrimme hänen kaltaisikseen kaikessa, mitä teemme.

SAT-7 haluaa toiminta-alueensa lasten pitävän Jeesusta omana roolimallinaan. Siksi rohkaisemme heitä tutustumaan Jeesukseen, rukoilemaan häntä ja kääntymään hänen puoleensa hädän hetkinä. Raamatun kertomusten avulla autamme lapsia ymmärtämään Jeesuksen luonteenlaatua ja hänen opetuksiaan. Lapset, jotka oppivat tuntemaan Jeesuksen ja seuraavat häntä, kehittyvät itse hyviksi roolimalleiksi. He saavat aikaan muutosta perheissään ja myöhemmin kasvattavat omat lapsensa Jeesuksen seuraan.

SAT-7 varustaa lapsia seuraamaan Jeesusta. Teemme sen näin:

  • Tarjoamme raamattuopetusta hauskassa ja mukaansa tempaavassa muodossa.
  • Edistämme lasten ja hyvinä roolimalleina toimivien ohjelmajuontajien keskustelua siitä, mitä Jeesus kussakin tilanteessa tekisi.
  • Innostamme lapsia toimimaan esimerkkeinä Kristuksen rakkaudesta omassa lähipiirissään.

Rukousviikon neljäntenä päivänä pohdi seuraavia raamatunlauseita:

 

Kuva: Christiana / SAT-7

Te puhuttelette minua opettajaksi ja herraksi, ja oikein teette: sehän minä olen. Jos nyt minä, teidän herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, tulee myös teidän pestä toistenne jalat. Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte saman minkä minä tein teille. Totisesti, totisesti: ei palvelija ole herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi. (Joh. 13:13–16)

Pitäkää siis Jumalaa esikuvananne, olettehan hänen rakkaita lapsiaan. Rakkaus ohjatkoon elämäänne, onhan Kristuskin rakastanut meitä ja antanut meidän tähtemme itsensä lahjaksi, hyvältä tuoksuvaksi uhriksi Jumalalle. (Ef. 5:1–2)

Neljännen päivän rukous

  • Pyydämme, että Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan lapset oppisivat ymmärtämään Jumalan sanaa, seuraisivat Jeesusta ja kasvaisivat kristittyinä.
  • Kiitämme Jumalaa niistä miljoonista lapsista, jotka jo katsovat ohjelmiamme ja joiden elämä on muuttunut Jeesuksen tuntemisen kautta.
  • Rukoilemme, että kaikki lapset kasvaisivat vahvoiksi ja viisaiksi, että he kasvaisivat Kristuksen kaltaisuuteen ja oppisivat elämään kristittyinä Pyhän Hengen voimassa.

Lue lisää SAT-7:n kristillisestä mediatyöstä täällä. Jos haluat kuulla, miten työ etenee, liity Kansanlähetyksen työntekijöiden Sakari Heinosen tai Sanna Suutarin lähettäjätiimeihin, ja saat tuoreimmat kuulumiset 1–2 kuukauden välein sähköiseen tai normaaliin postilaatikkoosi. Sakarin tiimiin voit liittyä täällä, ja Sannan tiimiin täällä. Ilmoittaudu nyt!

Share This