SAT-7:n rukousviikko, kolmas päivä

29.11.2017

Varustamme lapsia rakastamaan lähimmäistä.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa vallitsevan kulttuurin yksi piirre tiivistyy ilmaisuun ”silmä silmästä”. Syntyy koston kierre, kun on luonnollista ryhtyä kostotoimiin, jos sinua, perhettäsi tai heimoasi vahingoitetaan. Viime aikoina kristittyjen yhteisöihin on kohdistunut monia hyökkäyksiä. On tärkeää rikkoa koston kierre ja kannustaa sovintoon ennemmin kuin vastaamaan samalla mitalla.

SAT-7 haluaa istuttaa lasten sydämiin jo pienestä pitäen rakkautta ja hyväksyntää toisia ihmisiä kohtaan. Ohjelmamme pyrkivät muuttamaan lasten asenteita ja innostavat heitä auttamaan avun tarpeessa olevia.

SAT-7 haluaa opettaa lapsille, että myös myllerryksen ja vaikeiden kokemusten keskellä on mahdollista löytää eheys, mielenrauha ja elämän mielekkyys, kun keskittyy auttamaan muita. Haluamme rohkaista lapsia olemaan siunaukseksi ympäristölleen Jeesuksen esimerkin mukaan rakastaen ja palvellen.

 

 

 

SAT-7 varustaa lapsia rakastamaan muita ihmisiä. Teemme sen näin:

  • Tuotamme ohjelmia, jotka ohjaavat rakastamaan ja antamaan anteeksi eikä kostamaan.
  • Kerromme, miten Jeesus antoi anteeksi, hyväksyi seuraansa ja rakasti jokaista syntistä ihmistä.
  • Kannustamme lapsia soittamaan suoraan lähetykseen tai puhelinpalveluun ilmaistakseen tunteensa ja osoittaakseen rakkautta ja anteeksiantamusta niille, jotka ovat tehneet heille pahaa.
  • Tarjoamme lapsille mahdollisuuksia tulla mukaan tekemään ohjelmia, joilla rohkaistaan, autetaan ja opetetaan muita nuoria katsojia.

Rukousviikon kolmantena päivänä pohdi seuraavia raamatunlauseita:

”Teille on opetettu: ’Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.’ Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta.” (Matt. 5:43–44)

Minä, joka olen Herran vuoksi vankina, kehotan teitä siis elämään saamanne kutsun arvoisesti, aina nöyrinä, lempeinä ja kärsivällisinä. Auttakoon rakkaus teitä tulemaan toimeen keskenänne. Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys. (Ef. 4:1–3)

Kolmannen päivän rukous

  • Rukoilemme, että Pyhä Henki koskettaa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan lasten sydämiä, niin että he oppisivat auttamaan ja rakastamaan toisia ihmisiä.
  • Rukoilemme, että nämä lapset kasvaisivat aikuisiksi, jotka ovat täynnä Jumalan rakkautta ja edistävät anteeksiantoa ja sopua yhteiskunnassaan.
  • Pyydämme, että yksinäiset ja eristyksissä olevat voisivat löytää kristittyjen yhteyden SAT-7:n ohjelmien kautta ja jakaa ajatuksiaan ja rukouspyyntöjään.
  • Rukoilemme niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kärsimään vihamielisyyttä ja väkivaltaa, että Jumala varjelisi heidän sydämensä kostonhimolta ja katkeruudelta.

Lue lisää SAT-7:n kristillisestä mediatyöstä täällä. Jos haluat kuulla, miten työ etenee, liity Kansanlähetyksen työntekijöiden Sakari Heinosen tai Sanna Suutarin lähettäjätiimeihin, ja saat tuoreimmat kuulumiset 1–2 kuukauden välein sähköiseen tai normaaliin postilaatikkoosi. Sakarin tiimiin voit liittyä täällä, ja Sannan tiimiin täällä. Ilmoittaudu nyt!

Kuvat: Christiana / SAT-7

Share This