Santeri Marjokorpi valittiin Uusi Tie -lehden päätoimittajaksi

18.3.2023

Kustannusosakeyhtiö Uuden Tien hallitus ja Kansanlähetyksen liittohallitus ovat valinneet teologian maisteri Santeri Marjokorven Uusi Tie -lehden päätoimittajaksi ja Kansanlähetyksen julistustyöntekijäksi. Hän aloittaa tehtävässä 28.8.2023.

Marjokorpi hyppää suuriin saappaisiin. Nykyinen päätoimittaja Leif Nummela on luotsannut Uusi Tie -lehteä pian kolmekymmentä vuotta. Nummela tunnetaan lisäksi laajasti yli tunnustuskuntarajojen sekä puhujana että opettajana. Myös Marjokorven työ tulee jakautumaan puoliksi päätoimittajuuteen ja puoliksi opetus- ja julistustehtäviin.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela toteaa päätoimittajan valinnan olevan herätysliikkeen näkökulmasta erittäin merkittävä päätös.
− Uuden Tien päätoimittajan tehtävä on keskeinen vaikuttajan paikka Suomen kristillisessä kentässä. Sen merkitys on laajemmalla kuin pelkästään Kansanlähetyksessä. Uusi Tie -lehteä luetaan läpi herätysliikkeiden ja toive on, että näin on myös tulevaisuudessa. Iloitsemme erityisesti siitä, että Marjokorvessa olemme saaneet päätoimittajan, joka on myös hyvä opettaja. Hän tulee kiertämään Suomessa opettamassa teologiaa ja Raamattua.

Santeri Marjokorpi on osoittanut Nummelan mukaan kyvykkyytensä toimiessaan Suomen Teologisen Instituutin pääsihteerinä ja Perusta-lehden päätoimittajana sekä ahkerana kirjoittajana muun muassa Seurakuntalaisessa ja Twitterissä.
− Marjokorpi on tarttumassa päätoimittajan tehtävään aikana, jolloin lehtimaailma on monenlaisten myllerrysten ja haasteiden keskellä. Uskon, että lehti tulee hänen johdossaan pysymään teologisesti samalla linjalla kuin tähän asti. Samalla Marjokorvella on tarvittavaa kyvykkyyttä viedä lehti tulevalle vuosikymmenelle. Odotan innolla yhteistyötä hänen kanssaan.

Lue Santeri Marjokorven haastattelu Uuden Tien digilehden sivuilta täältä.

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: Matti Korhonen

Tue Kansanlähetyksen julistustyötä kotimaassa

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa oleville tileille viitteellä 67409.
Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This