Liity kansainväliseen rukousrintamaan kansojen puolesta

3.2.2022

Huhtikuussa 1992 ryhmä kristittyjä kansainvälisestä lähetysjärjestöstä kokoontui Punaisenmeren rannalla Lähi-idässä. Muslimien ramadan-kuukausi oli juuri päättynyt, samoin näiden kristittyjen kokoukset. Rukoillessaan yhdessä he tunsivat yhtäkkiä voimakkaan tietoisuuden Jumalan läsnäolosta. Mukana olleet kuvailivat kokeneensa selkeän ja voimakkaan ilmestyksen, joka ohjasi heitä näkemään muslimimaailman koko monimuotoisuuden ja katsomaan muslimeja Jumalan silmin, hänen rakkaina luotuinaan. Kristityt sitoutuivat noudattamaan tätä sanomaa; he aloittivat rukoillen ja paastoten keskittyneesti muslimimaailman puolesta 30 päivää.

30 päivän rukousaika toistui seuraavana vuonna, jolloin ryhmä laati oppaan kannustaakseen muita yhtymään rukoukseen. Muslimiyhteisöissä työskenteleviä kristittyjä pyydettiin jakamaan rukousaiheitaan ja tarinoitaan avuksi rukouksiin.

Osallistujamäärä kasvoi joka vuosi. Lisää järjestöjä ja seurakuntia tuli mukaan kirjoittamaan, kääntämään ja jakamaann rukousopasta, ja yhä useammat kristityt innostuivat rukoilemaan. Nyt, 30 vuotta myöhemmin,  rukousopasta käyttää vuosittain jopa miljoona ihmistä eri puolilla maailmaa yli 40 kielellä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Rukousoppaan kansi vuonna 2022

Suomen lähetysneuvosto (SLN) ja Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) julkaisevat jälleen tänä keväänä suomenkielisen Rukousta kansojen puolesta -oppaan. Rukousopas soveltuu käytettäväksi esimerkiksi henkilökohtaisissa rukoushetkissä, raamattupiirissä, lähetyspiirissä tai pienryhmässä. Oppaassa on aluksi rukousaiheita muslimimaailman puolesta jokaiselle päivälle ramadan-kuukauden ajaksi, joka on tänä vuonna 1.4.–1.5.2022. Sen jälkeen oppaassa on rukouskohde seuraaviksi 46 perjantaiksi suomalaisesta lähetystyöstä muslimien, buddhalaisten tai hindujen parissa. Näin vihkonen on rakentunut yhden vuoden mittaiseksi monipuoliseksi tietopaketiksi ja oppaaksi rukoukseen lähetystyön puolesta.

Rukousoppaan julkaisevat Suomen lähetysneuvosto ja Suomen Evankelinen Allianssi yhdessä. Yhdessä nämä kaksi tahoa edustavat laajasti Suomen kristillisyyttä ja lähetystyötä, ja myös Kansanlähetys on niiden jäsen.

Teksti: Timo Keskitalo
Artikkelikuva: Istock

Rukousopasta voi tilata Kansanlähetyksen keskustoimistolta Ryttylästä, puh. 019 77920, keskus@sekl.fi, niin kauan kalentereita riittää.

Opasta voi tilata myös >>täältä (myös ladattavan version). Hintatiedot näkyvät tilauspainikkeen yhteydessä.

 

Share This