Rukous vihollisten puolesta

10.3.2022

Jumala haluaa rohkaista sinua tänään.

Sotia on ollut käynnissä koko ajan, mutta nyt, kun sota on syttynyt lähellämme, emme voi enää sulkea siltä silmiämme. Sodan läheisyys voi tuntua pelottavalta etenkin maantieteellisen sijaintimme vuoksi, mutta myös, koska tilannetta voi seurata reaaliajassa ja kaikki videot ja uutiset ovat vain muutaman näppäilyn päässä koko ajan.

Meidän ei tarvitse pelätä. Kun seisot Jeesuksen joukoissa, olet aina voittajan puolella. Taisteluita voimme hävitä, mutta sodan me voitamme. Kuitenkin Jeesus kehottaa, tai käskee, meitä rukoilemaan vainoajiemme puolesta.


Kirjoitus on nostettu 10.3. ilmestyneestä 3 minuuttia rohkaisua -podcastin jaksosta. Uusi jakso julkaistaan joka arkipäivä.

Matteuksen evankeliumin 5 luvussa, jakeet 44 ja 45: ”Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille.”

Pahoille ei sada taivaasta tulta ja tulikiveä, vaan aurinko nousee niin hyville kuin pahoillekin. Kun  rukoilemme vihollistemme puolesta, jätämme heidät Jumalan käsiin. Me emme ole tuomareita. Meillä ei ole minkäänlaisia natsoja siihen hommaan, joten tuomarointi kannattaa jättää taivaallisen Jumalan tehtäväksi. Me saamme ja meidän täytyy luottaa hänen oikeudenmukaisuuteensa.

Rukoileminen vihollisen puolesta ei tarkoita, että hyväksyisi tämän toimintatavat tai alistuisi. Se ei ole helppo tehtävä, ei todellakaan. Mutta ehkä se suojelee meitä katkeroitumiselta ja vihalta. On paljon hedelmällisempää kääntyä Jumalan puoleen kuin antaa pelon tai vihan vallata mielesi.

Psalmeista suuri osa on Daavidin kirjoittamia. Monia niistä hän kirjoitti tilanteessa, jossa hän oli joko pakenemassa häntä uhannutta vaaraa tai muuten vihollisen vainon kohteena. Ne ovat puhuttelevia, koska niissä Daavid kääntyy Jumalan puoleen ja pyytää häneltä apua ja oikeutta. Ehkä sieltä voi löytyä sinullekin lohtua tilanteessa, joka tuntuu musertavalta tai epätoivoiselta.

Rukoillaan psalmin 9 sanoin.

Minä kiitän sinua, Herra, koko sydämestäni, kerron sinun ihmeelliset tekosi. Minä iloitsen ja riemuitsen sinusta, ylistän sinun nimeäsi, Korkein. Sinun edessäsi kääntyivät viholliseni pakoon, kaatuivat ja suistuivat tuhoon. Sinä, oikeamielinen tuomari, sinä nousit istuimellesi, tuomitsit, ja asiani voitti. Sinä jyrisit kansoille, tuhosit jumalattomat, heidän nimensä sinä pyyhit pois ikuisiksi ajoiksi. Herra on sorrettujen turva, hän on suoja ahdingon aikana. Sinuun luottavat kaikki, jotka tuntevat sinut. Sinä, Herra, et hylkää ketään, joka etsii sinulta apua. Aamen.

Siunattua päivää ja muista rukoilla!
Asta Vuorinen

Share This