Rukoile kanssamme Kansanlähetyksen koulutustyön puolesta

23.8.2022

Lämmin kiitos, kun tuet yhteistä työtämme rukouksin.

Menkää ja tehkää -keräyksen yhteydessä rukoilemme erityisesti näillä työalueillamme tehtävän koulutustyön puolesta.

 

Etiopia

Rukoilemme Jimman kaupunkiin rakenteilla olevan kirkon koulutuskeskuksen puolesta. Kiitetään, että työ on lähtenyt hyvään alkuun. Rukoillaan muun muassa sementin ja teräksen hankinnan puolesta, koska hinnat ovat kovassa nousussa. Rukoillaan rakentamisen sujuvaa ja vahvaa etenemistä vaikealla mutta tärkeällä työalueella. Rukoillaan, että osa rakennuksesta valmistuisi, jotta ensimmäiset koulutukset voisivat alkaa. Näin seurakunnat saisivat kipeästi kaipaamiaan pappeja ja työntekijöitä. Rukoillaan kaikkien papeiksi ja evankelistoiksi opiskelevien stipendiaattiemme puolesta Mekane Yesus -kirkon seminaareissa Addis Abebassa, Jimmassa, Airassa ja Arba Minchissa.

Tansania

Rukoilemme lähetystyöntekijämme Gerson Mgayan puolesta, joka tekee opetus- ja koulutusmatkoja Tansaniaan kaksi kertaa vuodessa. Muina aikoina hän toimii Suomesta käsin etäyhteyksien kautta. Gerson palvelee Tansanian evankelisluterilaisen kirkon teologisessa seminaarissa, Kidugalan raamattukoulussa. Rukoillaan raamattukoulun opiskelijoiden puolesta sekä myös lisää päteviä opettajia koululle ja laadukasta opetusmateriaalia hiippakunnan pyhäkouluille. Pyydämme myös helpotusta sähkökatkojen vaivaamalle Kidugalan alueelle.

Japani

Rukoillaan Japanissa toimivien lähettiemme puolesta, erityisesti koulutustyössä mukana olevien Johanna ja Shuhei Yamaguchin puolesta. Rukoillaan yhteistyökirkkomme Länsi-Japanin evankelisluterilaisen kirkon puolesta. Pyydetään, että Koben luterilaiseen seminaariin ja raamattukouluun tulisi lisää opiskelijoita, jotka valmistuessaan voivat toimia seurakunnissa ja kertoa evankeliumia japanilaisille.

Venäjä

Rukoillaan Inkerin kirkon puolesta. Pyydetään viisautta ja johdatusta piispa Ivan Lapteville ja kaikille kirkon työntekijöille. Muistetaan Kelton teologista instituuttia, joka on Inkerin kirkon toiminnan sydän. Rukoillaan, että seurakuntiin saataisiin koulutettua lisää pappeja ja muita työntekijöitä. Kiitetään siitä, että pandemia-aikana instituutille on saatu rakennettua uusi lisärakennus, joka on jo lähes valmis. Pyydetään tukea kaikkiin taloudellisiin haasteisiin. Rukoillaan rauhaa.

Etu-Aasia

Rukoilemme Istanbulin luterilaisen kirkon ja sen vastuuta kantavien jäsenten puolesta. Kiitämme koulutusyhteistyöstä Etu-Aasiassa, jossa Kansanlähetys on mukana kouluttamassa kirkon työntekijöitä ja seurakuntalaisia. Rukoilemme lisää työntekijöitä Etu-Aasian työalueelle.

Eurooppa

Rukoilemme Saksassa ja Kreikassa tehtävän koulutustyön puolesta, että se voisi saavuttaa uusia ihmisiä ja seurakuntia. Rukoillaan viisautta koulutustyöntekijöille, jotka kohtaavat pakolaisia ja maahanmuuttajia haastavissa olosuhteissa. Pyydetään evankeliointiin ja seurakuntien rakennukseksi tuotetun kirjallisuuden kulkeutumista maahanmuuttajien ja pakolaisten koteihin ja seurakuntiin.

 

Kuva: Unsplash

Share This