Rauhaa Japaniin

2.12.2019

Kansanlähetyksen joulukeräyksellä kootaan varoja lähetystyöhön Japanissa. Kansanlähetys kertoo Japanissa evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta ja tarjoaa seurakuntayhteyden uusille ja kasvaville kristityille.

Japanissa toimii kuusi Kansanlähetyksen työntekijöiden perustamaa seurakuntaa. Niistä kaksi, Itä-Tokushima ja Yoshinogawa, toimivat jo täysin itsenäisesti. Lisäksi Ananin ja Awajin seurakunnat luovutettiin paikallisen työntekijän vastuulle vuonna 2018. Kannamme Awajin seurakunnan pastori Okazakia ja Ananin seurakunnan evankelista Nakagawaa rukouksin ja lähetämme taloudellista tukea tähän ylimenovaiheeseen. Pastorin palkkaaminen ja kirkkorakennuksen ylläpito on pienelle japanilaiselle seurakunnalle suuri ponnistus.

Awajin seurakunnan pastori Okazaki kirjoittaa: ”Ananin seurakunta sijaitsee Japanissa Tokushimassa Tyynen valtameren rannalla. Keväällä mereltä alkaa puhaltaa tuuli ja kasvit kasvavat nopeasti. Ananin kirkko on keskellä riisipeltoja. Joka vuosi kirkon ympärillä istutetaan riisiä ja viljaa. Rukoilen, että myös seurakunta saisi seistä hyvällä viljapellolla ja tuottaa uskon hedelmää. Kaukana Suomessa sisarten ja veljien rukoukset kantavat hedelmää täällä Ananin seurakunnassa. Kiitos!”

Yli 50 vuotta työtä Japanissa

Kansanlähetys aloitti työn Japanissa vuonna 1968 yhteistyössä Länsi-Japanin ev.lut. kirkon kanssa. Työalue on yksi Kansanlähetyksen vanhimmista. Työtä on tehty katkeamattomassa jatkumossa jo yli 50 vuoden ajan.

Japanin väkiluku on kääntynyt laskuun ensimmäisen kerran vuonna 2011. Arvioidaan, että vuoteen 2040 mennessä väestöä olisi enää 107 miljoonaa, jolloin se olisi vähentynyt noin 20 miljoonalla. Yhteiskunnallisesti suuri haaste on kansan ikärakenteen vanheneminen. Se näkyy myös kirkon toiminnassa ja asettaa sille erityisvaatimuksia. Monissa seurakunnissa ei ole vakituista pastoria. Ulkomaalaisten lähetystyöntekijöiden työpanosta tarvitaankin kipeästi.

Lisätietoja: aluekoordinaattori Anne Tuovinen, puh. 044 4477 820, anne.tuovinen@sekl.fi

 

Keräyksen viite: 70344

Keräyksen tilinumerot:

NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25
Swift/Bic-koodi: NDEAFIHH

OP:
FI14 5043 1920 0034 52
Swift/Bic-koodi: OKOYFIHH

DANSKE BANK (ent. SAMPO):
FI 83 8000 1501 5451 08
Swift/Bic-koodi: DABAFIHH

 

Ota yhteyttä

Tuovinen Anne

lähetystyöntekijä, aluekoordinaattori SEKL: mediatyö (SAT-7, TWR, Kypros), Itä-Eurooppa, Raamatunkäännöstyö sekä sijaisena Venäjän ja Viron työ. Lähetystyöntekijän tehtävät Kyproksella SAT-7:n työyhteydessä.

anne.tuovinen@sekl.fi

+358 44 447 7820

Suuri ilo japanilaisille

Jaa sinäkin suurta evankeliumin iloa japanilaisille antamalla lahjasi joulukeräykseen. Tee kertalahjoitus alla olevan painikkeen kautta tai sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitenumerolla 70344. Lisää ajankohtaisia rukousaiheita ja työn kuulumisia saat liittymällä Asta Vuorisen, Asako ja Lauri Palmun, Helena ja Jukka Kallioisen, Kia ja Markus Syrjätien tai Johanna ja Shuhei Yamaguchin lähettäjätiimiin. Samalla voit ryhtyä myös kuukausilahjoittajaksi.
Kiitos lahjastasi!
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This