Rakennuksia rakkaudesta ihmisiin

4.3.2022

”Mistä minulle tuli ensimmäinen kiiinnostus Etiopiaan… Olin täällä Ryttylässä raamattukoulussa ja Iteffa Gobeda oli Etiopiasta vierailulla. Hän puhui meille oppilaille ja sanoi, että yksi suuri tarve Etiopiassa on, että löytyisi joku, joka menisi viidakkoon ja raivaisi lentokentän. Siten lähetyslentäjät pääsisivät syrjäisille seuduille työhön sekä viemaan lähettejä ja tavikkeita. Se herätti minussa mielenkiinnon, niin että menin asiasta juttelemaan”, kuvassa oleva Aki Tuppurainen muistelee uusimmassa Pieni ihminen suuressa mukana -podcastissa.

Työuransa aikana Aki oli tekemässä Etiopiassa muun muassa kaivoja. ”Ei niitä tehty vain, että sieltä tulee se puhdas vesi. Siinä meni aina mukana evankeliumi. Monella kertaa kysyttiin, miksi toi valkoinen on täällä kylässä. Sitten sai todistaa, että siitä rakkaudesta, joka on kohdannut Jumalan taholta ensin minua, minä olen tullut sitten tänne.”

”Voisiko jollain tavalla siis sanoa näin, että sellainen ajatus, että pelkästään julistetaan Sanaa, ei ole monessa maassa ja kulttuurissa realismia?” Daniel Nummela kysyy. ”Näin se on. Eikä se ole muuten täällä Suomessakaan realismia!” Isto Pihkala myöntää naurahtaen.

Kuuntele elämän makuinen jakso tällä sivulla olevalla soittimella. Podcastin löydät myös muun muassa Applen tai Spotifyn podcasteista.

Lahjoita koulutuskeskus Etiopian Jimmaan

Voit lahjoittaa oheisen painikkeen kautta tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitenumerolla 77020.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This