Pakolaiskirkko ja medialähetystyön mahdollisuudet esillä syksyn tapahtumissa

21.9.2022

 

Kansanlähetysopistolla Ryttylässä järjestetään kaksi missiologista tapahtumaa syys-lokakuussa:

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumissa 30. syyskuuta on teemana pakolaiskirkon vahvistaminen ja varustaminen, ja se toteutetaan yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa.
Missioforumissa – Kotona täällä ja taivaassa – keskitytään viikonloppuna 30. syyskuuta – 2. lokakuuta medialähetystyön mahdollisuuksiin tavoittaa evankeliumin sanomalla tavoittamattomia kansoja Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Keski-Aasiassa. Missioforum toteutetaan yhteistyössä Medialähetysjärjestö Sanansaattajien (Sansa) kanssa.

Kuvassa pakolaistaustaisia nuoria miehiä. Kuva: iStockphoto/SEKL:in kuva-arkisto

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi 30.9.2022

Perjantaina 30. syyskuuta järjestettävä Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi on Kansanlähetyksen vuosittainen missiologinen tapahtuma, jossa avataan ikkunoita lähetyksen maailmaan.

Kristus rakentaa kirkkoaan keskiaasialaisten pakolaisten keskuuteen. Foorumissa pohditaan muun muassa seuraavia teemoja:

  • Pakolaiskirkko keskiaasialaisten pakolaisten parissa on jo olemassa, mutta se hakee muotoaan. Tehtävämme on rohkaista ja varustaa pakolaiskirkkoa.
  • Mitkä tapahtumat ja muutokset ovat mahdollistaneet pakolaiskirkon synnyn? Mitä on tapahtunut, jotta herätys on syntynyt keskiaasialaisten pakolaisten parissa?
  • Missä me Pohjolan kristityt ja keskiaasialaiset kristityt tarvitsemme toisiamme ja voimme tukea toisiamme? Ymmärrämme, että pakolaiskirkolla on paljon annettavaa meille suomalaisille.

Foorumin kansainvälisinä puhujina ovat toiminnanjohtaja, pastori Shoaib Ebadi (Square One World Media) sekä pastori Masoud* (Agape-seurakunta, Kreikka), joka osallistuu etäyhteyden kautta.

Kuulemme ajankohtaisia kuulumisia pakolaiskirkon asemasta laajemmin muun muassa SAT-7-yhteistyön kautta sekä Kreikan pakolaistyöstä yhteistyöjärjestömme edustajilta. Mukana on myös Kylväjän ja Kansanlähetyksen pakolaistyöntekijöitä ja työntekijöitä Suomesta. Foorumiin osallistuvilla on mahdollisuus kuulla lyhyitä alustuksia, työskennellä ryhmissä sekä verkostoitua lähetys- ja pakolaistyön eri toimijoiden kanssa.

Pastori Shoaib Ebadi on kotoisin Kabulista, Afganistanista. Hän on työskennellyt muun muassa Yhdistyneiden kansakuntien (UNHCR) pakolaiskeskuksessa Uzbekistanissa. Pastori Ebadi muutti siirtolaisena Kanadaan vuonna 2000. Hänellä on monipuolinen koulutustausta laki-, kirjanpito- ja johtajuusopinnoista muun muassa Intiassa, Uzbekistanissa sekä Kanadassa. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Canadian Mennonite Univeristystä Winnipegissä ja suorittanut pastoraaliopintonsa Pentecostal Assembly of God -kirkkokunnassa.

Shoaib Ebadi on toiminut lähetystyössä Pamir Ministries -mediakanavan palveluksessa, joka on osa Operaatio Mobilisaation toimintaa. Hän on levittänyt evankeliumin sanomaa erityisesti afgaanien parissa mediatyön ja opetuslapseutuskoulutuksen avulla. Ohjelmilla saavutetaan viikoittain eri-ikäisiä ihmisiä Keski- ja Lähi-idässä. Hän on osallistunut myös darinkielisen raamatunkäännöksen valmisteluun.

Vuodesta 2016 alkaen pastori Ebadi toimii Squre One World Median toiminnanjohtajana ja tekee kristillisiä tv-ohjelma muun muassa SAT-7-satelliittikanaville sekä Operaatio Mobilisaation parissa toimivalle Pamir Ministries -järjestölle. Voit kuunnella Shoaib Ebadin haastattelun TÄSTÄ

*Turvallisuussyistä käytämme pastori Masoudista ainoastaan etunimeä

Missioforumissa keskitytään medialähetystyön mahdollisuuksiin pakolaiskirkon ja tavoittamattomien kansojen varustamisessa viikonloppuna 30.9.–2.10.2022

Missioforumissa monipuolinen maailmanlaajuisen pakolaiskirkon teeman käsittely jatkuu. ”Kotona täällä ja taivaassa” -teeman äärellä perehdytään SAT-7:n medialähetystyön maailmaan. Tapahtumassa käsitellään myös lyhytaikaisen lähetystyön mahdollisuuksia ja kuullaan entisten ja nykyisten kansainvälisyyslinjalaisten kokemuksia lyhytaikaisesta lähetystyöstä.

Toiminnanjohtaja, pastori Shoaib Ebadi (Square One World Media) käsittelee puheenvuoroissaan toivon sanomaa keskiaasialaisille sekä sitä, miten kristittynä voi elää paineen alla. SAT-7:n arabiankielisten kanavien johtaja George Makeen ja johtava tuottaja Nader Taghizadeh (SAT-Pars) kertovat puolestaan siitä, kuinka Jumalan rakkaus voi tulla näkyviin kristillisen ohjelmatuotannon kautta erityisesti eristyksissä oleville kristityille, naisille ja lapsille.

 

SAT-7:n arabiankielisten kanavien johtaja George Makeen. Kuva: SAT-7:n kuva-arkisto

 

George Makeen tuli SAT-7:n mediatyöhön noin 20 vuotta sitten nuorena egyptiläisenä pastorina, ja hän on sen jälkeen toiminut eri tehtävissä SAT-7:n arabiankielisillä kanavilla. Lokakuussa 2021 hänet valittiin SAT-7:n arabiankielisten kanavien johtajaksi (siis sekä SAT-7 Arabic että SAT-7 Kids).

 

Kuvassa SAT-7-Pars-kanavan johtava tuottaja Nader Taghizadeh. Kuva: SAT-7:n kuva-arkisto.

 

Nader Taghizadeh on toiminut SAT-7:n mediatyössä eri tehtävissä vuodesta 2013. Nykyisin hän toimii johtavana tuottajana SAT-Pars-kanavan palveluksessa. Hänellä on monivuotinen koulutus ja työkokemus media- ja viestintäkanavista, ja parhaillaan Nader suorittaa media- ja viestintäalan tohtoriopintoja Nikosian yliopistossa.

Kansanlähetyksen ja Sansan pakolais- ja medialähetystyöntekijöiden lisäksi mukana on myös Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjan opiskelijoita sekä kaiken ikäisiä lähetystyöstä kiinnostuneita.

Missioforumissa on tarjolla lastenohjelmaa

Tapahtuma on perheystävällinen, ja rinnakkainen lastenohjelma mahdollistaa sen, että myös perheen pienimmät viihtyvät lähetystyön teemojen parissa aikuisten osallistuessa pääohjelmaan.

Osallistuminen striimauksen kautta

Molempiin tapahtumiin on mahdollista osallistua myös striimauksen kautta. Tällöin ruutukohtainen osallistumismaksu on 20 €/henkilö/tapahtuma. Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli osallistuminen peruutetaan. Striimauksen kautta osallistuville lähetetään linkki tapahtumiin sähköpostitse.

Ohjelmatiedot ja ilmoittautumiset

Molempiin tapahtumiin pyydetään ilmoittautumaan erikseen osoitteella keskus@sekl.fi, puh. 019 77 920 tai suoraan tapahtumasivujen ilmoittautumislinkeistä. Pyydämme vanhempia ilmoittamaan erikseen myös jokaisen lastenohjelmaan osallistuvan lapsen. Ilmoittautumiset pyydämme viimeistään 26. syyskuuta mennessä seuraavasti:

Globaalit megatrendit ja Jumalan lähetys -foorumi (lähi- ja verkko-osallistuminen): TÄSTÄ

Missioforum (lähi- ja verkko-osallistuminen): TÄSTÄ

Vuorinen Hanna-Mari

lähettäjäyhteyksien koordinaattori SEKL: Nimikkosopimukset ja kumppanuussuhteiden vahvistaminen.

hanna-mari.vuorinen@sekl.fi

+358 44 447 7813

Soininen Salla

kurssivastaava, Kansanlähetysopisto

salla.soininen@sekl.fi

+358 50 565 1352

Share This