Päivittyvä seuranta: Kansanlähetys tukee Israelin hädässä olevien avustamista

31.10.2023

 

KERÄYS ON PÄÄTTYNYT. Lämmin kiitos kaikille keräykseen osallistuneille.

***

Israelin konfliktitilanteen takia olemme Kansanlähetyksessä käynnistäneet hätäapukeräyksen. Kohdennamme kerätyt varat paikallisten messiaanisten seurakuntien ja yhteistyöjärjestöjemme kautta:

  • majoituksen järjestämiseen heille, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa lähellä Gazan ja Libanonin rajaa
  • ruoka-annosten, puhelimen kannettavien latureiden, vaelluskenkien ja lämpimien vaatteiden välittämiseen sotilaille ja reserviläisille
  • elintarvikkeiden välittämiseen vanhuksille, vähempiosaisille ja tilanteen takia työttömiksi jääneille
  • psykososiaalisen ja hengellisen tuen tarjoamiseen perheille, jotka ovat menettäneet perheenjäseniään ja ystäviään tai joiden jäseniä on kutsuttu armeijaan
  • terapian ja hengellisen tuen järjestämiseen niille, jotka kärsivät sotatilanteen aiheuttamasta traumasta tai ahdistuksesta.

LAHJOITA hätäapukeräykseen helposti MobilePayllä, 34174.

Voit lahjoittaa myös tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella nettipankkisi kautta tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70153 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

PÄIVITTYVÄ SEURANTA

Päivitämme tähän alle tietoja Israelin tapahtumista ja mitä keräyksen tuotolla tehdään. Keräystuloista pidätämme vain normaalit hallintokulut. 

31.10.2023

Baptist Village on kristillinen leiri- ja konferenssikeskus lähellä Tel Avivia. Keskuksen yhteyteen on noussut yhteistyössä Netivah- ja Lech Lecha -järjestöjen kanssa telttakylä, jonne kerätään ja josta toimitetaan avustustarvikkeita ympäri Israelia. Tarvikkeita viedään tarpeen mukaan myös messiaanisiin seurakuntiin ja järjestöihin.

Puoli miljoonaa israelilaista on joutunut jättämään kotinsa lähellä Gazan ja Libanonin rajaa. Baptist Village sekä Beit Immanuelin seurakunnan ylläpitämä vierastalo ovat majoittaneet näitä asunnon tarvitsijoita.

Etenkin Gazan läheltä evakkoon joutuneet perheet ja lapset tarvitsevat paljon psykososiaalista tukea. Heille on tarjolla muun tuen ohella lapsille suunnattua ohjelmaa. Beit Immanuel sai Baptist Village -keskuksen tiimiltä viisi laatikollista pelejä. Pelit ovat yksi kanava auttaa: tuoda perheitä yhteen positiivisen tekemisen kautta ja saada ajatukset hetkeksi pois ikävistä asioista.

16.10.2023

Tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa Gazan rajan lähettyvillä, ja heitä on majoitettu ympäri Israelia. Yhteistyökumppanimme Netivah on alkanut yhdessä Baptist Village -keskuksen ja Lech Lecha -järjestön kanssa majoittaa eteläisen alueen ahdingosta pois lähteneitä perheitä. Monet vapaaehtoiset ovat auttamassa lastenhoidossa ja muissa palvelutehtävissä sekä tarjoavat psykososiaalista tukea sotilaille ja reserviläisille.

Tel Avivissa oleva yhteistyökumppanimme Beit Immanuelin messiaaninen seurakunta on hankkinut tavaroita vietäväksi sotilaille lähelle Gazan rajaa. Rintamalla on seurakunnan jäseniä ja monia messiaanisia juutalaisia. Seurakunnan pastorin johdolla kolme pakettiautoa on vienyt ruokaa, vettä, hygieniatarvikkeita, lämpimiä alusvaatteita ja sukkia sotilaille, jotka ovat alueella, jolla kaikki kaupat ja huoltoasemat ovat kiinni. Lähetys tavoitti 140 sotilasta, jotka olivat liikuttuneita ja onnellisia saamastaan tuesta.

Beit Immanuelin messiaaninen seurakunta on hankkinut tarvikkeita vietäväksi sotilaille lähelle Gazan rajaa. Seurakunnan jäseniä oli mukana auttamassa tavaroiden pakkaamisessa. Kuva: Beit Immanuelin seurakunnan arkisto
Beit Immanuelin messiaaninen seurakunta on hankkinut tarvikkeita vietäväksi sotilaille lähelle Gazan rajaa. Seurakunnan jäseniä oli mukana auttamassa tavaroiden pakkaamisessa. Kuva: Beit Immanuelin seurakunnan arkisto
Avustuspaketit saatiin vietyä perille kiitollisille vastaanottajille. Kuva: Beit Immanuelin seurakunnan arkisto
Avustuspaketit saatiin vietyä perille kiitollisille vastaanottajille. Kuva: Beit Immanuelin seurakunnan arkisto

Beit Immanuelin seurakunnan ylläpitämä vierastalo on tarjonnut mahdollisuuksien mukaan majoitusta sitä tarvitseville. Myös monet kristityt turistit ovat soittaneet tai vain ilmestyneet ovelle etsien majapaikkaa, kun heidän lentonsa on peruttu eikä heillä ole tietoa, miten ja milloin he pääsevät palaamaan kotiinsa. He ovat kiitollisia turvapaikasta ja myös siitä, että ovat saaneet hengellistä ja psyykkistä tukea tänä vaikeana aikana.

***

Share This