Pääkirjoitus: Kotiovelta maailman ääriin asti

4.4.2024

Pääkirjoitus on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 3.4.2024. Lehden teemana oli tällä kertaa lähetystyömme.

 

Unelmat saavat ihmisen innostumaan. Ne ovat näkyjä, joiden eteen olemme valmiita tekemään töitä. Kansanlähetyksen näky on jo yli viiden vuosikymmenen ajan tiivistynyt kolmeen asiaan – Raamattuun, herätykseen ja lähetykseen.

Liikkeemme unelma on, että jokainen ihminen saisi tuntea Jumalan. Raamattu on keskeinen osa tätä unelmaa, koska se kertoo, millainen Jumala on ja mitä hän ajattelee meistä. Haluamme itse pysyä lähellä Jumalan sanaa sekä opettaa ja julistaa sitä muille.

Raamattu Jumalan sanana on meille ehdottoman tärkeä ohjenuora, sillä vain ilosanoma syntien sovituksesta Jeesuksessa voi pelastaa meidät.

Päämääränä Jumalan sanan julistuksessa on herätys. Jumalan sanassa on itsessään voima synnyttää ihminen uudesti, niin että hän tulee uskoon. Näky herätyksestä ei siis koske vain unelmointia uudesta herätyksen ajasta, vaan ennen kaikkea sitä Pyhän Hengen työtä, jossa hän Jumalan sanan kautta herättää yksittäisen ihmisen turvautumaan Jeesukseen syntiensä sovittajana.

Herätyksen pitäisi aina johtaa lähetykseen, Jumalan sanan eteenpäin viemiseen, koska Jeesus on uskonut jokaiselle Jumalan lapselle tehtävän viedä evankeliumin sana maailman ääriin saakka. Tässä tehtävässä Raamattu Jumalan sanana on meille ehdottoman tärkeä ohjenuora, sillä vain ilosanoma syntien sovituksesta Jeesuksessa voi pelastaa meidät.

Kansanlähetyksen työssä keskeisellä sijalla on evankeliumin julistaminen sekä kotimaassa että ulkomailla. Pyrimme keskittämään voimavarojamme ulkomailla erityisesti sinne, missä evankeliumia on kuultu kaikkein vähiten. Kotimaassa tahdomme tarjota hengellisen kodin, jonka piirissä kasvaa ja jonka kautta lähteä maailmalle. Näemme sisä- ja ulkolähetyksen tukevan toisiaan ja riippuvan toisistaan. Ne ovat kuin kaksi jalkaa, joiden varassa kulkea eteenpäin.

Kansanlähetyksen työssä keskeisellä sijalla on evankeliumin julistaminen.

Kansanlähetyksen näky on siis tänään edelleen se sama näky, joka sai liikkeen perustajatkin innostumaan. Se on näky Jumalan valtakunnan etenemisestä ja vahva luottamus siihen, että Jeesus tulee pian takaisin. Tämän näyn toteuttamisessa olemme suuressa mukana, kuten iskulauseemme kuuluu.

Kiitos, kun olet mukana työssämme! Kuljetaan yhdessä rohkeasti eteenpäin toisiamme rukouksissa kantaen.

Daniel Nummela
lähetysjohtaja
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Kuva: Philippe Gueissaz

***

Tule mukaan

Kevätkeräys 1/2024. Kuva: Jarkko Viljanen

Jeesus on kutsunut sinutkin mukaan yhteiseen työhömme omalta kotioveltasi aina maailman ääriin asti. Yhdessä voimme kertoa evankeliumia heille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet.

Tule mukaan ja lahjoita meneillään olevaan Kotiovelta maailman ääriin -keräykseemme. Lahjoittamalla tuet niitä lähetystyömme kohteita, joissa on taloudellista vajetta. 

Lue lisää ja lahjoita >>tästä.

Lämmin kiitos lahjasta ja rukouksistasi. Jumalan siunausta sinulle.

Share This