Pääkirjoitus: Hiljaisia signaaleja, järisyttäviä muutoksia

1.3.2023

Se löytyy lähes jokaisen suomalaisen kirjahyllystä, uutena se on arvokas ostaa, mutta käytettynä sitä saa divarista puoli-ilmaiseksi. Sitä voi lukea tai kuunnella maksutta kännykästä eri käännöksinä. Raamattu, Grámmata eli Kirjoitukset!

Kansanlähetyksen näky kiteytyy neljään sanaan: Raamattu rakkaaksi – Evankeliumi kaikille. Viemme sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, syntien sovituksesta ja iankaikkisen elämän toivosta – sanomasta, joka muuttaa paljon jo tässä ajassa. Tämä näky läpäisee kaikkea toimintaamme. Ilman Messiasta, ilman evankeliumia, ilman Raamattua ja ilman vapautta olevat – näihin kiteytyvät lähetystyömme painopisteet ja punainen lanka.

Kuuntele yltä Teijo Peltolan haastattelu koskien pääkirjoitusta.

 

Monessa yhteiskunnassa Pyhä Raamattu on kielletty kirja. Syitä siihen on varmasti monia. Myös ne, jotka vainoavat tämän päivän Jeesuksen seuraajia, aavistavat sen muutosvoiman, jota Raamattu eli Jumalan Sana välittää. Miksi he muuten vainoaisivat?

Tuhannet työntekijät ovat laittaneet raamatunkäännöstyössä likoon kaiken osaamisensa.

Raamattua voi lukea maksutta, mutta ilmaista se ei koskaan ole. Tuhannet työntekijät ovat laittaneet raamatunkäännöstyössä likoon kaiken osaamisensa. Opiskelleet uusia kieliä, eläneet vaikeissa ja vaarallisissa olosuhteissa. Työ on yhteistä. Avainroolissa ovat kansalliset työntekijät ja moniammatilliset kansainväliset tiimit.

Kyse on kuitenkin paljon muusta ja syvemmästä kuin kirjan kääntämisestä. Raamatunkäännöstyö on laaja-alaista äidinkielisten mahdollisuuksien parantamista. Siinä keskeistä on Raamatun tekstien kääntäminen, lukutaitotyö, kielitieteellinen työ, äidinkielisen ja monikielisen koulutuksen kehittäminen sekä äidinkielisen seurakunnan kasvun tukeminen.

Muutos tapahtuu hiljaa, usein alkuun kuin hiljaisina signaaleina. Lopulta syväkyntönä, kun evankeliumi muuttaa ensin yksilöiden ja perheiden elämää ja sen jälkeen yhteisöjen ja yhteiskuntien elämää.

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.
(Ps. 119:105)

Teijo Peltola
apulaislähetysjohtaja
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Kirjoittaja toimii myös Wycliffe Raamatunkääntäjät ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Pääkirjoitus on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 24.2.2023.

Kuva: Philippe Gueissaz

***

Anna lahja raamatunkäännöstyölle

Kansanlähetyksen 54 lähetystyöntekijästä 11 toimii raamatunkäännöstyössä. Se on mahdollista yksityisten lahjoittajien ja seurakuntien tuella.

Vie sinäkin evankeliumia eteenpäin lahjoittamalla Raamattu rakkaaksi -keräykseen raamatunkäännöstyölle. Rukouksesi ja lahjoituksesi ovat tärkeitä.

Lahjoituksellasi katetaan:

  • raamatunkäännöstyössä toimivien työntekijöidemme palkka-, asumis- ja matkustuskuluja
  • joissakin projekteissa paikallisten kääntäjien palkka- ja työvälinekuluja
  • Raamattujen ja käännösmateriaalien painatuskuluja.

Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70360 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Voit lahjoittaa myös:

  • soittamalla 0600 180 10 (hinta 10,01 € + pvm/mpm) tai 0600 190 90 (hinta 20,45 € + pvm/mpm)
  • MobilePayllä, 84847.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Raamattu rakkaaksi -keräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This