Olet kutsuttu Jumalan yhteyteen, osa 1.

4.6.2019

Anssi Savosen opetussarja, Olet kutsuttu Jumalan yhteyteen, osa 1.

Tästä voit lukea Anssi Savosen opetussarjan, Olet kutsuttu Jumalan yhteyteen, osa 2.

 

Jokainen meistä on kutsuttu Jumalan yhteyteen ja tulevaan hääjuhlaan. Jokainen meistä on arvokas, ja Jeesus haluaa kohdata meitä jokaista henkilökohtaisesti. Olemmeko valmiita ottamaan uskon askeleita kohti Jumalaa ja otammeko kutsun vastaan?

Kutsu hääjuhlaan

Aika monet meistä ovat saaneet joskus kutsun häihin. Minäkin sain kutsun häihin, joita vietettiin kesällä 2018. Vuoden ajan ennen tulevia häitä meillä oli kotona jääkaapin ovessa morsiusparilta saatu magneetti, jossa luki heidän etunimensä ja tuo tärkeä päivämäärä 28.7.2018. Vielä varmemmaksi vakuudeksi noin kuukausi ennen häitä tuli tuolta naimisiin menevältä nuoreltaparilta kutsukortti, jossa oli heidän kuvansa, lisätietoa häistä ja tämä tärkeä päivämäärä. Kutsukortti laitettiin magneetin viereen jääkaapin oveen.  Ne yhdessä muistuttivat, että minut ja perheeni oli todellakin kutsuttu häihin.

Kun Raamatussa puhutaan siitä, että Jumala kutsuu ihmistä, puhutaan usein taivaallisiin hääjuhliin kutsumisesta. Jumalan kutsuprosessi on jotakuinkin samanlainen kuin tämä häihin kutsuminen. Jumalallakin on hyvissä ajoin lähetetty yleisluontoisempi viesti. Jumala ilmoittaa itsensä yleisellä tasolla esimerkiksi luomakunnan kautta ja kansojen kohtaloiden kautta. Jumala on jättänyt yleisen kutsunsa ihmisen omaantuntoon, niin että ihmisillä on luonnostaan jatkuva etsintä ja haku päällä. Ihmisellä on kaipuu taivaallisiin hääjuhliin eli Jumala-yhteyteen. Synti on vienyt meidät kauas Jumalasta ja siksi kaipaamme yhteyteen Jumalan kanssa.

Jääkaappini ovessa pitkään ollut magneetti päivämäärineen kuvasi tätä Jumalan yleistä kutsua. Samoin postista tullut hääkutsukortti kuvasi Jumalan erityistä ilmoitusta.

Raamattu on Jumalan erityinen ja selkeä ilmoitus. Raamattu on tarkka kutsu Jumalan valtakuntaan. Jumalan kutsun voi ymmärtää myös yksilötasolla niin, että Jumala kutsuu monta kertaa. Joku on voinut esimerkiksi lapsena saada opetusta ja sydämessä on yleinen muistutus Jumalasta. Myöhemmin elämässä Jumalan kutsu saattaa käydä kohti vielä läheisemmin ja yksityiskohtaisemmin. Kutsu saattaa tulla tarkemman hääkutsukortin tavalla, kuten minäkin sain serkultani kutsun häihin.

Tarvitsemme Jumalan kutsun rautalangasta väännettynä. Me tarvitsemme tämän rakkausviestin sellaisella tekstityksellä, sellaisella äänellä, sellaisilla sanoilla, jotka ymmärrämme ja pystymme ottamaan vastaan. Serkkupoikani tapa viestiä rakkautta oli se, että hän lähetti jo vuotta ennen tulevia häitä magneetin muistuttamaan tärkeästä päivämäärästä. Lisäksi hän lähetti varmemmaksi vakuudeksi vielä erillisen kutsukortin. Ajattelin, että tällä kaikella serkkuni haluaa viestiä: Anssi, sinä olet minulle tärkeä ja rakas! Minulle on tärkeää, että te pääsette mukaan hääjuhliin.

Kaikkivaltias Jumalakin valitsi tapansa viestiä rakkautensa meille ihmisille. Taivaallinen Isä lähetti ainoan poikansa Jeesuksen maailmaan kutsumaan ja etsimään meitä ihmisiä. Jumalan kutsu on siinä, että Jeesus on tehnyt kaiken valmiiksi meitä varten ristin sovituskuolemallaan ja ylösnousemuksellaan. Jumala kutsuu meitä yhteyteensä, ja siihen tarvittiin Jeesuksen toiminta ihmisenä. Jeesus palautti synnin rikkoman ihmisen ja Jumalan suhteen sellaiseksi, että ihminen voi turvallisesti lähestyä Jumalaa Jeesuksen kautta.

Jeesus on Jumalan lähettämä kutsukortti. Raamattu kertoo Jeesuksesta, joka on Jumalan kutsukortti hänen yhteyteensä. Siksi toivonkin, että jos haluat saada taivaallisen kutsun, luet Raamattua.

Tuntui todella hienolta saada serkulta kutsu häihin. Kutsun ydinviesti oli siinä, että meille oli tulossa upea ja hieno yhteinen perhejuhla. Kuitenkin sillä hetkellä, kun otin tuon serkulta tulleen kutsuviestin vastaan, minussa heräsi monenlaisia murheita ja epäolennaisia ajatuksia sekä kysymyksiä. Mietin, osaavatkohan meidän lapset käyttäytyä häissä. Mitä pitäisi tai voisi antaa häälahjaksi? Miten häihin matkustaminen loogisesti sujuu? Onkohan perheen naisväellä mitään päällepantavaa? Pahimmassa tapauksessa tällaiset epävarmuustekijät olisivat voineet estää minua menemästä häihin.

Jumalan kutsun suhteen meillä, kun ihmisiä olemme, voi nousta mieleen tällaisia kaikenlaisia epäolennaisia kysymyksiä. Ei anneta niiden ajatusten ohjata, vaan otetaan Jumalan hieno kutsu vastaan sellaisena kuin se todella on.

Kutsuttu, mutta mihin?

Mihin kaikkeen hyvään Jumala meitä Raamatun sanan kautta kutsuu? Mihin sinä olet kutsuttu?

1. Olet kutsuttu Jumalan lapseksi.
2. Olet kutsuttu Jumalan työtoveriksi.
3. Olet kutsuttu taivaan kotiin.

Ensimmäiseksi olet kutsuttu Jumalan lapseksi:

Taivaan Isä on luonut sinut omaksi lapsekseen ja vahvistanut sen, että olet Jumalan lapsi, lähettämällä Jeesuksen veljeksesi ja vapahtajaksesi. Jeesukseen uskoessasi olet jo nyt Jumalan valtakunnan täysivaltainen kansalainen.

Olet osallinen Jeesuksen pelastavista teoista, ristinkuolemasta ja ylösnousemukses-ta. Jeesuksen ystävänä olet hänen kauttaan jo nyt osallinen kaikista mahdollisista Raamatun lupauksista, niistäkin lupauksista, joita et ole tiedostanut. Olet kutsuttu Jumalan lapseksi.

Toiseksi olet kutsuttu Jumalan työtoveriksi:

Jumala tekee työtään tässä maailmassa, koska hän haluaa pelastaa tämän maailman. Voisi kuvitella, että näin isossa hankkeessa Jumala tarvitsisi erityisiä yhteistyö-kumppaneita, esimerkiksi enkeleitä. Jumalan logiikka on kuitenkin erilainen. Hän kutsuu työtovereikseen sinua ja minua. Häntä ei haittaa se, ettemme ole täydellisiä rakennusmiehiä, koska rakennuttaja on täydellinen. Meidät kaikki on kutsuttu Jumalan missioon eli viemään eteenpäin ilosanomaa Jeesuksesta sanoin ja teoin. Sinä olet kutsuttu Jumalan työtoveriksi.

Kolmanneksi olet kutsuttu taivaan kotiin:

Kutsu taivaallisiin häihin on jo takataskussasi, vaikka taivaalliset hääjuhlat eivät vielä ole alkaneet. Ihmisyyden suurin merkitys aukeaa perillä taivaassa, jossa ei ole mitään syntiä eikä vajavaisuutta. Me saamme joka päivä muistuttaa itseämme siitä ilosta, joka meitä kerran odottaa taivaassa. Jumalan perimmäinen kutsu on siinä, että saamme viettää iankaikkisuuden Herran Jeesuksen kanssa. Sinä olet kutsuttu taivaan kotiin. Jumala on kutsunut sinut, koska olet todella arvokas ja ainutlaatuinen Jumalan silmissä.

Raamatussa sanotaan Jesajan kirjan luvussa 43: Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. (Jes. 43:1)

Siellä sanotaan myös: Koska olet arvokas minun silmissäni, koska olet kallis ja rakas, minä luovutan kansanheimoja sinun sijastasi, kansakuntia sinun henkesi hinnaksi. (Jes. 43: 4)

Olet arvokas

Kerron esimerkin siitä, kuinka arvokas sinä olet Jumalan silmissä:

Englantilainen merisankari lordi Nelson johti Britannian sotalaivastoa useissa merkittävissä taisteluissa 1700- ja 1800-lukujen taitteessa. Kerran lordi Nelson lähti purjehtimaan Välimereltä Gibraltarin salmen kautta kohti Atlanttia, missä odotti Nelsonin päälaivasto. Kaksi espanjalaista sotalaivaa sai Nelsonin laivan näkyviinsä ja lähti jahtaamaan sitä, koska Espanja ja Englanti olivat tuolloin sodassa keskenään. Espanjalaisilla oli tavoitteena katkaista lordi Nelsonin tie ennen kuin hän pääsisi oman laivastonsa yhteyteen.

Seurasi monta tuntia kestänyt ajojahti. Koko ajan espanjalaiset sotalaivat tavoittivat Nelsonin alusta, koska ne olivat suurempia ja vahvempia kuin Nelsonin laiva. Lordi Nelson miehistöineen valmistautui edessä olevaan taisteluun, vaikka mahdollisuudet kahta suurempaa sotalaivaa vastaan näyttivät olemattomilta.

Yhtäkkiä kuultiin englantilaisten laivassa huuto: ”Mies yli laidan!” Kovassa myrskyssä aalto oli pyyhkäissyt laivan kannelta yhden Nelsonin miehistä mereen. Tuohon aikaan ei ihmishenki ollut kovinkaan arvokas eikä varsinkaan tilanteessa, jossa koko laivan miehistö olisi kohta tuhoon tuomittu.

Kuitenkin Lordi Nelson oli sitä mieltä, ettei heillä ollut varaa menettää tuota mereen vajonnutta miestä. Hän käski kääntää laivan takaisin tulosuuntaan. Pieni vene laskettiin laivasta vesille. Laivan kannelta pudonnut merimies saatiin pelastettua.

Silloin tapahtui jotain yllättävää. Espanjalaisten laivojen nähtiin yhtäkkiä muuttavan kurssiaan. Ne kääntyivät nopeasti ja palasivat tulosuuntaansa. Jälkeenpäin saatiin kuulla, että espanjalaiset luulivat Nelsonin saaneen oman laivastonsa näkyviinsä. Kuinka Nelson olisi muutoin uskaltanut kääntyä suoraan päin ylivoimaista vihollista? Uhrautuminen mereen tipahtaneen merimiehen puolesta pelasti sekä lordi Nelsonin itsensä että kaikki hänen miehensä.

Sinä olet vähintään yhtä arvokas kuin tuo mereen pudonnut mies. Meillä ei ole varaa menettää sinua. Jumalan seurakunnalla ei ole varaa menettää sinua. Jeesus ei halua menettää sinua. Siksi Jeesus lähestyy sinua ja kutsuu sinua luokseen.

Rukous kaikkien puolesta

Rakas Jeesus, siunaa jokaista ihmistä ja auta jokaista vastaamaan sinun kutsuusi. Auta jokaista ymmärtämään kuinka arvokas ja rakastettu hän sinulle on. Auta kaikkia tulemaan taakkoineen sinun eteesi ja anna heille sinun armosi ja rauhasi. Aamen.

Anssi Savonen
Kansanlähetyksen aluekoordinaattori

Tämän opetuksen kohdalla lahjoitukset kohdistuvat evankeliumin levittämiseen Anssi Savosen työn kautta.

Jumalan siunausta!

 

Kuuntele Raamattuavain ja Raamattubuffet:
Lisää Anssi Savosen opetuksia tästä linkistä.

Tue Anssin työtä

Työni on aika monessa mukana olemista. Hallinnollista työtä ja neuvotteluja eri tahojen kanssa on paljon. Julistustyö on minulle rakasta ja kannan siinä vastuuta mahdollisuuksien mukaan. Radiotyössä olen mukana aika paljon mm. Lähetysavain-ohjelman toimittajana.
Tämän artikkelin kohteeseen kertalahjoitukset kohdistuvat tästä painikkeesta.
Kertalahjoituksessa suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52, viite on 34157. Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This