Annukka Winter: Vaativatkin tilanteet saattavat johtaa hyvään yhteyteen

31.1.2023

MainosKansanlähetysopisto järjestää Naistenpäivät Ryttylässä 3.–5.3.2023. Teemana on Yhteyden ihanuus.
− Jeesus on yhteyden perusta. Se luo turvapaikan ja rauhan levottomankin ajan keskellä”, toteaa päivien juontaja Anneli Jokimies.

Yksi tapahtuman puhujista on kokkolalainen lastenlääkäri Annukka Winter. Hän puhuu lauantaina kello 13.00 aiheesta Israel, Jumalan silmäterä. Winter tutustui viime syksynä perheineen parin kuukauden ajan Israelissa kieleen ja kulttuuriin Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjan opiskelijana. Hän arvelee, että matka sytytti heissä uudelleen rakkauden juutalaista kansaa ja Israelia kohtaan.
– Viimeisin kokemukseni yhteyden ihanuudesta liittyy juurikin Israeliin. Emme tunteneet sieltä entuudestaan kuin pari ihmistä. Matkan aikana koimme uskomatonta Jumalan siunausta aivan alusta lähtien.

Yksi tällainen kokemus tapahtui heti ensimmäisenä päivänä Jerusalemissa. Oli sapatti ja Winterit olivat epävarmoina lähdössä arabibussilla kaupungille etsimään ruokakauppaa ja ravintolaa. Heidän asuinpaikastaan tuli bussipysäkille vanhempi amerikkalainen katolinen pariskunta, joka ystävällisesti auttoi perhettä löytämään avoinna olevia kauppoja ja hyvän ruokapaikan.
– He sattuivat vielä samaan paluubussiinkin meluisalla bussiasemalla. Myöhemmin sain neuvoa miehen käsimurtuman hoidossa, ja rukoilimme yhdessä tilanteen hyvän hoidon puolesta.

Vaativatkin tilanteet saattavat Winterin kokemuksen mukaan johtaa hyvään yhteyteen. Hän auttoi vapaaehtoistyössä anglikaanikirkon diakoniatyön avun piirissä olevaa messiaanista juutalaista naista.
– Koin haastavaksi lähteä puhumaan hänen elämänsä kipukohdista tuntematta häntä lainkaan. Saimme kuitenkin aloittaa rukousaiheiden jakamisella, ja tutustuttuamme paremmin hän kertoi minulle elämästään. Vaikka olemme hyvin erilaisissa elämäntilanteissa, koin syvää yhteyttä hänen kanssaan Jumalaan turvaavana äitinä ja naisena. Jatkamme edelleen viestittelyä ja rukoilemme hänen perheensä puolesta.

Winter on yhä vakuuttuneempi, että maailma tuntee Kristuksen omat siitä, että inhimillisesti hyvin erilaisilla ihmisillä on yhteys keskenään.
– Se selittyy ainoastaan Jumalan meille antamalla rakkaudella. Tätä yhteyttä toivon saavani kokea myös Naistenpäivillä eri-ikäisten naisten kanssa.

Tutustu naistenpäivien ohjelmaan tästä.

Teksti: Anne Lepikko
Kuva: Annukka Winterin albumi.

 

 

Tue opiston työtä

Opiskelu Kansanlähetysopistossa on monille nuorille ja aikuisille elämän parasta aikaa. Evankeliumi on tänäänkin Jumalan voima jokaisen kristityn elämässä.
Tue opiston toimintaa ja lahjoita oheisesta painikkeesta tai suoraan pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Opiston viitenumero on 40002.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This