Monia mahdollisuuksia lukea Raamattua

28.4.2020
Internet on tehnyt Raamatun lukemisen tai kuuntelemisen mahdolliseksi sellaisillekin ihmisille, jotka aikaisemmin eivät ole voineet sitä tehdä.
 
Kansanlähetys tukee Raamatun käännöstyötä vähemmistökielelle, joka on 130 000 ihmisen äidinkieli. Vuonna 2012 tälle kaakkoisaasialaiselle kieliryhmälle tehtiin omakieliset verkkosivut. Sivustolla on Raamatun kirjoista muun muassa koko Uusi testamentti tekstinä ja äänitettynä sekä Joonan, Esterin ja Danielin kirjat kuvineen. Sivuilta voi katsoa myös Jeesuksen elämästä kertovaa elokuvaa, joka tekee Raamatun tutuksi niillekin, jotka eivät osaa lukea sujuvasti.
 
Tällä kaakkoisaasialaisella vähemmistöllä on nyt mahdollisuus lukea Raamatun tekstejä internet-sivustolla tai ladata ne omalle laitteelleen. Nyt sivustolla on myös lauluja, jotka on sävelletty Raamatun teksteihin. Vuonna 2019 sivustolla vieraili 485 henkeä 584 kertaa. Eniten vierailuja oli pääsiäisen aikaan, jolloin sivuilla kävi 157 henkeä.
 

Satoja uusia raamattusivustoja

Raamattusivustoja on tehty yli 841 eri kielellä, joista ainakin 150 on muslimienemmistöisiä kieliä. Näitä kieliä puhutaan laajalla alueella, joka ulottuu Pohjois-Afrikasta Indonesiaan. Sivustojen avulla nekin, joilla ei ole mahdollisuutta saada omaa Raamattua, voivat päästä evankeliumin äärelle. 
 
On tärkeätä lisätä sivustoille jatkuvasti uutta materiaalia, koska silloin ihmiset käyvät niillä toistekin. Ennätys on yhdellä sivustolla, jolla vieraili viimeisen 90 päivän aikana melkein 60 000 ihmistä. Toisella sivustolla oli 269 vierailijaa viimeisten 90 päivän aikana. He viipyivät sivustolla keskimäärin 6 minuuttia, mikä on aika pitkä aika nettimaailmassa.

Rukoile, että ne ihmiset, jotka ovat vastuussa sivustojen päivityksistä, olisivat aktiivisia. Rukoile viisautta tietää, mikä saa ihmiset käymään sivustoilla yhä uudestaan.
 

Kuuntele tai katsele

1. >>Tällä sivustolla voit kuunnella Uutta testamenttia espanjan kielellä. 
 
>>Pääsivulla  voit valita jonkin muun haluamasi kielen tai raamatunkohdan. 
 
2. Tässä >>linkki eri kurdinkielisten Uusien testamenttien verkkosivuille.
 
Evankeliumi on kerrottu myös videon muodossa. Jeesus-elokuva on käännetty jo yli 1700 eri kielelle. Jeesus-filmin  >>kotisivuilla on myös muuta sisältöä, joka auttaa kertomaan hyvää uutista digitaalisesti. Tutustu Jeesus-videoon >>tästä.
 
Tutustu lapsille tarkoitettuun Jeesus-videoon >>tästä. Valikosta voit valita suomenkielisen äänityksen.
 
LUMO-elokuvat innostavat tutkimaan evankeliumeja uudella tavalla. Niitä voi katsoa itsekseen omalta laitteelta, tai näyttää esimerkiksi seurakunnan tilaisuuksissa, koulussa, rippikoulussa ja pienpiireissä. Lumo-elokuvia on saattavilla viidelläkymmenellä kielellä. Tutustu Lumo-materiaaliin >>tästä.
 
kirjoittaja toimii raamatunkäännöstyössä
 
 

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2015. Tiedot on päivitetty huhtikuussa 2020.

 

Tule mukaan kertomaan Jumalan rakkaudesta raamatunkäännöstyön avulla

Tule mukaan raamatunkäännöstyön tukijoukkoihin. Voit tukea raamatunkäännöstyötä taloudellisesti oheisen painikkeen kautta tai lahjoittamalla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 70328. Tarvitsemme myös paljon esirukousta. Liity Susanne ja Kari Valkaman lähettäjätiimiin oheisesta linkistä ja saat uutisia sekä rukousaiheita heidän työstään.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This