Mika Tuovinen: ”Riparille tulo vähän jännittääkin!”

15.10.2020

Mika Tuovinen on lupautunut Nuorten Maailman riparille papiksi ensi kesänä 2021. Millä mielin Mika suhtautuu tulevaan haasteeseen?

”Vastaan sportti- ja tanssiriparista, joka on kuulemma kesän vauhdikkaimpia leirejä. Yleisvastuun lisäksi minulla on opetustehtäviä. Tiedostan lähteväni myös oppimaan, millaista on elämä 2020-luvun nuoren näkökulmasta. Koska olen ollut rippikouluista pitkään poissa, kuuntelu on minulle nyt erityisen tärkeää.  

Oman rippikouluni jälkeen olin aktiivisesti isosena ja kesätyöntekijänä ripareilla. Elämänmatkaani kuuluu viidentoista vuoden työura Virossa ja Saksassa. Nyt olen ollut kymmenen vuotta Kansanlähetyksen johtotehtävissä. Vuoden 2021 alusta siirryn Mission Europe -järjestön palvelukseen, mutta sieltä tulen kahdeksi viikoksi tälle leirille.  

Riparille tulo vähän jännittääkin! Mutta kun mietin leirin työntekijäjoukkoa ja Kansanlähetyksen riparien sitoutuneita isosia, jännitys vähenee ja hyppään turvallisin mielin riparikesään.  

Olen seurannut Kansanlähetyksen rippikoulutyötä kauan. Nuorten kannattaa tulla Kansanlähetyksen riparille ainakin kolmesta syystä: täällä on vahva sitoutuminen kristilliseen uskoon, Ryttylä paikkana on mitä parhain, ja rippikoulun jälkeen Kansanlähetyksellä on nuorten toimintaa, jossa riparilaisia yhdistänyt ystävyys ja usko voi lisääntyä.  

Jokainen nuori on tärkeä ja ainutlaatuinen Jumalan luomus.  Pohdimme riparilla yhdessä, mitä on kristillinen usko ja kristittynä eläminen. Tutustumme Raamatun ja rukouksen maailmaan.  Ja minäkin hyppään mukaan sportti- ja tanssiriparin vaatimaan vauhtiin.  

Rippikoulu on ainutlaatuista aikaa. Se on vain kerran elämässä, ja siksi haluamme tehdä parhaamme leirin onnistumiseksi. Iloitsen mahdollisuudesta päästä pariksi viikoksi Ryttylän hienoon kartanomiljööseen rippikoulupapiksi.” 

 

Mika Tuovinen 

kesäpappi heinäkuussa 2021 

 

Sportti- ja tanssiripari järjestetään Ryttylässä 7.–18.7.2021. 

 Sportti- ja tanssiriparilla on luvassa tavallisten leiriohjelmien, kuten sketsien, hartauksien, oppituntien, uusien kavereiden, ja laulujen lisäksi pari tuntia pajaopetusta päivässä. Pajoissa opettavat kristityt alan ammattilaiset. 

Riparilainen voi valita kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta toisen. Leirin aikana pidetään myös muutama vaihtopaja, jolloin tanssijat kokeilevat jotain sporttista ja sporttipajalaiset tanssia.

Katso lisää ja ilmoittaudu: Sportti- ja tanssiripari

Leirin työntekijät:

Mika Tuovinen, leirin pappi, 

 Julianna Pakarinen, tanssiope, Kansallisteatteri/Attitude Helsinki,  

Samuel Ritakorpi, sporttiope, Kadetti, Maanpuolustuskorkeakoulu, 

 Ismo Vettenranta, SEKL, Kirkon nuorisotyönohjaaja,  

Daniel Ebeligteol. kand. 

Kysy lisää ripareista:

Kokkonen Toni

juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori SEKL

Rippikoulutyö, perhetyö.

Juniori- ja nuorisotyön tiimin esimies.

toni.kokkonen@sekl.fi / +358 44 447 7970

Parhaiten tavoitat jättämällä soittopyynnön tekstiviestillä/Whatsappilla. Kerro viestissä lyhyesti mitä asia koskee.


Riparilla 4. - 16.6.2024

Lomalla 17.6. - 3.7.2024

Kansanlähetyspäivillä 4. - 7.7.

Lomalla 8.7. - 20.7.

LIFE-leirillä 21.7. - 28.7.

Lomalla 29.7. - 14.8.

Share This