Inkerin kirkko nimitti Markus Aitamäen lähetysosaston johtajaksi

29.5.2023

Inkerin kirkon kirkkohallitus on kutsunut Kansanlähetyksen lähetystyöntekijän Markus Aitamäen Inkerin kirkon lähetysosaston johtajaksi 1.5.2023 alkaen.  

− Kansanlähetys toimii Inkerin kirkon työssä tukijana, mahdollistajana ja taustatukijana. Työntekijämme tukevat kirkkoa pahenevassa pappispulassa, jossa kirkon on vaikea löytää paimenia edes strategisille avainpaikoille. Iloitsemme siitä, että työntekijöidemme ammattitaitoa arvostetaan Inkerin kirkossa, apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola toteaa.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Teijo Peltola ja Markus Aitamäki Inkerin kirkon keskustoimiston neuvotteluhuoneessa. Kuva: Konstantin Subbotin
Markus Aitamäki (kuvassa oikealla) toimi lähetystyössä Venäjällä, Siperiassa yhdessä vaimonsa Marin kanssa vuosina 2013 – 2020. Hän vastasi Inkerin evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvan seurakunnan hengellisestä työstä Novosibirskissa. Markuksen työhön kuului  seurakuntatyön kehittäminen laaja-alaisesti sekä työyhteisön johtaminen. Yhdessä Aitamäet aloittivat monta uutta toimintamuotoa. Keväästä 2021 alkaen Aitamäki on toiminut Inkerin kirkon työssä, erityisesti Pietarin alueella. Hän on tehnyt kotimaasta käsin matkoja Venäjälle ja avustanut paikallisia seurakuntia. Kuvassa Teijo Peltola (vas.) ja Markus Aitamäki Inkerin kirkon keskustoimiston neuvotteluhuoneessa Kansanlähetyksen ja Inkerin kirkon yhteisessä strategiapalaverissa.
Kuva: Konstantin Subbotin
Kansanläheyksen edustajat tapasivat työaluevierailulla Keltossa koulutuskeskuksen rehtorin, Konstantin Subbotinin, joka on myös piispa Laptevin vikaari. Kuvassa Liliann Keskinen, Markus Aitamäki, piispa Laptev sekä apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola. Kuva: Sergei Bondarenko
Kuvassa Kansanlähetyksen lähetystyöntekijät Liliann Keskinen ja Markus Aitamäki, piispa Ivan Laptev sekä apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola Kelton Teologisessa Insituutissa. Kuva: Sergei Bondarenko
Teijo Peltola, Markus Aitamäki ja Konstantin Subbotin. Kuva: Teijo Peltola
Kansanlähetys tukee Inkerin kirkkoa työssä, jonka tavoitteena on evankeliumin julistaminen Venäjällä. Kuvassa vasemmalta Teijo Peltola, Markus Aitamäki ja Konstantin Subbotin, joka on Kelton Teologisen Instituutin rehtori ja piispa Laptevin vikaari. Kuva: Teijo Peltola
Liliann Keskinen toimi tulkkina Inkerin kirkon ja Kansanlähetyksen strategisessa keskustelussa. Kuvassa vasemmalla Konstantin Subbotin ja Liliann Keskinen.
Liliann Keskinen toimi tulkkina Inkerin kirkon ja Kansanlähetyksen strategisessa keskustelussa. Kuvassa Konstantin Subbotin ja Liliann Keskinen. Kuva: Teijo Peltola

Inkerin kirkon lähetystyö on ennen kaikkea sisälähetystä, eli tavoitetaan kristinuskosta osattomia venäläisiä evankeliumin sanomalla omassa maassaan. Aitamäki kokee, että tehtävä on valtava, kun ajatellaan Venäjän alueen laajuutta. Hänen tehtäviinsä kuuluu lähetystyön koordinointi, tavoittavan työn kehittäminen, uusien seurakuntien tukeminen sekä lähetyskasvatuksen ja -koulutuksen kehittäminen.− Olen tästä tehtävästä hyvin innoissani. Inkerin kirkossa on uusi sukupolvi alkanut ottaa vastuuta ja joukossa on paljon innostuneita ja evankeliumille palavia miehiä ja naisia. Heidän kanssaan on hienoa saada tehdä työtä.

Inkerin kirkko on pieni ja sen resurssit vähäiset, mutta yhteistyö kirkon sisällä eri osastojen ja seurakuntien välillä on Aitamäen kokemuksen mukaan saumatonta. − Vaikka johdan kirkon lähetystyön osastoa, niin lähetystehtävä on yhteinen. Jeesus lähettää meidät kaikki viemään hyvää sanomaa Vapahtajastamme, joka etsii ja kutsuu syntisiä ja sairaita luokseen.

Inkerin kirkon piispa Ivan Laptev selvittää lähetysosaston tehtävää Markus Aitamäelle. Kuva: Markus Aitamäki
Inkerin kirkon piispa Ivan Laptev selvitti lähetysosaston tehtävää Markus Aitamäelle. Kuva: Markus Aitamäki

Yhdistävä tekijä

Haastavimmaksi uudessa tehtävässään Aitamäki arvelee sen, että ei voi olla kokoaikaisesti Venäjällä. Tämä tarkoittaa matkustamista Suomen ja Venäjän välillä. − Lähetysosaston johtajan tehtävien ohella toimin Kansanlähetyksessä aluekoordinaattorina. Venäjän työn lisäksi vastuullani ovat Kansanlähetyksen Viron työ, juutalaistyö ja idän kirjallisuustyö. Tehtävää on siis riittävästi, mutta toisaalta nämä kaikki linkittyvät tavalla tai toisella toisiinsa. Arvostan kovasti rukouksianne. Jeesus avaa ovia tänäänkin niin kuin apostolien aikanakin. Tässä tehtävässä on mahtavaa olla mukana.

Toim. Anne Lepikko

Lahjoita Evankeliumi kaikille -keräykseen

Voit lahjoittaa oheisella lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70386 tilille:
Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.
Voit lahjoittaa myös MobilePayllä, 34314.
Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This