Maailman kallein aarre annetaan meille lahjaksi

23.12.2020

Minulle sanottiin: Voiko olla naurettavampaa ajatusta kuin se, että kaikkivaltias ja mahtava Jumala syntyy vauvaksi!

Ymmärrän pohtijaa, vaikka hän ei ota huomioon sitä, että juuri Kaikkivaltias voi näin tehdä. Miksi Luoja ei voisi syntyä kaltaiseksemme menettämättä jumaluuttaan?

Ihmiseksi tullessaan Jumala sikiää neitsyen kohdussa, kasvaa siellä yhdeksän kuukautta ja syntyy pieneksi ehkä alle puolimetriseksi muutaman kilon itkeväksi lapseksi, jota ruokitaan on rintamaidolla ja jolta pitää vaihtaa vaipat (niitä ei ehkä tuolloin ollut).

Joulun sanoma kertoo Jumalan luonteesta. Kaikkivaltiudessaan ja pyhyydessään hän ei etsi meihin yhteyttä pelottavien ominaisuuksiensa kautta, vaan tulemalla tasollemme ja kertomalla itsestään höyhenen kevyellä kosketuksella. Silloin uskomme ja rakkautemme häneen ei ole orjamaisen pakotettua vaan vapaaehtoista.

Jumala voisi milloin tahansa saada koko ihmiskunnan vakuuttumaan olemassaolostaan, mutta hän näyttää kätkevän kuninkuutensa kuten satujen rakastuneet prinssit, jotka eivät halua tulla rakastetuksi asemansa vaan olemuksensa vuoksi.

Jumalan pyhyydellä ja tuomiollakin on aikansa. Se muodostaa taustan Jeesuksen syntymiselle. Mutta joulu kuiskaa Jumalan armon ja rakkauden sanoja rikkoutuneeseen maailmaan.

Maailman kalleinta aarretta ei laskettu vain Marian syliin, vaan se annetaan meillekin lahjana. Uskossa Jeesukseen avautuu taivas aarteineen.

Samoin kuin Jumala tuli pienenä ja mitättömän oloisena maailmaan, sinun uskosi voi tuntua pieneltä ja repaleiselta, mutta juuri se omistaa koko Kristuksen ja koko pelastuksen.

Vietä juhlaa tänä jouluna näkyvän ja näkymättömän maailman kanssa!

Osoita itseäsi sormella, tai mene peilin eteen, ja sano:

Minulle on syntynyt Vapahtaja, Jeesus Kristus! Minulla on siksi hyvä joulu!

Siunattua joulua!

 

Mika Tuovinen
lähetysjohtaja 31.12.2020 asti

 

Kuva: Heidi Tohmola

Share This