LUMO-elokuvat tekevät evankeliumeista visuaalisen elämyksen

28.4.2020

Raamatunlukijain Liiton YouTube-kanavalla on nyt katsottavissa >>LUMO-evankeliumielokuvia. Elokuvan muodossa kuunneltava ja katsottava evankeliumi on syvä ja innostava kokemus sellaisellekin, joka ei ole tottunut lukemaan Raamattua.

LUMO-elokuvat innostavat tutkimaan evankeliumeja uudella tavalla. Niitä voi katsoa itsekseen omalta laitteeltaan, tai niitä voi näyttää esimerkiksi seurakunnan tilaisuuksissa, koulussa, rippikoulussa ja pienpiireissä.

Jokaisesta Raamatun neljästä evankeliumista on tehty oma LUMO-elokuvansa. Niissä kaikissa evankeliumien tekstit luetaan kokonaisuu-dessaan läpi vuoden 1992 käännöksen mukaan. Lukijana toimii Markus Bäckman.

Raamatunlukijain Liiton YouTube-kanavalla julkaistuihin LUMO-evankeliumielokuviin on tehty myös lukukohtainen linkitys, ja niihin saa halutessaan myös tekstityksen. Neljän kokopitkän evankeliumielokuvan lisäksi kanavalta löytyy 40 lyhyttä evankeliumikatkelmaa, jotka yhdessä esittävät Jeesuksen maanpäällisen elämän alusta loppuun.

Evankeliumielokuvat ovat yhdysvaltalaisen LUMO:n tuotantoa. Ne on ohjannut David Batty. Jeesuksen roolia esittää Selva Rasalingam. Elokuvien oikeudet omistaa Lionsgate, ja niiden kansainvälisiä käännösprojekteja hoitaa OneHope. Suomennoksista vastasi Raamatunlukijain Liitto. Suomenkielisen äänituotannon takana ovat Radio Dein studiot.

Lisätietoja:
Anu Vuola, raamattutyön koordinaattori
anu.vuola@rll.fi, 045 321 5235

Kirsi Smeds
Raamatunlukijain Liiton pääsihteeri Kirsi Smeds

Kirsi Smeds, pääsihteeri
kirsi.smeds@rll.fi, 045 881 4727

Raamatunlukijain Liitto ry (RLL) on liike Raamatun lukemisen puolesta. Kansanlähetys on Raamatunlukijain Liiton jäsenjärjestö.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

 

Anna mahdollisuus kuulla ja nähdä hyvä sanoma

Tue taloudellisesti oheisen painikkeen kautta tai lahjoittamalla Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI14 5043 1920 0034 52 viitenumerolla 70328.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This