”Walk and Run 2023” – Liikkumalla tukea Kobeen

6.10.2023
Koben seminaarin rehtori, pastori Shinji Ishizaki
Seminaarin rehtori, pastori Shinji Ishizaki: ”Tällä hetkellä seminaarissa on vain yksi opiskelija Länsi-Japanin kirkosta. Toivoisimme lisää opiskelijoita, jotta saisimme lisää työntekijöitä kirkkoomme!”

Yhteistyötahomme Japanissa, Koben luterilainen teologinen pappisseminaari, järjestää 11. marraskuuta 2023 jo kahdeksannen kerran varainkeruujuoksun, jolla kootaan varoja Länsi-Japanin ev.lut. kirkon työntekijöiden koulutukseen. Kirkossa on huutava pula työntekijöistä, joten uusien pastorien koulutus on äärimmäisen tärkeää.

Japanissa kristittyjä on vain noin yksi prosentti. Vaikka Japani on vauras maa, kristilliset kirkot elävät yleensä niukkuudessa. Seurakunnat ovat pieniä ja monet tarvitsevat tukea muiden maiden kristityiltä.

Papiksi ryhtyminen on Japanin yhteiskunnassa äärimmäisen iso hyppy, johon tarvitaan paljon rohkeutta ja vahva kutsumus. Pappien, teologien ja evankelistojen koulutus on elintärkeä osa kirkon tulevaisuutta.

Koben luterilaisessa teologisessa seminaarissa on koulutettu luterilaisia pastoreita jo 65 vuoden ajan. Rehtori Shinji Ishizaki haluaa panostaa erityisesti teologien koulutuksen laatuun sekä yhteistyökirkkojen ja valmistuneiden opiskelijoiden tukemiseen. Seminaarissa opiskellut yhteensä noin 200 varsinaista opiskelijaa. Koulutuksen avulla on moni evankelista, teologi ja pappi löytänyt kutsumuksensa ja lähtenyt palvelemaan Japanin seurakuntia. Seminaarissa koulutetaan sekä miehiä että naisia toimimaan paikallisten kirkkojen työntekijöinä.

 

Miten voin osallistua?

1. Voit nopeuttaa pastori, lähetystyöntekijä Lauri Palmun juoksuaskelia sitoutumalla tukemaan seminaaria hyväksi näkemälläsi euromäärällä jokaista juostua kierrosta kohden. Yksi kierros on jonkin verran yli 400 metriä ja juoksuaika on tasan 60 minuuttia. Laurin tavoitteena on juosta yli 20 kierrosta. Mikäli haluat tukea juoksua, lähetä ilmoittautumisviesti lauri.palmu@sekl.fi ja kerro, monellako eurolla kierrosta kohden haluat osallistua. Tapahtuman jälkeen Lauri ilmoittaa kisan virallisen tuloksen jokaiselle ilmoittautuneelle tukijalle (tulokset tulevat myös tälle sivustolle). PÄIVITYS: Laurin virallinen tulos oli 25 kierrosta.

2. Voit myös lahjoittaa vapaavalinnaisen kertasumman suoraan mille tahansa Kansanlähetyksen tilille viitenumerolla 73150.

NORDEA:
FI83 2070 1800 0283 25

OP:
FI14 5043 1920 0034 52

DANSKE BANK:
FI 83 8000 1501 5451 08

Tiedot: keräysluvasta

Sydämellinen kiitos sinulle tuestasi!

Japanilaisten juoksijoiden vetoomuksia

Tapahtumassa juoksee myös Länsi-Japanin ev.lut. kirkon edustajia ja sen työyhteydessä olevia sisarjärjestöjen lähetystyöntekijöitä. Vuosittainen varainkeruujuoksu järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

1. Olen Makito Masaki. Opetan seminaarilla. Juoksen tukeakseni seminaarin tulevaisuutta. 2. Olen Yoshiteru Fukao. Opetan seminaarilla. Lisäksi olen Takaokan seurakunnan pastori. Osallistun joka vuosi Walk&Run tapahtumaan. Niin tänäkin vuonna. Tukekaa seminaaria. 3. Olen Shinji Ishizaki, seminaarin rehtori. Tänäkin vuonna tsemppaan ja kävelen. Tulkaa mukaan kannustamaan ja tukemaan. 4. Olen Yushi Matsumura. Olen seminaarin hallituksen jäsen. Viime aikoina en ole paljoa harrastanut liikuntaa, mutta tätä päivää varten aion valmistautua. Tulkaa mukaan sponsoriksi.

 

 

 

Tunnelmia toissa vuoden tapahtumasta japaninkielisellä videolla:
https://www.youtube.com/watch?v=TD5ZsiBi7q4

Vuoden 2022 top4 juoksijat: Markus Syrjätie (FLM), Christoffer Naevdal (NLM), Eivind Barlaup (NLM) ja Tuomas Auvinen (FLOM)

 

Tänäkin vuonna kutsumme sinut mukaan tukemaan kirkon tulevien työntekijöiden koulutusta!

Tue Koben luterilaisen seminaarin työtä

Tule mukaan kouluttamaan tulevaisuuden työntekijöitä japanilaisille kirkoille. Voit tehdä kertalahjoituksen alla olevan painikkeen kautta tai sivun alareunassa olevin tilitiedoin viitteellä 73150. Kiitos tuestasi!

Lahjoita

Share This