Leo Brenner: Jumalalla on kaikki hallinnassaan

15.12.2022

Koin jo opiskeluaikoinani kutsumusta tehdä hengellistä työtä. Tunsin, että paikkani on tehdä töitä Raamatun parissa ja siitä lähtökohdasta varustaa, opettaa ja rohkaista myös muita ihmisiä uskonasioissa ja hengellisessä elämässä. Innostun työssäni siitä, kun voin jakaa jonkin löytämäni Raamattuun liittyvän asian muiden ihmisten kanssa, etenkin jos he saavat siitä voimaa ja ravintoa.

Jeesuksen antamassa lähetyskäskyssä on voimaa.

Ajattelen, että Jeesuksen antamassa lähetyskäskyssä on voimaa ainakin kahdesta syystä. Ensinnäkin se on Jeesuksen käsky. Jumala itse lähettää seuraajansa kaikkien kansojen pariin, jotta kaikkialla syntyisi uusia kastettuja kristittyjä.

Toiseksi ajattelen, että on hyvä huomioida käskyn vaikutukset tähän mennessä. Evankeliumi on levinnyt hyvin pienistä ja vaatimattomista lähtökohdista koko maailmaan. Tämä auttaa luottamaan siihen, että työ ei ole ihmisten varassa, vaan siinä on Jumalan siunaus, käskyssä on tehoa ja sillä on ollut mittaamattoman paljon vaikutusta aikojen saatossa.

Lempikohtani Raamatussa vaihtelee aika usein, mutta tällä hetkellä olen kovin iloinen Jeesuksen sanoista Johanneksen evankeliumin 14. luvussa. Tässä maailmanajassa on rohkaisevaa ja nimenomaan rauhoittavaa saada tietää, että Jumalalla on kaikki hallinnassaan, vaikka maailmassa tapahtuisi mitä.

Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” Joh. 14:27

Leo Brenner
Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen piirijohtaja

KUUNTELE Leon haastattelu Minustako raamattuopettaja, joka oli Kansanlähetyksen Raamattuavain Extra -ohjelmassa Radio Deissä 3.12.2022 >>tästä.

Tule mukaan Leon lähettäjätiimiin ja tilaa hänen uutiskirjeensä sähköpostiisi >>tästä.

Artikkeli on julkaistu 2.12.2022 ilmestyneessä Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä.

Kuva: Philippe Gueissaz

Tule mukaan!

LAHJOITA Lahja lähetykselle -joulukeräykseen uusien lähetystyöntekijöidemme lähettämiseksi maailmalle. Lue lisää ja lahjoita >>tästä.

Lämmin kiitos lahjastasi.

Share This