Lapsi- ja nuorisopsykoterapeutti Regina Leppänen: On tärkeää ymmärtää, miten se lapsi tämän kokee

2.3.2022

”On hirveän tärkeää ymmärtää, miten se lapsi tämän kokee. Siinä ei ole  mielestäni mitään kikkavitosia. Se kikkavitonen on se, että antaa lapselle aikaa ja pysähtyy siihen. Unohtaa kaiken muun ja keskittyy siihen, että pystyy menemään lapsen kokemusmaailmaan, että miten hän tämän nyt kokee”, lapsi- ja nuorisopsykoterapeutti Regina Leppänen pohtii lähetyslapsen Suomeen paluuta uusimmassa Lähetystyön takahuone -podcastin ”Miten huolehtia omista lapsista lähetyskentällä?” -jaksossa.

”Kun vanhemmat päättävät lähteä kutsumustyöhön, on mielestäni tärkeää, että lapsilla olisi muitakin aikuisia, jotka tukisivat sitä vanhempien valintaa. Eikä sen sijaan, että ’voi kauhiaa ku ne vie teidät sinne'”, ulkomaantyössä oleva Jouni  toteaa ääneen, millainen tuki on myös tärkeää.

Keskustelussa mukana myös lähettikuraattori Katriina Sipari, jonka työnkuvaan kuuluu ulkomaantyöntekijöiden ja heidän lastensa hyvinvoinnin tukeminen Kansanlähetyksessä.

Katso myös Japanin lähetystyöntekijöiden, Syrjäteiden video, jossa he kertovat muutoksista, joita perheen lasten elämässä on tapahtunut heidän muuttaessaan Japaniin.

 

Share This