Lahjakas Daniel Aitto-oja löysi oman juttunsa Lähetyskeskuksessa

1.6.2023

Daniel Aitto-oja löysi oman kutsumuksensa Kansanlähetyksen vapaaehtoistyössä. Parhaillaan Kansanlähetysopiston Apologialinjalla opiskeleva nuori mies on tänä keväänä osallistunut Metropolia-ammattikorkeakoulun esitys- ja teatteritekniikan pääsykokeisiin. Hän esittelee itsensä pitkän linjan Ryttylän kävijäksi ja muusikoksi. Daniel kertoo tehneensä tapahtumatekniikkaa Kansanlähetyksessä 16-vuotiaasta lähtien ja kokee, että se on hänelle luonteva tapa palvella.
– Kansanlähetys ei hirveästi maksa, eli teen hyväntekeväisyyttä seurakunnalle. Musta tuntuu, että se on mun paikka ja oon merkittävä osa seurakuntaruumista, kun palvelen tätä kautta.

Artikkeli jatkuu kuvien jälkeen.

Saimi ja Daniel Life-leirin Open stage -lavalla. Kuva: Minttu Manninen
Daniel Aitto-oja toimi kesän 2022 life-leirillä tekniikassa. Leirillä nuorilla oli iltaisin mahdollisuus esiintyä toisille leiriläisille Open stagella, missä Daniel musisoi Saimin kanssa. Kuva: Minttu Manninen
Daniel ja Saimi esiintymässä Life-leirillä. Kuva: Minttu Manninen
Daniel on omien sanojensa mukaan profiloitunut ukulelen soittajaksi. ”Sain sen 15-vuotislahjaksi riparilla. Olin se pieni, pyöreä, vaaleatukkainen poika, joka soitti ukulelea kaikilla leireillä. Lifessa päätettiin, että vanhojen aikojen kunniaksi esiinnyn ukulelen kanssa.” Kuva: Minttu Manninen

Sattuman kautta

Tapahtumatekniikan taitajaksi Daniel päätyi sattuman kautta. Hän kertoo käyneensä paljon nuorten tapahtumissa ja hänellä on kavereita, jotka tekevät tapahtumien tekniikkaa.
− Yhdellä leirillä menin hengaileen tekniikkapisteelle, ja mun kaveri laittoi mut tekemään niitä sen hommia. Siitä se lähti rullaamaan. Olen tykännyt siitä alusta lähtien, Daniel kertoo.

Hän arvelee olevansa aika nörtti kaikenlaisten laitteistojen kanssa ja kokee niiden parissa työskentelyn mielenkiintoiseksi.
− On hienoa saada tapahtuma toimimaan hyvin. Kun saa suoritettua hommat niin hyvin, että tapahtuman osallistujat ei edes huomaa, että olet olemassa, se on mahtavaa. Tekniikassa tavoitteena on hoitaa työt niin hyvin, että meidät unohdetaan.

Akusti Pajunen, Leevi Mustikkamaa, Riku Pesonen, Harri Turunen, Daniel luettelee kavereita, joilta hän on saanut paljon tietoa tapahtumatekniikasta nuorten leireillä ja tapahtumissa.
− Olen heidän kautta oppinut paljon työnkuvasta. Olen oppinut heiltä myös kärsivällisyyttä ja varmaan hekin on oppineet multa kärsivällisyyttä, Daniel virnistää.

Syksyllä alkavan tapahtumatuotantolinjan opettajasta Harri Turusesta Danielilla on pelkkää hyvää sanottavaa.
− Harri on opettanut mulle tosi paljon. Hän tietää Lähetyskeskuksen tekniikasta ihan kaiken. Harri on muutenkin hyvä tyyppi, tykkään hengailla sen kanssa.

Tietoa, taitoa ja varmuutta

Tekniikan oppiminen Kansanlähetyksessä on Danielin mielestä tarjonnut hänelle monenlaisia mahdollisuuksia. Hän tietää, että hänellä on nyt tietoa, taitoa ja varmuutta. Niiden ansiosta hän on jo päässyt omien sanojensa mukaan oikeasti isoihin tapahtumiin tekemään tekniikkaa. Aukeavatko ammattikorkeakoulun ovet hänelle, se selviää heinäkuun alussa.
− Vähän jännittää, mutta Herran haltuun.

Kansanlähetysopiston syksyllä 2023 alkavalla Tapahtumatuotannon linjalla opiskelijat voivat syventyä tapahtumatekniikkaan tai tapahtumatuotantoon. Danielin mielestä se on oikeasti aika hyvä juttu.
− Seurakunnat on tosi hyvä aloituspaikka tekniikkatyöhön. Tiedän muitakin tyyppejä, jotka on ponnistaneet seurakunnista. Ne on matalan kynnyksen aloituspiste, mutta mahdollisuus rakentaa uraa. Varsinkin sellaiselle ihmiselle, joka kokee tuon puolen palvelutyön omakseen, se on tosi hyvä.

Alalla on Danielin käsityksen mukaan hyvät työllistymismahdollisuudet.
− Tapahtumia järjestetään tosi paljon, ja olen kuullut, että tällä hetkellä olisi pulaa työntekijöistä, ainakin jos on taitava.

Teksti: Anne Lepikko
Kuvat: Minttu Manninen

 

 

Tue opiston työtä

Opiskelu Kansanlähetysopistossa on monille nuorille ja aikuisille elämän parasta aikaa. Evankeliumi on tänäänkin Jumalan voima jokaisen kristityn elämässä.
Tue opiston toimintaa ja lahjoita oheisesta painikkeesta tai suoraan pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Opiston viitenumero on 40002.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This