Lähetystyön takahuone: Johtajuus

3.6.2021

”Opiskelin  Vaasan yliopistossa johtamista. Olin siellä vähän tällainen ”ufo” siinä ryhmässä, kun sanoin olevani Siperian rovasti. Nämä ihmiset, jotka oli liike-elämän johtajia, ei oikein tienneet, mihin lokeroon minut olisi laitettu. Sitten tehtiin harjoitustöitä ja mietittiin, miten Inkerin kirkkoa johdettiin. Oli hienoa huomata, että nämä bisneksessä olevat johtajat totesivat: ’Voi vitsi, teillä on selkeä missio!'”
– Juha Saari, pastori ja lähetystyöntekijä

”Lähetystyössähän on suuri etu, että siinä on erittäin vahva visio, joka on annettu kaksituhatta vuotta sitten. Ja sillähän voi inspiroida ihmisiä ja joukkoja. Ja niin onkin tehty. Esimerkiksi milleniaalit hakevat työlleen tarkoituksellisuutta; heidän pitää nähdä, että yrityksellä on jokin iso visio ja tarkoitus. Kaikki yritykset miettii nyt, mikä on se heidän iso visio tai missio. Lähetystyö on aika selkeä missio.”
– Tomio Pihkala, johtaja yritysmaailmassa

”Harvemmin yksi ihminen on sellainen, joka tuo järjestöön kaiken mahdollisen. Superihmisiäkin löytyy, mutta useimmiten tarvitaan monenlaista osaamista. Johtajuus pitää sillä tavalla jakaa, jotta saadaan kokonaisuus pakettiin. Sanotaan, että hyvä johtaja pitää huolta, että ympärillä on häntä itseään fiksumpia ihmisiä.”
– Hanna Lindberg, Kylväjän apulaislähetysjohtaja

Share This