Lähetyksen keihäänkärki

2.7.2020

Tahdomme olla mukana siinä, minkä Jumala siunaa!  Ylösnousseen Jeesuksen antama lähetyskäsky velvoittaa koko kristillistä seurakuntaa ja sen jokaista jäsentä kaikkina aikoina. Kansanlähetys on lähetysherätysliike, jonka tarkoituksena on edistää Jumalan valtakunnan leviämistä sekä oman kansamme että muiden kansojen keskuudessa.

Lähetystyöllämme on neljä painopistettä: Ilman Messiasta olevat, ilman evankeliumia olevat, ilman Raamattua olevat ja ilman vapautta olevat. Missiotamme suuntaa sitoutuminen kokonaisvaltaiseen työnäkyyn, jossa ensisijaisena on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta 

Omalla kielellä kuultu evankeliumi on syvimmiltään myös seurakunnan kasvun pohja ja perusta.

Raamatunkäännöstyö on tiimityötä, jossa tarvitaan laaja-alaista ja moniammatillista osaamista. Raamatunkäännöstyön työntekijämme palvelevat pitkäjänteisesti olosuhteissa, joista ei voi turvallisuussyistä julkisesti paljon kertoa.  

Raamatunkäännöstyössä kyse on enemmän ja syvemmästä kuin kirjan kääntämisestä. Omalla kielellä kuultu evankeliumi on syvimmiltään myös seurakunnan kasvun pohja ja perusta. Saamme laulaa, rukoilla ja kuulla anteeksiantamuksen sanan äidinkielellä. Tahdomme, että kukaan ei jää kielen tai kulttuurin takia Jumalan valtakunnan ulkopuolelle. 

Raamattu on käännetty useammalle kielelle kuin mikään muu kirja. Silti noin 300 miljoonaa ihmistä elää yhä ilman omankielistä Raamattua. Heitä on paljon esimerkiksi Aasiassa, Kaukasuksen alueella ja Keski-Afrikassa. Koko Raamattu on käännetty lähes 700 kielelle, Uusi testamentti lähes 1550 kielelle ja jokin osa Raamatusta on julkaistu 1133 kielellä. Käännöstyö jatkuu joka päivä lukuisten kristittyjen yhteisellä ponnistuksella. Meitä yhdistää yhteinen näky ja päämäärä: 

Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä: ”Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!” Kaikki enkelit seisoivat valtaistuimen, vanhinten ja neljän olennon ympärillä, ja he heittäytyivät kasvoilleen valtaistuimen eteen ja osoittivat Jumalalle kunnioitustaan sanoen: ”Aamen. Ylistys ja kirkkaus, viisaus, kiitos, kunnia, valta ja voima meidän Jumalallemme aina ja ikuisesti! Aamen.”
(Ilm. 7:9–12) 
 


Teijo Peltola

kirjoittaja on Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja.

Kuva: Sanna Myllärinen
Kirjoitus on julkaistu Suuressa mukana -lehdessä 2/2020.

 

 

 

 

Share This