“Lähettäjänä olo on upea mahdollisuus olla tärkeä osa lähetystyötä”

26.5.2021

Helsinkiläinen Vilja Laxenius on opiskellut Kansanlähetysopistossa Ryttylässä raamattu-, palvelutyö- ja apologialinjoilla.

− Opiskeluaikana näin, miten suurella sydämellä opistolla ja Kansanlähetyksessä tehdään työtä ja opetetaan. Sain tutustua ihaniin lähetyslinjalaisiin ja joistakin heistä tuli läheisiä ystäviä. Oli hyvin luonnollista ja etuoikeutettua liittyä heidän lähettäjätiiminsä sekä myös erään opettajani lähettäjäksi.

Lähettäjänä olo on Viljan mukaan upea mahdollisuus olla tärkeä osa lähetystyötä.

− Kun itse en voi lähteä lähetystyöhön, enkä myöskään ole hengellisen työn tekijä, voin tukea niitä, jotka siihen on kutsuttu. Saan tehdä lähetystyötä siunaamalla heidän työtään.

Lähettäjänä Vilja on saanut valtavasti iloa ja ymmärrystä eri maissa tehtävästä lähetystyöstä sekä Kansanlähetysopiston elämästä ja opetuksesta.

− Lähettien uutiskirjeet ovat ihania ja tärkeitä. Oikeastaan ne ovat koko lähettäjänä olon suola, sillä sitä kautta tiedän, missä olen mukana. Parasta kirjeissä on niiden hengellinen anti, kuten raamatunkohdat ja lähetin hengelliset pohdiskelut. Niistä huomaa, miten Jumala kuljettaa meistä jokaista hyvin erilaisia polkuja, pysyen silti vahvasti rinnalla.

Kiitollisuus kutsumuksesta

Rukousta Vilja pitää oman elämänsä kutsumuksena numero yksi.

− Se on lahja, josta olen Jumalalle valtavan kiitollinen. Luulenpa, että rukoilisimme vielä enemmän, jos näkisimme konkreettisesti, miten suuri vaikutus rukouksella on.

Saamistaan rukousvastauksista Vilja voisi omien sanojensa mukaan kirjoittaa kokonaisen kirjan.

− Parasta rukousvastauksissa on ollut se, että Jumala on suuressa viisaudessaan ymmärtänyt minua paljon paremmin sen, mikä milloinkin on ollut parasta minulle tai niille, joiden puolesta olen rukoillut. Nykyään osaan useammin lisätä rukousten loppuun “Tapahtukoon Sinun tahtosi, eikä minun”.

Vilja näkee rukouksen tärkeimpänä tehtävänä myös lähettäjänä toimiessaan.

− Lähetit tarvitsevat rukousta ja taloudellista tukea, mutta eri ihmisillä on erilainen kutsu ja resurssit. Omasta antaminen voi yhdelle tarkoittaa rahaa, toiselle aikaa ja jollekin omien lahjojen käyttämistä toisten hyväksi.

Vilja suosittelee lämpimästi lähettäjäksi liittymistä.

− Voikohan olla enää helpompaa tapaa olla mukana Jumalan antamassa lähetyskäskyssä?

Jumala on ainoa turvamme

Lempiraamatunkohta kiteyttää Viljalle sen, mitä hänellä on Jeesuksessa.

– Kaikki se, millä loppujen lopuksi on todellista merkitystä. Se puhuttelee minua myös erityisesti siksi, että kamppailen kroonisen vaikeahkon sairauden kanssa jokapäiväisessä elämässäni, Vilja kertoo.

”Kuitenkin minä saan aina olla luonasi, sinä pidät kädestäni kiinni. Sinä johdatat minua tahtosi mukaan, ja viimein sinä nostat minut kunniaan. Taivaassa minulla on sinut, sinä olet ainoa turvani maan päällä. Vaikka ruumiini ja sieluni nääntyy, Jumala on kallioni, minun osani iankaikkisesti.” Psalmi 73:23–26

Teksti: Marja Neuvonen
Kuva: Milja Peuramäki

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 2/2021, joka ilmestyi 6.5.2021.

***

Tule mukaan lähettäjäksi

Haluaisitko liittyä Kansanlähetyksen työntekijän lähettäjäksi?

Tutustu kotimaantyöntekijöihin >>tästä ja lähetystyöntekijöihin >>tästä.

Klikkaamalla nimestä voit lukea koko esittelytekstin, tilata työntekijän uutiskirjeen sähköpostiisi ja tukea työtä taloudellisesti. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuussa ja se sisältää työntekijän tuoreimmat kuulumiset ja rukousaiheet.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Share This