Kipuun asti rehellistä lähetyshistoriaa – Kutsumus julkaistaan Kansanlähetyspäivillä perjantaina 7.7.

6.7.2023
Kirjailija Danielle Miettinen. Kuva: Katariina Miettinen
Kirjailija Danielle Miettinen on haastateltavana Kutsumus-kirjan julkistamistilaisuudessa. Kuva: Katariina Miettinen

Kutsumus on teos, joka tuo lukijoiden ulottuville aiemmin tallentamatonta lähetyshistoriaa seitsemältä vuosikymmeneltä. Kirjan kirjoittanut Danielle Miettinen kiittää Kansanlähetystä ja haastattelemiaan lähetystyöntekijöitä rohkeudesta käsitellä menneisyytensä kipukohtia.
”Koin kirjaa kirjoittaessani, että Jumalan armo on kirkas juuri siellä, missä ihminen ei enää jaksa eikä pysty luomaan itsestään toivomaansa kuvaa”, Miettinen toteaa.
Kutsumus-kirjan julkistamisjuhlaa vietetään perjantaina 7. heinäkuuta kello 17.30 alkavassa tilaisuudessa. Sitä voi seurata myös KL-mediasta ja Youtubesta. Mukana on kirjailijan lisäksi teoksessa haastateltuja lähetystyöntekijöitä. Heidän tarinansa näyttävät, millaiset tekijät synnyttävät kutsun lähetystyöhön ja miten kutsumus muokkaa minuutta. Entä kuka auttaa, kun tulee kriisi ja voimat loppuvat? Mistä rakentuu raamattukuriirin uusi identiteetti, kun rautaesirippu repeää? Kuka ottaa kopin, kun väsähtäneen raamatunkääntäjän tekee mieli kävellä rekan alle?

Muutoksentekijöitä muuttuvaan maailmaan

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela pitää kirjaa antoisana ikkunana maisemaan, jossa Suomen Ev.lut. Kansanlähetys on toteuttanut Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä 55 vuoden ajan.
”Olemme koonneet teokseen myös uusia tilastoja. Toivomme, että ne auttavat ymmärtämään työmme laajuuden ja lähetystyöhön liittyvän jatkuvan muutoksen”, Nummela sanoo.
Hän muistuttaa, että Jeesuksen antama lähetyskäsky on vielä kesken. ”Tämän kirjan tavoitteena on kiittää ja rohkaista niitä, jotka ovat jo pitkään olleet mukana. Rukoilemme myös, että näiden sivujen äärellä monet uudet ihmiset innostuisivat mukaan suureen tehtävään julistaa evankeliumia kotipihalta maailmaan ääriin saakka.”

Kirjan on julkaissut Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie ja sitä on myynnissä Kansanlähetyspäivien kirjateltassa.

***

Lahjoita Kansanlähetyspäivien valmisteluihin

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille:
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This