Kummilapsiprojektit jatkuvat Etiopiassa

22.4.2022

Kansanlähetys on tehnyt Etiopiassa mittavaa kummilapsityötä vuodesta 2007 asti. Projektit toimivat neljällä paikkakunnalla Jimman maakunnan alueella: Agarossa, Bongassa, Limussa ja Sokorussa. Yhteensä toiminnalla tuetaan suoraan 440 lasta sekä sen lisäksi heidän huoltajiaan ja perheitään.

Kummilapsityö on toiminut suunnitellusti, vaikka viime vuodet ovat olleet haastavia Etiopian valtiolle lukuisien maan sisäisten levottomuuksien vuoksi sekä liittovaltion ja Tigrayn osavaltion välisen sodan vuoksi Pohjois-Etiopiassa. Näillä levottomuuksilla ei ole ollut suoranaista vaikutusta projektipaikkakunnilla, mutta välillisiä vaikutuksia kylläkin. Esimerkiksi kaikkien tuotteiden hinnat ovat nousseet merkittävästi, ja se vaikuttaa myös projektien talouteen ja siihen, kuinka lasten ja nuorten elämää voidaan tukea suunnitelmien mukaan.

Mekane Yesus kirkon Jimman alueen kehitysyhteistyöosaston johtaja Ato Israel kotikäynnillä kummilapsen äidin luona.
Mekane Yesus -kirkon Jimman alueen kehitysyhteistyöosaston johtaja Ato Israel kotikäynnillä kummilapsen äidin luona. Kuva: Mika Lehtinen

 

Kuvassa yhdessä äitinsä kanssa oleva Nebiat on ollut mukana kummiprojektissa jo alakoulusta asti ja on juuri saanut lukio-opintonsa päätökseen. Tulevana syksynä hän aloittaa lääketieteen opintonsa valtion yliopistossa. Kuva: Mika Lehtinen
Kuvassa yhdessä äitinsä kanssa oleva Nebiat on ollut mukana kummiprojektissa jo alakoulusta asti ja on juuri saanut lukio-opintonsa päätökseen. Tulevana syksynä hän aloittaa lääketieteen opintonsa valtion yliopistossa. Kuva: Mika Lehtinen

Eri paikkakunnilla osa kummilapsiprojektiin kuuluneista 18-vuotiaista nuorista miehistä on liittynyt valtion armeijaan paremman toimeentulon toivossa. Tämä osaltaan kuvaa todellisuutta, jossa moni nuori elää elämäänsä Etiopiassa. Työttömiä on paljon, ja kaikilla lapsilla ei ole mahdollisuutta jatko-opintoihin.

Lisäksi korona keskeytti lasten ja nuorten koulunkäynnin epidemian pahimmissa vaiheissa. Tällä hetkellä koulut toimivat taas normaalisti ja kaikki kummilapset käyvät koulua. Tämä on tärkeä seikka lasten elämässä, koska heidän lähtökohtansa ovat sen verran heikkoja, että ilman projektien ja suomalaisten kummien tukea heillä ei olisi muuta mahdollisuutta käydä koulua siten, että heidän koulunkäyntiään seurataan ja tuetaan.

Projektit ovat myös olleet eri paikkakunnilla todistuksena kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta. Mekane Yesus -seurakunnnat haluavat toimia oman paikkakuntansa parhaaksi ja auttaa niitä lapsia ja nuoria, joiden elämäntilanne köyhyyden tähden on heikko.

Mika Lehtinen
kummilapsiprojektien hankekoordinaattori

 

Tue työtä

Voit tukea Etiopian kummilasten koulunkäyntiä yleiskannatuksena oheisen lahjoituspainikkeen kautta tai jollekin seuraavista Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tileistä viitenumerolla 70894:
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08

Voit lahjoittaa helposti myös MobilePayllä, 37850, kommenttikenttään: kummilapset.

Lämmin kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This