Kansanlähetyksen kesäaktiot suuntaavat kotimaahan ja Itä-Eurooppaan

13.2.2023

Kansanlähetys järjestää kesällä 2023 kolme aktiota, joista kaksi järjestetään Suomessa ja yksi Itä-Euroopan muslimialueella*. Aktio on ikimuistoinen kokemus ja hieno tapa laittaa itseään likoon Jumalan valtakunnan työssä. ”Jumalan suunnitelma on, että jokainen ihminen saisi kuulla Jeesuksesta ja tulla tuntemaan hänet henkilökohtaisena Vapahtajanaan. Tätä ilosanomaa julistamaan Hän kutsuu kaikenikäisiä Jumalan lapsia”, Kansanlähetyksen juniori- ja nuorisotyön aluekoordinaattori Toni Kokkonen sanoo.

Korkeanpaikanleiriltä kohti seikkailuja

Ryttylässä järjestetään kaikille kesän aktioihin osallistuville Korkeanpaikanleiri 26.–28. toukokuuta 2023. Koulutusviikonlopun aikana nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat käytännön varustusta tulevaan.

Aktioista kaksi suuntautuu kotimaahan. Ensimmäinen toteutetaan Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella, jonne siirrytään Ryttylästä 26. kesäkuuta. ”Vanhempi väki muistaa varmaankin, millaista aktioissa oli. Tavoitteena on nytkin, että nuoret voisivat saada kokemuksia evankeliumin ilosta, ihmeellisistä rukousvastauksista, yhdessä tekemisen hauskuudesta, ystävyydestä ja Jumalan yllätyksistä”  Kokkonen kertoo.

Aktio päättyy 9. heinäkuuta Ryttylässä.

Toinen aktio alkaa 7.–9.7. Kansanlähetyspäiviltä, jonka jälkeen tiimi lähtee Kainuuseen Raatteen erämaahaan kristilliseen majataloon. Siellä tiimi palvelee käytännön tehtävissä myynnissä, siivouksessa, huoltotoimenpiteissä, kohtaa turisteja ja jakaa evankeliumia. Suunnitelmissa on myös evankeliointireissut joko Kajaaniin tai Suomussalmelle tai molempiin. Aktio päättyy 16. heinäkuuta.

Ikäraja kotimaan aktioon on 16–25 vuotta. Alaikäisellä pitää olla huoltajan lupa. Aktion hinta 70 € / hlö.

Ilmoittautumaan pääsee täältä.

aktiolaisia
Kansanlähetyksen aktioilla on Kirsti Malmin tutkimuksen mukaan ollut suuri vaikutus niihin osallistuneiden nuorten elämään ja tulevaisuuteen. Kuvassa kesän 2022 aktiolaisia vetäjineen. Kuva: Yhteistyöjärjestön kuva-arkisto

Ulkomaanaktiossa on suuntana Itä-Eurooppa

Kansanlähetys lähettää tiimin lyhytaikaiseen lähetystyöhön Itä-Euroopan muslimialueelle. Aktio toteutetaan viikoilla 24–27. Aktiotiimin vastaanottajana toimii Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Anu sekä maassa toimiva yhteistyöjärjestö Pioneers.

Tiimi pääsee tutustumaan monikulttuuriseen työyhteisöön ja perehtymään sen tapaan toteuttaa lähetyskäskyä. ”Aktiossa saat kasvaa suhteessasi Jeesukseen, oppia itsestäsi ja tiimikavereistasi, tutustua uusiin ihmisiin, löytää lahjojasi, oppia uutta kieltä ja kulttuuria, palvella paikallisia ihmisiä, rohkaista esimerkilläsi maan uskovia, oppia monikulttuurisesta tiimityöstä ja ehkä löytää oman kutsumuksesi lähetystyössä. Tärkeintä on kuitenkin, että saat elää todeksi Jumalan suunnitelmaa maailman tavoittamisesta evankeliumilla.”

Ulkomaan aktion alaikärajana on 18 vuotta.

Aktion hinta on 449 euroa/hlö. Matkan hintaan voi saada avustusta esimerkiksi paikallisseurakunnalta tai paikalliselta kansanlähetyspiiriltä. Nuorten Maailma voi myös auttaa järjestämään varainhankintakampanjan. Ota rohkeasti yhteyttä Toniin ja kysy lisää!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

*Turvallisuussyistä maan nimeä ei julkaista tässä yhteydessä.

Artikkelikuva: Yhteistyöjärjestön kesän 2022 aktiosta.

Toim. Anne Lepikko

Lahjoita kesän 2023 aktioiden järjestelykuluihin

Kesän 2023 aktioiden osallistumismaksut pidetään mahdollisimman matalina, jotta nuoret voisivat halutessaan päästä mukaan taloudellisista rajoitteista huolimatta. Hinta ei kata kaikkia kustannuksia.

Tue Kansanlähetyksen aktiotoimintaa. Voit lahjoittaa tämän sivun alaosassa olevalla lahjoituspainikkeella tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70399 Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This