Katastrofin keskellä ihmiset auttoivat toisiaan

28.11.2018

Syyskuussa 2018 Jono Ogessa, Indonesiassa, 7,5 magnitudin maanjäristys ja tsunami tekivät tuhoa aiheuttaen koko maaperän vettymisen. Onnettomuudessa kuolleiden lukumäärä oli vähintäänkin 1 200. Katastrofi tuhosi myös paikallisen kirkon koulutuskeskuksen. Pastori Alexander, joka on Wycliffe Raamatunkääntäjien yhteistyökumppani Indonesiassa, kertoo tapahtumista:

”Tuona onnettomuuspäivänä minä ja vaimoni ajauduimme maanvyöryn keskelle. Olimme rintaamme myöten mutavirrassa, kun lähellä oleva talo alkoi kallistua meihin päin. Samassa selkääni osui puu, joka iski minut eteenpäin, pois romahtavan talon alta. Tämän johdosta pystyin auttamaan vaimoani ja nostamaan hänet syrjään upottavasta mutavirrasta.

Päästyäni pois mudasta kiiruhdin koulutuskeskukselle ja autoin useita lapsia turvaan. Näin monien lasten kuolevan. Myöhemmin joukko läheisen kylän asukkaita auttoi meitä pääsemään suojaan kylän moskeijaan. Nämä muslimit välittivät meille näin käytännössä Jumalan apua.”

Tällaista kiitollisuudenvelkaa auttajia kohtaan pidetään indonesialaisessa kulttuurissa erittäin tärkeänä. Se on todennäköisesti hyvä perusta pastorin ja auttajien kumppanuudelle tulevina vuosina.

Tämän artikkelin video on tekstitetty englanniksi. Saat tekstityksen näkyviin videon alalaidan palkista, vasemmanpuoleisesta painikkeesta.

 

Tule mukaan!

  • Tutustu raamatunkäännöstyössä oleviin työntekijöihimme.
  • Rukoile raamatunkäännöstyön puolesta.
  • Lahjoita raamatunkäännöstyöhön: FI83 2070 1800 0283 25 ja viite 79002 (Raamatunkäännöstyö). Saaja: Suomen Ev. lut. Kansanlähetys

Lämmin kiitos esirukouksestasi ja tuestasi!

Share This