Kansanlähetyspäivillä kuitattiin kokoontumisvelkaa Ryttylässä ja verkossa

3.7.2022

Tänä viikonloppuna Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä päästiin iloitsemaan hengellisten kesäjuhlien annista ja ystävien tapaamisesta.

Erilaiset digitaalisen viestinnän muodot antoivat yleisölle vaihtoehtoja seurata ohjelmaa eri medioiden kautta.
− Olemme suoratoistaneet eli striimanneet Kansanlähetyspäivien pääohjelman Youtube-kanavallamme vuodesta 2014 lähtien, tapahtumatuottaja Tode Jurvanen kertoo.

Sunnuntai-iltapäivään mennessä Kansanlähetyspäivien kanavalla Youtubessa oli liki 20 000 katselukertaa. Parhaimmillaan lähetystä on katsottu 577 päätteeltä yhtä aikaa. Ensimmäistä lähetystä on katsottu sunnuntaihin mennessä jo yli 4 000 kertaa. Viikonlopun aikana ohjelmaa pystyi seuraamaan myös Radio Dein kautta ja joitain ohjelmaosuuksia on julkaistu myös eri podcast-alustoilla. Kansanlähetyspäivien kävijämäärä Lähetyskeskuksessa Ryttylässä oli arviolta 7 000.

Kansanlähetyspäivillä toimi erilaisissa talkootehtävissä noin 150 vapaaehtoista vastuunkantajaa. Todellinen tarve olisi ollut vähintään 250, mutta pienemmän yleisömäärän vuoksi käytännön järjestelyt sujuivat kuitenkin olosuhteisiin nähden kiitettävästi.
− Olemme kiitollisia jokaisesta talkoolaisesta ja arvostamme heidän panostaan tapahtuman järjestämisessä. He ovat tehneet erittäin ison työn tapahtuman eteen, tapahtumakoordinaattori Salla Leppänen kiittelee.

Myös lähetysjohtaja Daniel Nummela kiitti loppupuheenvuorossaan kaikkia vapaaehtoisia, jotka ovat moninaisissa tehtävissä mukana. Hän tunnusti, että näihin Kansanlähetyspäiviin liittyi ennalta enemmän jännitystä, koska kaksi vuotta on jäänyt väliin kokoontumisrajoitusten vuoksi. Järjestettäessä ei voitu tietää, uskaltavatko ihmiset tulla yhteen. Nummela iloitsi kuitenkin siitä, että tapahtumasta tuli fantastisen hieno.
− Olemme kuulleet rukiista Jumalan sanaa, uskomatonta musiikkia, erilaisia kanavia ja kohdanneet toisiamme. Uskon, että kohtaamiset ovat olleet meille kaikille merkittäviä. Kiitetään Jumalaa, joka on tämän kaiken meille mahdollistanut.

Käy katsomassa kuvia Kansanlähetyspäiviltä täältä.

Kuva: Yleisö sai nauttia Kansanlähetyspäivillä monista upeista musiikkiesityksistä. Kuva lauantai-illalta lauluyhtye Rajattoman esiintyessä teltalla. Kuvaaja: Philippe Gueissaz

Teksti: Anne Lepikko

Tue Kansanlähetyspäiviä

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille.
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This