Kansanlähetyspäivillä iloittiin yhteydestä

9.7.2023

Kansanlähetyspäivät Ryttylässä päättyivät sunnuntaina 9. heinäkuuta Kaiken ikäisten kiitosjuhlaan. Aihetta kiitokseen onkin, sillä tapahtuma kokosi viikonlopun aikana Lähetyskeskuksen alueelle ennätysmäiset 12.100 kävijää. Lähetysjohtaja Daniel Nummela totesi, että lauantaina parkkipaikoilla oli ollut yli kaksi tuhatta autoa.
− Ihmisethän sen juhlan tekevät, hän sanoi kiittäessään talkoolaisia ja osallistujia.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kansanlähetyspäivien parkkitilat täyttyivät lauantaina. Kuva: Storyframe, Marianna Mäkiniemi
Kansanlähetyspäivien parkkitilat täyttyivät lauantaina. Kuva: Storyframe, Marianna Mäkiniemi

Päivien johtaja Sanna Myllärinen on syvästi kiitollinen ja iloinen onnistuneesta viikonlopusta.
− Kun olen keskustellut ihmisten kanssa, on tullut selväksi, että korona-ajan pelot ovat menneet ohitse ja ihmiset ovat ennen kaikkea tulleet kohtaamaan toisiaan. Jotkut ovat sanoneet, että ovat nyt tavanneet tuttuja vuosien tauon jälkeen.

Lähetyskeskuksen aluetta on kehitetty vuosien saatossa vastaamaan juhlayleisön tarpeita. Kartanoalueen historiallisissa puitteissa on monenlaisia, eri ikäryhmiä palvelevia tiloja, joissa voi viettää aikaa ja osallistua ohjelmaan. Esimerkiksi lasten leikkipuistossa oli pomppulinnojen vierellä iso näyttö, josta vanhemmat pystyivät seuraamaan ohjelmaa, samalla kun lapset pitivät hauskaa.

Vaikka kävijämäärä toi tapahtumajärjestäjille haasteita, ihmiset olivat Myllärisen havaintojen mukaan hyvällä mielellä. Ainoa kehittämiskohde ensi vuotta ajatellen on hänen mielestään se, että yleisöä kiinnostavien puhujien, kuten Päivi Räsänen ja Tapio Puolimatka, tulee esiintyä päälavalla.
− Heidän tämänvuotisen paneelikeskustelunsa saavat onneksi äänitteenä nekin, jotka eivät lauantaina mahtuneet pienemmän puhelavan yleisöön, Sanna Myllärinen kertoo.

Kansanlähetyspäiviä pystyi seuraamaan myös sekä Youtubesta että KL-media-sivuilta ja Radio Patmoksen lyhytaikaisella luvalla toimivalta radiotaajuudelta. Yleisöltä saatiin myönteistä palautetta tekniikan toimivuudesta.
− Hyvä juhla on siellä. Puheet koskettavia ja ajankohtaisia. Ihan kuin itsekin olisi siellä paikalla, kun näkee kaiken, kirjoitti yksi tyytyväinen seuraaja.

Lauantaina lähetysjohtaja Daniel Nummela, Mekane Yesus -kirkon presidentti Yonas Yigezu, liittohallituksen puheenjohtaja Regina Leppänen, rehtori Niilo Räsänen sekä apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola siunasivat matkaan viisitoista lähetystyöntekijää ja heidän lapsiaan. Näistä neljä suuntaa Japaniin, yhdeksän maahanmuuttajatyöhön eri puolille Eurooppaa ja Etu-Aasiaa sekä kaksi Lähi-itään.

Matkaan siunatut lähetit:

Yamaguchi Johanna, Shuhei ja lapset, Japani
Markus, Heidi ja lapset, pakolaistyö Kreikka
Mikko, koulutustyö Etu-Aasiassa ja Inkerin kirkon työyhteydessä Kelton teologisessa instituutissa.
Mikko, Miia ja lapset, Lähi-itä
Vilmalotta, maahanmuuttajatyö Eurooppa
Kaarina ja Pekka, Etu-Aasia
Ari, Etu-Aasia
Antti, Laura ja lapset, maahanmuuttajatyö Eurooppa
Palmu, Lauri, Asako ja Aimi, Japani

Kansanlähetyspäiviä vietetään ensi vuonna 5.–7.7.2024 Ryttylässä. Teemana on Jeesuksesta laulan. Päivien johtajina toimivat Heini ja Juhani Mäkilä sekä Eevi Seppänen ja Mikael Vuorenmaa.

Teksti: Anne Lepikko
Kuvat: Storyframe, Marianna Mäkiniemi

Valokuvia, tiedotteita sekä puheita on julkaistu Kansanlähetyspäivien kotisivuilla täällä: https://kansanlahetyspaivat.fi/info/ammattilaisille/media/

Kansanlähetyspäivien soittolista on Youtubessa: https://www.youtube.com/playlist?list=PL2_W3aaKw-SVqKAPUQ4JJOQd5ijwgstEQ

KLP-sisältöjä voi katsoa ja kuunnella myös KL-mediassa täällä: https://www.klmedia.fi/

Puheita voi tilata CD-muodossa tai muistitikulla MP-3-tallenteena osoitteesta papupoukama@gmail.com tai puh. 040 5070655, Hernesniemi.

 

 

 

Lahjoita Kansanlähetyspäivien järjestelyihin

Voit tukea Kansanlähetyspäivien valmisteluja oheisen painikkeen kautta tai tilisiirrolla jollekin Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille:
NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
OP: FI14 5043 1920 0034 52
DANSKE BANK: FI 83 8000 1501 5451 08
Käytä tapahtuman viitenumeroa 55107.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This