Kansanlähetys tukee yhteistyökumppaneitaan Lähi-idässä

4.1.2024

Tutustu kolmeen Kansanlähetyksen yhteistyökumppaniin ja heidän tuen tarpeisiinsa Lähi-idässä. Kansanlähetys tukee näitä toimijoita taloudellisesti.

Makor HaTikvah -koulu

Makor HaTikvah, messiaaninen peruskoulu Jerusalemissa. Kuva: Makor HaTikvah -koulun arkisto
Makor HaTikvah tarkoittaa toivon lähdettä. Kuva: Makor HaTikvah -koulun arkisto

Makor HaTikvah on 140 oppilaan messiaaninen peruskoulu Jerusalemin keskustassa. Koulun oppilaat ovat paikallisia messiaanisten juutalaisten perheiden lapsia ja maassa asuvien ulkomaisten kristittyjen perheiden lapsia. Makor HaTikvah on ainoa valtion hyväksymä messiaaninen koulu Israelin koko historiassa.

Koulu toivoo tukea stipendeihin muutamille ukrainanjuutalaisille perheille, jotka pakenivat sotaa ja tulivat mukaan kouluun viime vuonna. Tukea tarvitaan viiden oppilaan lukukausimaksuihin.

Netivah-järjestö

Joel Goldberg on Netivah-järjestön perustaja ja johtaja.Järjestön työ tukee messiaanisen yhteisön kasvua ja kehitystä Israelissa. Kuva: Netivahin arkisto
Joel Goldberg on Netivah-järjestön perustaja ja johtaja. Järjestö edistää messiaanisen yhteisön kasvua ja kehitystä Israelissa. Kuva: Netivahin arkisto

Netivah eli suomeksi Polku järjestää nuorille tapahtumia, jotka tukevat nuorten hengellistä kasvua ja kannustavat heitä toimimaan aktiivijäseninä omissa seurakunnissaan. Järjestö palvelee myös seurakuntien nuorisotyöntekijöitä heille suunnatuilla koulutuksilla. Lisäksi Netivah pitää uskoville nuorille armeijaan valmistavia kursseja.

Apua ja opastusta nuorille tarjotaan myös Hot-line-palvelulla, johon he voivat soittaa tai ottaa yhteyttä sosiaalisen median kautta. Netivah haluaa opettaa nuorille uskovien yhteyttä jo varhaisesta iästä lähtien. Järjestön nuorisotapahtumissa on mukana erikielisiä nuoria, muun muassa kristittyjä arabeja. Tilaisuudet tulkataan paikan päällä englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.

Netivah toivoo tukea tapahtumissa tarvittavan tulkkausjärjestelmän ja sen lähettimien uusimiseen. Myös osa äänentoistolaitteistosta kaipaa korjausta tai uusimista. Lisäksi toiveena on saada hankittua neuvotteluhuoneeseen uusi tietokone uudella käyttöjärjestelmällä.

Caspari-keskus

Caspari-keskus Jerusalemissa. Kuva: SEKL:n arkisto
Caspari-keskus sijaitsee Jerusalemissa. Kuva: SEKL:n arkisto

Caspari on Raamattuun ja juutalaisuuteen keskittyvä opinto- ja tutkimuskeskus, joka tukee Jeesukseen uskovien juutalaisten yhteisöä Israelissa. Jerusalemissa sijaitseva keskus kouluttaa, opettaa ja rohkaisee messiaanisten seurakuntien vastuunkantajia sekä rivijäseniä. Yksi tärkeä työmuoto on sapatti- eli pyhäkoulu-seminaarit, joissa pyhäkoulunopettajat saavat koulutusta.

Toinen tärkeä puoli Casparin toimintaa on ulkomaalaisille vierailijoille suunnattu kansainvälinen koulutus, jossa keskitytään kristinuskon juutalaiseen taustaan. Näin keskus auttaa myös maailmanlaajuista kristillistä kirkkoa ymmärtämään syvemmin kristinuskon juutalaisia juuria ja messiaanista liikettä.

Caspari-keskus on aloittamassa uutta työmuotoa messiaanisten juutalaisperheiden parissa ja tarvitsee tähän tukea.

 

Teksti: Marja Neuvonen

***

Tule mukaan mahdollistamaan juutalaistyötämme

Lahja lähetykselle -keräyskuva. Joulukeräys juutalaistyölle. Kuva: SEKL arkisto

Tule kanssamme viemään hyvää sanomaa juutalaisille.

Iloitsemme siitä, että messiaanisten juutalaisten määrä Lähi-idässä on kasvussa. Rakennamme yhdessä heidän kanssaan Jumalan seurakuntaa ja viemme hyvää sanomaa eteenpäin.

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen. Näin olet mahdollistamassa työtämme juutalaisten parissa ja tukemassa messiaanisia seurakuntia sekä yhteistyökumppaneitamme Lähi-idässä.

Lahjoita helposti MobilePayn kautta, 22906.

Voit lahjoittaa myös nettipankissasi tämän sivun alaosassa olevan painikkeen kautta tai vaihtoehtoisesti pankissasi viitteellä 70438 tilille:

Nordea: FI83 2070 1800 0283 25,
OP: FI14 5043 1920 0034 52 tai
Danske Bank: FI 83 8000 1501 5451 08.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita Lahja lähetykselle -keräykseen

Oheisesta painikkeesta pääset lahjoittamaan keräykseen nettipankkisi kautta. Lämmin kiitos lahjastasi.

Lahjoita

Share This