Jumala puhuu äidinkieltäni 

1.7.2020

Kohtasin Raamatun sanoman ensimmäisen kerran henkilökohtaisesti, kun luin rippikoulussa lahjaksi saamaani Uutta testamenttia. Se puhutteli minua suuresti. Sain kokemuksen siitä, että on olemassa Jumala ja että hän puhuu minulle kirjan sivuillaLukeminen synnytti halun rukoilla ja etsiä Jumalaa. Löysin omakohtaisen kristillisen uskonvakaumuksen.  

Kokemus, että Jumala puhuu minulle Raamatun kirjojen kautta, on seurannut mukana koko elämäni ajanSe, että Jumala puhuu, on olennainen osa kristillistä käsitystä Jumalasta. Hän opettaa, varoittaa, lupaa ja lohduttaa tekemällä Raamatun sanan ja sanoman henkilökohtaiseksi ja puhuttelevaksi 

Raamatun opetukset ovat Jumalan opetuksia. Sen varoitukset ovat Jumalan varoituksia ja sen lupaukset Jumalan omia lupauksia ihmisille. 

Viime kädessä Raamattu saa arvovaltansa siitä, että se ei ole vain ihmisten ajatuksia Jumalasta vaan Jumalan omia sanoja ihmisille. Raamatun mittaamaton arvo ja merkitys ihmiskunnalle perustuu juuri tähän. Kirja välittää itsensä Jumalan puheen ihmiskunnalle, mutta tavallisella inhimillisellä kielellä kirjoitettuna. Raamatun opetukset ovat Jumalan opetuksia. Sen varoitukset ovat Jumalan varoituksia ja sen lupaukset Jumalan omia lupauksia ihmisille. 

Raamattu ei ole ainoastaan auktoriteetti; se on myös armonväline. Tämä tarkoittaa sitä, että Jumala ei Raamatun sanassa vain lupaa tiettyjä asioita, vaan että hän myös vaikuttaa omien sanojensa kautta ihmisessä sen, mitä hän lupaa. Pelkissä ihmissanoissa – niin vaikuttavia kuin ne voivatkin olla – ei ole sellaista luomisvoimaa kuin Jumalan sanassa. Jumala loi sanansa voimalla koko maailmankaikkeuden. Nyt hän luo meihin hengellistä elämää ja ylläpitää sitä – Sanansa voimalla. 

Paavali kirjoittaa Toisessa kirjeessä Timoteukselle: ”Olet myös jo lapsesta asti tuntenut pyhät kirjoitukset, jotka voivat antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen. (2. Tim. 3:15)  

Kirjeessä Roomalaisille hän puolestaan sanoo: ”Usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana.” (Room. 10:17)  

Usko voi siis syntyä sekä kirjoitetun että puhutun Jumalan sanan kauttaIhminen voi kuulla evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta puhuttuna tai lukea sen esimerkiksi jostakin kirjasta tai lehdestä. Tässä toivossa myös johdan päätoimittajana Uusi Tie -nimistä viikoittaista kristillistä lehteä, jossa jatkuvasti pidämme esillä Raamatun opetuksia kannanotoissa, opetuksissa ja haastatteluissa.  

Leif Nummela
kirjoittaja on Uusi Tie -lehden päätoimittaja.

kuva: Jenniina Nummela
Kirjoitus on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 2/2020.

 

 

 

Share This