Hyvä tahto auttaa vastasyntyneitä Soddossa

19.12.2019

Tämä vauveli syntyi keskellä yötä Etiopiassa Soddon sairaalassa huonokuntoisena ja hieman ennenaikaisena. Nyt muutaman päivän tehohoidon jälkeen hän voi päivä päivältä paremmin. Äiti on kuitenkin ollut niin kipeä, ettei ole päässyt vauvaansa hoitamaan.

Kenguruhoidossa vauvaa pidetään vaippasillaan aikuisen rintakehällä ihokontaktissa. Siinä keskosen syke, hengitys ja kehon lämmön säätely tasaantuvat paremmin ja siten toipuminen nopeutuu. Kenguruhoito auttaa myös kivun hoidossa ja edistää vauvan kasvua ja kehitystä.

Etiopiassa isät ovat kiinnostuneita lapsistaan, ja isompien lasten kanssa näkee hyvinkin huolehtivia isiä. Harvoin he kuitenkaan – ainakaan teho-osastolla – ottavat vauvoja syliin. Toissailtana kerroin tämän vastasyntyneen isälle kenguruhoidon hyödyistä, ja hän aloitti heti samana iltana hoitaa pienokaistaan.

Seuraavana aamuna hän kertoi innoissaan, kuinka oli yhteentoista asti yöllä pitänyt vauvaa sylissään, koska oli nähnyt vauvan nauttivan siitä niin paljon. Isä on aivan innoissaan siitä, että hänen hoidossaan vauva on alkanut näin reipastua. Hän on pitänyt esimerkillisesti tuntikausia kerrallaan vauvaa sylissään! Isän kanssa myös olemme rukoilleet yhdessä vauvan puolesta. Rukoileminen on hänelle aika uusi juttu, sillä hän on vastikään tullut kristityksi.

Hyvällä hoidolla ja rakkaudella saadaan paljon aikaan! Monilla lapsilla ei kuitenkaan ole näin rohkeita isiä, ja he tarvitsevat monenlaista muuta hoitoa.

Soddon sairaalasta puuttuu useita oleellisia, Euroopassa aivan tavallisia laitteita vastasyntyneiden hoitoon. Nyt Soddon sairaalalle on lahjoitettu laitteita, kuten valvontalaitteita ja keskoskaappeja, lahjana Suomesta. Keräämme varoja laitteiden lähettämiseen Suomesta Afrikkaan, joka maksaa 10 000€. Auta vauvoja ja perheitä ottamalla osaa kuljetuskustannuksiin! Voit lahjoittaa alla olevan painikkeen kautta tai Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille FI83 2070 1800 0283 25 viitteellä 77033. Kiitos lahjastasi!

Maria Karjalainen
vastasyntyneiden lasten lääkäri, neonatologi
Soddon sairaala, Etiopia

PS. Vauvalla on päällään suomalaisen kutoma nuttu.

Ota yhteyttä

Liity Maria Karjalaisen lähettäjätiimiin

Tue elintärkeiden laitteiden kuljetusta

Voit lahjoittaa alla olevan painikkeen kautta tai tilisiirrolla sivun alareunassa annetuin tilitiedoin viitteellä 77033. Kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This