Horevit Suomen-vierailulla: Kun mahdottomasta tuli mahdollista

31.12.2018

Saimme yllätysvieraaksemme venäläisen ystävämme Benjamin Horevin, hänen vaimonsa ja kaksi tytärtään. Benjamin on jo taivaan kotiin päässeen Mihail ”Misha” Horevin poika. Misha oli aikanaan yksi Neuvostoliiton maanalaisen kirkon johtajia, joka kärsi pitkät vankeustuomiot uskonsa tähden. Noina vainojen vuosina hän teki paljon työtä Kansanlähetyksen idäntyössä toimineen Pentti Heinilän ja monien muiden suomalaisten kanssa.

Benjamin Horevin perhe tuli vierailulle Suomeen, jotta hän voisi haastatella niitä suomalaisia, jotka olivat aikanaan tehneet työtä hänen isänsä kanssa, ja saisi näin tietää lisää isästään ja tämän elämäntyöstä. Saimme viettää yhdessä ikimuistoisen päivän.

Keskustellessamme Benjamin Horev kertoi meille erikoisesta tapauksesta Neuvostoliitossa. Sikäläinen kristitty mies oli lastannut autonsa perän täyteen Raamattuja, peittänyt ne viltillä ja lähtenyt viemään arvokasta lastiaan edelleen jaettavaksi. Ajettuaan aikansa mies huomasi, että bensa alkoi käydä vähiin. Lopulta auto pysähtyi ja mies jäi raamattukuormansa kanssa tien varteen.

Neuvostoliitossa oli tapa, että kun jonkun auto pysähtyi tien reunaan ja kuljettaja antoi toiselle autoilijalle pysähdysmerkin,  ohiajaja pysähtyi välittömästi.

Tämä mies nousi autostaan pysäyttämään ohi ajavaa autoa, mutta hänen yllätyksekseen se ei pysähtynyt vaan jatkoi matkaansa. Sama toistui usean auton kohdalla. Kukaan ei pysähtynyt auttamaan.

Pitkän ajan kuluttua paikalle saapui miliisiauto, ja se pysähtyi miehen viittilöidessä. Miliisit tiedustelivat kuskilta, mikä oli hätänä. Miehen kerrottua miliiseille, että bensa oli loppunut, nämä lupautuivat hinaamaan hänet bensa-asemalle. Hinausköysi kiinnitettiin autoon ja miliisit lähtivät vetämään raamattukuormaa.

Jonkin ajan kuluttua he tulivat paikkaan, jossa toiset miliisit pitivät suurta ratsiaa. Jokainen auto pysäytettiin tarkastusta varten. Tarkastuspisteellä ratsiaa pitävät miliisit aikoivat ensin pysäyttää hinauksessa olevan auton. Hinausköyden huomattuaan he kuitenkin viittoilivat kuljettajamiliisiä jatkamaan matkaansa.

Jonkin ajan kuluttua päästiin bensa-asemalle. Miliisit irrottivat hinausköyden ja jatkoivat matkaansa. Kristitty mies kertoi myöhemmin, että hän ei olisi mitenkään voinut päästä ajamalla läpi tarkistuspisteestä. Näin Jumala oli varjellut hänen matkansa ja mies sai Raamatut turvallisesti perille.

Usein elämässä on niin, että vasta sitten kun omat mahdollisuutemme loppuvat, Jumalan mahdollisuudet alkavat.

Turvallisuussyistä emme voi julkaista kirjoittajan nimeä. Kansanlähetys on auttanut vainottuja kristittyjä koko olemassaolonsa ajan. Painatamme ja levitämme edelleen Raamattuja, Uusia testamentteja ja muuta hengellistä kirjallisuutta eri kielillä.

Tule mukaan tukemaan vainottuja kristittyjä!http://suuressamukana.fi/horevin-perhe-kavi-suomessa-kuulemassa-lisaa-mihael-horevin-elamantyosta-kun-mahdottomasta-tuli-mahdollista/

Share This