Henna Männistö Kansanlähetysopistolla: parasta ovat toiset opiskelijat ja hengellisyyden jakaminen

14.12.2021

Ylöjärveläinen Henna Männistö, 20, opiskelee Kansanlähetysopistolla Hausjärven Ryttylässä.
− Valmistuin ilmaisutaidon lukiosta pari vuotta sitten. Sen jälkeen päätin lähteä välivuodelle. Siitä lähtien olen opiskellut Ryttylässä, hän kertoo.

Hän on ollut media-, raamattu- ja kansainvälisyyslinjalla sekä haukannut pienempiä paloja apologia- ja nuorisotyölinjalta.
− Olen tykännyt kyllä jokaisesta linjasta, ja opettajat ovat olleet aivan lemppareita! hän sanoo.

Henna Männistö toteaa päätyneensä Ryttylään ikään kuin vahingossa. Hän ei opistolle saapuessaan tiennyt paikasta paljoakaan. Nuori nainen halusi alun perin lähteä välivuotenaan ulkomaille ja ajatteli, että Kansanlähetys-opiston kansainvälisyyslinja olisi hyvä vaihtoehto toteuttaa tämä toive.
− Korona teki tepposet, joten Ryttylässä ollaan edelleen. Koen sen kuitenkin johdatuksena, sillä olen saanut paljon ihania uskovia ystäviä ja olen saanut kasvaa hengellisesti ison hypyn.

Menoa ja melskettä riittää

Henna toteaa, että Ryttylässä päivät hurahtavat nopeasti ohitse. Hän myöntää pelänneensä, että rauhallisessa maalaiskylässä aika voisi käydä pitkäksi, mutta menoa ja melskettä riittää enemmän kuin jaksaisi tehdä.
Jos sosiaalisuus alkaa kuormittaa, voi aina hautautua myös omaan huoneeseen.
− Meillä on ollut tänä vuonna tapana katsoa yhdessä hengellisiä sarjoja. Pyydämme toisiamme mukaan myös urheilemaan tai rukoilemaan.

Henna Männistö pitää vapaa-ajallaan lenkkeilystä, valokuvaamisesta ja ystävien kanssa seurustelemisesta niin opistolla kuin puhelimessa. Hennan mielestä Kansanlähetysopistolla parasta ovatkin toiset opiskelijat ja hengellisyyden jakaminen.
− Olemme saaneet oppia uskosta toisiltamme niin vänkäämisen tuloksena kuin ihan yhteisymmärryksessäkin.

Yhteisasuminen on Hennan mielestä huippua. Opiskelijoista on tullut hänelle tietynlainen Ryttylä-perhe, sillä he viettävät niin paljon aikaa yhdessä. Henkilökunta on lämmintä ja auttavaista, samoin opiskelijailmapiiri ylipäätään.

− Odotan tulevaisuudelta opiskelupaikkaa korkeakoulusta ja sitä, että pääsen syventämään hengellisen elämän anteja myös Ryttylä-elämän ulkopuolelle. Lisäksi toivon ja odotan, että ystävyyssuhteet Kansan-lähetysopistolta säilyvät pitkälle tulevaisuuteen asti.

Kuva: Virpi Kurvinen

Tue opiston työtä

Opiskelu Kansanlähetysopistossa on monille nuorille ja aikuisille elämän parasta aikaa. Evankeliumi on tänäänkin Jumalan voima jokaisen kristityn elämässä.
Tue opiston toimintaa ja lahjoita oheisesta painikkeesta tai suoraan pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Opiston viitenumero on 40002.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This