Hengellisessä kodissa tehdään matkaa yhdessä

11.10.2023

Piirihallitusten puheenjohtajat Minna Helanen (vas.) ja Terhi Haverinen pyytävät ystäviä rukoilemaan piirien tavoittavan työn ja hengellisen kodin rakentumisen puolesta. 

 

Oululainen Minna Helanen aloitti Pohjois-Suomen Kansanlähetyksen piirihallituksen puheenjohtajana vuoden alussa. Tietotaitoa hänelle on kertynyt hallitustyöskentelystä jo vuodesta 1997 lähtien.

Pohjois-Suomen Kansanlähetyksen toiminta ulottuu Pyhäjoelta Utsjoelle. Helanen kuvaa, kuinka piiri toteuttaa lähetyskäskyä tällä alueella pienenä rukousrattaan osasena isossa koneistossa. Piiri on Kansanlähetyksen sloganin sanoin Suuressa mukana.

– Raamatun sana on tullut Suomeen ja lähetystyön kautta ympäri maailman. Tehtävä jatkuu, sillä aina uusilla sukupolvilla on oikeus kuulla evankeliumi ja heidät tulee varustaa kertomaan eteenpäin ilosanomaa Jeesuksesta.

Piirin tavoittava työ on Helasen sydämellä. Hän iloitsee siitä, miten maaliskuussa aloittanut uusi piirijohtaja Timo Suutari on tuonut evankeliumin katutasolle ihan jokaiselle. Piiri tarjoaa myös tilaa ja hoivaa vasta Jeesuksen löytäneille ja tietä vielä etsiville. Helanen toivoo, että joka mäkeen ja notkelmaan syntyisi pienpiirejä, joissa luetaan Raamattua ja saadaan tukea arjen haasteisiin. Tärkeää on myös se, että piiri on mukana lähettämässä lähetystyöntekijöitä maailman ääriin saakka.

Sana ja rukous tuovat turvaa

Piirihallitus ja piirijohtaja luotsaavat yhdessä piirin toimintaa eteenpäin. Toiminnan ja opetuksen suuntaa arvioidaan Raamatun äärellä.

– Yhdessä karahdamme karikolle ja pelastaudumme jatkamaan matkaa.

Helanen kertoo, että hengellisen kodin rukouselämä ja Sanan tutkiminen tuovat turvaa.

– Iloitsin, kun terveyteni romahtamisen ja kasvainepäilyn yhteydessä sain jakaa rukouspyynnön näille ystäville.

Piirissä pidetään toisista huolta, kannustetaan ja tuetaan yhteisellä matkalla. Tavoitteena on, että Raamattu tulisi rakkaaksi ja evankeliumi tavoittaisi jokaisen.

– Täydellisyyteen emme pyri – eikä tulekaan pyrkiä – itseä ja toisia uuvuttamalla. Tätä saamme myös hengellisessä kodissa opetella.

Uskovien yhteys on arvokasta

– Parasta piirin työssä on kristittyjen yhteys, Raamattuun pohjautuva opetus ja yhteinen rukous. Nämä kaikki virkistävät ihmeellisellä tavalla, kertoo Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen piirihallituksen puheenjohtaja Terhi Haverinen.

Haverinen on toiminut tehtävässään reilut kuusi vuotta. Kiinnostus yhdistystoimintaan sekä halu osallistua ja kantaa vastuuta juontavat juurensa jo lapsuudenkodista.

– Haluan antaa aikaani tärkeänä pitämälleni työlle. Hallitusvuosiini on mahtunut myös isoja ja vaikeilta tuntuvia asioita, joiden keskellä olen kokenut olevani pienellä paikalla. Monen monta kertaa olen kuitenkin saanut kokea, että Jumala on kuullut rukoukset ja johdattanut asiat lopulta parhain päin.

Kodissa on kotoisaa kaiken ikäisille

Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä eri ikäiset kokoontuvat omissa ryhmissään. Vanhempi väki kokoontuu sunnuntai-iltojen Kohtaamispaikkaan, nuoret omaan Pointti-iltaan ja nuoret aikuiset keskenään. Joulujuhla kokoaa eri ikäiset yhteen.

– Aika ajoin olemme käyneet keskustelua siitä, miten saisimme kaikki yhdessä koolle. Mutta toisaalta, jos vertaa hengellistä kotia tavalliseen kotiin, johon tulee ystäväperheitä kylään, niin yleensä silloinkin lapset leikkivät keskenään eri ikäluokissa ja vanhemmat juttelevat keskenään, joten ehkä tästä ei tarvitse liikaa murehtia.

Haverinen pitää tärkeänä, että eri ikäisille on mielekästä toimintaa ja hengen ravintoa, niin että minkä ikäisenä tahansa on kotoisaa tulla mukaan toimintaan.

– On arvokasta kohdata säännöllisesti uskonsisaria ja -veljiä, joilta voi tarvittaessa pyytää rukousapua, ja joiden murheiden puolesta voi itse rukoilla tai yhdessä kiittää iloista. Pienryhmät ovat hyvä toimintamuoto tällaiseen kohtaamiseen. Iloitsen siitä, että meillä pienryhmät ovat avoimia ja niihin on kuulemani mukaan helppo tulla uutena osallistujana mukaan.

Artikkeli on julkaistu Kansanlähetyksen Suuressa mukana -lehdessä 29.9.2023. Kuva: Marianna Mäkiniemi/StoryFrame 

Teksti: Marja Neuvonen

***

Tue kotimaassa tehtävää työtä

LAHJOITA Suomi sydämellä -syyskeräykseen Kansanlähetyksen kotimaantyölle. Lue lisää ja lahjoita >>tästä.

Lämmin kiitos lahjastasi. Jumalan siunausta sinulle.

Share This