Hanki oma Raamattu ja lue sitä päivittäin

21.12.2021

Koin neljätoistavuotiaana telttakokouksessa hengellisen heräämisen. Sain samana iltana neuvon, jolla oli suuri vaikutus elämääni: ”Hanki oma Raamattu ja lue sitä päivittäin.”

Vähillä rahoilla ostin vielä samana päivänä hyvän nahkakantisen Raamatun. Saamani neuvon mukaisesti aloitin lukemisen, kunnes lukeminen hyytyi Heprealaiskirjeen seitsemänteen lukuun. En vain ymmärtänyt montaakaan jaetta lukemastani. Onneksi olin kuullut, että Uuden testamentin evankeliumit olisivat helpompitajuisia. Lukeminen ja ymmärtäminen lisääntyivät hitaasti mutta varmasti. Hieman myöhemmin punnersin Heprealaiskirjeenkin läpi ja alleviivattujen Raamatun jakeiden määrä kasvoi.

Raamattu tulee sitä mielenkiintoisemmaksi, mitä enemmän sitä lukee ja opiskelee.

Neuvo on kantanut tälle vuosituhannelle, ja rukoukseni on, että sillä päästäisiin vielä loppusuorallekin, viimeiseen hengenvetoon. Olen havainnut, että ruokahalu kasvaa syödessä. Raamattu tulee sitä mielenkiintoisemmaksi, mitä enemmän sitä lukee ja opiskelee. Raamatun opiskelu koukuttaa.

Hyviä, jopa välttämättömiä kokemuksia Raamatun opiskelussani ovat olleet erilaiset raamattupiirit ja nuorena vietetyt vuodet Ryttylässä. Niistä on hyvät ja kiitolliset muistot.

Nykyisin Raamatun opetus jatkuu Kansanlähetysopistossa. Rehtorina saan olla siinä itsekin mukana. Opistomme tehtävänä on antaa hyvää raamattuopetusta maan parhaimpien opettajien opastuksella. Tavoitteena on, että ihmiset rakastuisivat Raamattuun.

Vain evankeliumin varassa kristitty pääsee perille.

Apostoli Paavali kehotti kolossalaisia (Kol. 3:16): ”Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana. Opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne…” Vain armon evankeliumi, Kristuksen sana, välittää meille pelastuksen ja avaa meille Jeesuksen elämän ja kuoleman merkityksen meidän iäisyyskohtaloomme. Vain evankeliumin varassa kristitty pääsee perille.

Kansanlähetysopiston kaikilla linjoilla, Raamattu-, apologia-, nuorisotyö-, media-, kansainvälisyys-, palvelutyö- ja lähetyslinjalla annetaan monipuolista Raamatun opetusta. Ensi vuonna tarjonta lisääntyy vanhemmalle väelle suunnatulla seniorilinjalla ja oppivelvollisille suunnatulla vuoden kestävällä koulutuksella. Niille, jotka eivät pääse pitkille linjoille, tarjolla on etäopiskelumahdollisuudet netin kautta ja kolmen päivän periodipaketit opistolla.

Anna Jumalan sanan puhua itsellesi ja kerro näistä mahdollisuuksista muillekin. Koskaan ei ole liian myöhäistä rakastua Raamattuun ja sanan kautta Herraamme ja Vapahtajaamme.

Tavataan Ryttylässä Kansanlähetysopistolla. Tervetuloa!

Niilo Räsänen
Kansanlähetysopiston rehtori

Tue opiston työtä

Opiskelu Kansanlähetysopistossa on monille nuorille ja aikuisille elämän parasta aikaa. Evankeliumi on tänäänkin Jumalan voima jokaisen kristityn elämässä.
Tue opiston toimintaa ja lahjoita oheisesta painikkeesta tai suoraan pankissasi Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen tilille
OP: FI14 5043 1920 0034 52
TAI NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Opiston viitenumero on 40002.
Kiitos lahjastasi.
Jumalan siunausta sinulle.

Lahjoita

Share This